7. syyskuuta 2017

Aasialainen pikaruoka ja sieniä kotikeittiössä

Työkaverini Raija vinkkasi hyvästä ja helposta aasialaisesta ruuasta. Reseptin hän oli bongannut Glorian viini ja ruoka lehdestä. Siinä oli tuoretta inkivääriä ja korianteria, mutta hyvää tuli jättämällä korianteri kokonaan pois ja laittamalla inkivääriä suoraan maustepussista. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös babypinaattia. Se maistuisi minulle, mutta ei lapsille

Nuudeli-lihapulla-keitto
400g possunjauhelihaa
1tl punaista currytahnaa
kuullotettua sipulia
2tl suolaa

Liemi
5cm inkivääriä, tai vaikka n. 1 1/2tl maustepussista
2 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
2-4tl punaista currytahnaa
8dl vettä
2rkl kalakastiketta
1-3tl suolaa (minusta tämä kaipasi reilusti suolaa, mutta monelle varmaa riittänee 1tl)
1tlk kookosmaitoa

200g riisinuudeleita
2 kevätsipulia
2rkl limetinmehua

(2 punaista chiliä, 1 ruukku korianteria)

1. Sekoita kulhossa jauheliha, suola, currytahna ja kuullotettu sipuli ja pyörittele pieniksi lihapulliksi leivinpaperin päälle odottelemaan.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullosta siinä viipaloidut valkosipulin kynnet. Lisää currytahna ja inkiväärijauhe. Pyörittele hetki. Lisää vesi, kalakastike ja suola ja kiehauta liemi.
3. Keitä lihapullia kiehuvassa liemessä 3min. Nosta lautaselle ja peitä foliolla.
4. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Lisää riisinuudelit ja keitä 4min.
5. Pilko kevätsipulit ja lisää liemeen. Lisää limentinmehu. Lientä voi vielä maustaa chilijauheella. Lisää lihapullat keittoon.

Varmasti tuore chili ja korianteri tekevät hyvän säväyksen, tuoreesta inkivääristä puhumattakaan. Meidän lapset eivät syö kovin tulista ruokaa, mutta näillä mausteilla ruoka kelpasi sekä esikoiselle että kuopuksellekin.

Keitolle! Ei ehkä ulkonäöllisesti kaikkein kutsuvin annos, mutta hyvää oli

Sain serkultani kanttarelleja. Meillä kastikkeeseen tarvitsee aikamoisen määrän sieniä, koska kanttarellikastike on yksi suurista herkuistamme. Ajattelin ensin syödä kanttarellit etäpäivänä salaa yksin, mutta teinkin sitten kanttarellipiirakan. Piirakka maistui ihanasti kanttarelleilta.

Tein piirakan kaupan valmiiseen piirakkapohjaan.

Kanttarellipiirakan täyte:
reilu 1/2-1l kanttarelleja paistettuna (minulla oli vajaa litra)
kuullotettua sipulia n. 1/2-1 sipuli tai yksi kevätsipuli pilputtuna
2dl ruokakermaa
150g emmentaljuustoraastetta
1/2-1tl kirveliä
1/2tl rakuunaa
1/2-1tl suolaa
mustapippuria myllystä

Paista 200 asteessa n. 25min


10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli näppärä pikaruoka ja varmasti maku vain paranee, kun käyttää tuoretuotteina inkiväärin, chilin ja korianterin.

      Poista
  2. Toi keitto vaikuttaa siltä, että pojatkin sitä söisi! Kokeiluun siis! Iloa loppuviikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kaksi kolmestä söi. Harva ruokaa syö kaikki kolme, jonkun pitää aina ronklata ja syödä Saarioista :(

      Laitoin punaista currytahnaa tuon 4tl ja silti upposi ihan hyvin :)

      Poista
  3. Herkullisia molemmat! Maistuisi!😀
    Minusta on niin kiva kokeilla uusia reseptejä.
    Hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun tulee kokeiltua uusia reseptejä aivan liian harvoin. Aion yrittää siihen muutosta, olen niin kyllästynyt perheen vakioruokiin.
      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  4. Oi, kuuma mausteinen keitto maistuisi nyt tälle flunssapotilaalle paremmin kuin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flunssaruuaksi tuo keitto sopii varmasti. Toivottavasti olet jo parantunut!

      Poista
  5. Onpas herkullisen kuuloinen lihapullakeitto! Pitääkin kokeilla heti ensi tilassa. Lihapullajuttuja tulee muutenkin tehtyä aivan liian harvoin. Ehkä siitä syystä, että mun pullista ei tule koskaan pullia vaan jotain puikuloita. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun kannattaa laittaa sekaan tuoretuotteet niin tulee enemmän makua ja väriä annokseen. Meillä eletään edelleen yrttien kätkentävaihetta 😂
      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista