Tämä kasvisruoka vei sekä minun että mieheni (mies ei erityisemmin välitä punajuurista) kielen mennessään: punajuuri-vuohenjuusto paistos. Jos pidät vuohenjuustosta etkä ole vielä kokeillut, suosittelen!
Yhdistin tähän pari netistä löytämääni reseptiä
1kg punajuuria keitettynä
(keittoaika noin 45-60min, vettä niin, että reilusti peittyvät, kuorimisesta on erilaisia neuvoja. Suosittelen jäähdytettynä kuorimista)
Pilko punajuuret ohuiksi viipaleiksi ja asettele vuokaan.
Kaada päälle maustekastike, vuohenjuustoviipaleet ja pinjan siemenet.
Paista uunissa noin vartti 200 asteessa.
Maustekastike: 3rkl oliiviöljyä, 3 rkl juoksevaa hunajaa, rakuunaa
Tämä sopii ateriaksi sellaisenaan tai vaikka pihvin lisäkkeeksi.
Poikien synttäreillä suolaisena tarjottavana jauhelihapannaria ja pieni juustotarjotin.
Vinkin herkulliseen jauhalihapannariin antoi ystäväni, joka oli tehnyt sitä lastenkutsuille ja se oli ollut menestys. Varsin maukasta se olikin ja helppotekoinen. Meillä oli jauhelihapannarin lisäkkeenä tomaattia ja rucolaa. Osan niistä ripottelin tarjoilulautasen päälle koristeeksi.
Ohjeena: tämä
Makeana tarjosin suklaa-appelsiinileivoksia ja juustokakkua.
On ne oransseja, vaikka kuvasta värit katosivatkin.
Juustokakkuna moneen kertaan koestettu ohje. Kakun unohdin kuvata, mutta pöydästä löytyi sellainen räpsy, jossa kakkua on vasta vähän leikattu.
Hyvin onnistui 3 uutta reseptiä vajaan 24 tunnin sisään. Pitäisi useamminkin kokeilla uusia ohjeita, eikä aina vaan tehdä niitä vanhoja tuttuja. Minusta olisi ihana opetella tekemään kakkuja. Valitettavasti ruumiinrakenteeni ei salli kyseisen harrastuksen aloittamista. Olisi aika alkaa taas ompelemaan ja kortteilemaan rajusti, koska silloin käsi pysyy poissa jääkaapilta :)
Hei, loistoleipomiset ja ruoat sinulla! Tuli hirveä nälkä ja sitten makeanhimo. :)
VastaaPoistaJa noista appelsiinileivoksista tuli tosi upeannäköisiä, etenkin se suklaakoristelu on piste i:in päällä!
Minä bongasin tästä tuon jauhelihapannarin ohjeen tulevia Isosiskon synttäreitä (usemmat bileet) varten! Kiitos!
Leonida: kiitos itsellesi hyvistä leivosohjeista. Onnistuivat ihan ensimmäisellä yrityksellä.
VastaaPoistaIhanat tarjottavat siellä, kyllä vieraiden kelpasi!
VastaaPoistaMeillä on vähän samanlainen jauhelihapannari myös lasten herkkua, sitä pyydetään aina, kun kavereita tulee yökylään:)
Oi mitä herkkuja!!
VastaaPoistaTuo punajuuri-vuohenjuustoyhdistelmä on ihan parasta. Itse olen tehnyt kasvisborschkeittoa, johon laitetaan vuohenjuustolla maustettua smetanaa päälle ja peruna-punajuurisosekeittoa, joka on maustettu vuohenjuustolla, valkosipulilla ja hunajalla, nam! =)
Riikka: Jauhelihapannari on varmaan kiva yökyläilyruoka. Ja mikä parasta, se oli minusta melkein parempaa jäähtyneenä. Eli loput voi syödä aamupäivällä.
VastaaPoistaKoo: Täytyypä kokeilla tuota borschin maustamista vinkilläsi. Se kuulostaa herkulliselta. En muuten ole ikinä syönyt peruna-punajuurisosekeittoa, meillä tehdään aina sitä samaa perunapurjososekeittoa. Täytynee lisätä sekin kokeiltavien listalle :)
Täytyypä kokeilla tehdä jauhelihapannarista kasvisversio soijarouheella varustettuna, kun on meilläkin ensi vkl synttärirumbaa.
VastaaPoistaLiian harvoin tulee kyllä kokeiltua mitään uusia reseptejä ja kaupassa miettii päänsä puhki että mitä sitä syötäisi. Eikä tule oikein mitään mieleen, paitsi ne samat mitä muutenkin tekee usein.