21. huhtikuuta 2013

Darth Vader herätys

Pätevyyttäni ison ja villin perheen äitinä latistaa monikin juttu. Ehkä vähäisimpänä listalla on toivoton aamu-unisuuteni. En ole äiti, jolla on sunnuntaisin kahdeksalta sämpylät uunissa (ei edes ne kaupan paistosämpylät). Meillä on perheessä vielä yksi, joka edelleenkin herää viikonloppuisin aina viimeistään seitsemältä. Hän herää hymyillen ja täynnä energiaa. (that sucks!)

Tuo pikkupalleroiseni on kehitellyt monia taktiikoita äidin herättämiseen. Normi mankuna ja vinkuna ei toimi, sillä saa vain välittömän häädön huoneesta. Pitkään bravuurina oli selkäni taakse käpertyminen ja niskan rapsuttelu. "Äiti, nuku sinä vaan, minä vähän rapsuttelen sinua". Kevään väsymys teki minusta immuunin, pystyn todellakin nukkumaan läpi suloisen rapsuttelun.

Uusin keksintö on Darth Vaderin pepputanssi herätys. Ensimmäisenä koeaamuna repesin aivan täysin ja olin hetkessä hereillä.

Hahvahdun keveästä unesta. Ovella hiipii vähäpukeinen Darth Vader.
Naamarista kuuluu: "The Force is strong with you".
Ja sitten kuuluu sitä kauheaa hengitystä.
Naamarin takaa kuuluu
"Äiti haluaisitko erikoisherätyksen? Darth Vaderin pepputanssi herätyksen?"
En tunnustanut haluavani.
Salamana nenäni vieressä heiluu hetkuva pylly ja välillä tuijotan ällöttävään Darth Vader naamariin.
Toimintaa säestää iloinen nauru ja pälpätys "Tää on Darth Vaderin pepputanssi herätys".
Herätys on niin absurdi, että nauraa räkätin lähes hysteerisenä.

Pitäähän tämäkin kirjoittaa muistiin. Siinä vaiheessa, kun yritän puolilta päivin hermostuneena kiskoa (esi)teinejä sängystä ylös voin muistella niitä kultaisia aikoja, jolloin herätysvuoro meni toisin päin. Tai ehkäpä säästän Darth Vader naamarin ja yllätän pojat pepputanssiherätyksellä. Jolleivat kuole nolouteen, niin ylösnouseminen voi olla nopea -ainakin kun uhkaan jatkaa tanssia, kunnes teiniahterit on hilattu ylös sängystä :)


"Join me and together we can rule the Galaxy!"


22 kommenttia:

 1. :D Tää oli ihan paras! Ehdottomasti säästät teinivuosille tuon suloisen koston!

  VastaaPoista
 2. Loistava suunnitelma :D
  Meillä on suunniteltu kanssa "kostotoimenpiteitä" tuleville vuosille (meillä kummatkin herää aina ennen seittemää...ja vaikka mua ei tultas herättään, niin ei voi olla heräämättä kauheeseen riitelyyn ja huutoon :P)...Viikonloppusin on kuulemma aina kuudelta aamulla halonhakkuuta, kun Poika on noin 15-vuotias... :D
  Onneks nyt on aurinkoisina päivinä aamulla jo NIIIN valosaa, että mulla ei oo ongelmia nousta viikonloppusinkin aikasi :)

  VastaaPoista
 3. Nauroin vedet silmissä. Ihana poika, kun keksii suloisia ja hauskoja äidin herättelyjä.

  VastaaPoista
 4. Hekku:
  Pitää varmaan hankkia sellainen pahamainen musta muistikirja, johon kirjoitan kaikki teinivuosille suunnitellut kostot ;)

  Blogipostauksen ja tämän välissä olen käynyt 8 kertaa ovella ja pakottanut lapset pukemaan jälleen riisutun kuopuksen. Darth Vader tanssin lisäksi harkitsen vakavasti sitä, että jengi 13+ ikävuonna pakotetaan hyppimään pikkukalsareillaan trampoliinilla. Ihan vaan punttien tasaukseksi niistä kerroista, jolloin se oli ehdottomasti kielletty.


  Sanna-Mari:
  Lasten ollessa ihan pieniä ja itse väsyneimmilläni onnistuin kehittämän itsesuggestion: "Herään ainoastaan ääniin, jotka kuvastavat pahoja fyysisiä vammoja tai pahoja omaisuusvahinkoja. Muu on taustakohinaa, mikä ei häiritse untani". Niinpä nukun pienimmän kahinat vieläkin lävitse.

  Mutta kyllä täällä alan ehdottomasti kasaamaan kostonenkelin muistikirjaa ;)


  Anonyymi:
  Onhan tuollaiset erikoiset aamuherätyksen tosiaankin suloisia. Parempi -itse asiassa paljon parempi - Darth Vader pepputanssi kun jatkuvaa kitinä :)

  VastaaPoista
 5. Ei vitsi, kyllä mä nyt naureskelen täällä kun kuvittelen sun tanssivan teineille Darth Vader-pepputanssia =D

  VastaaPoista
 6. Vera:
  Mun täytyy pitää silmät ja korvat auki, jotta voin treenata tulevaisuuden Macarenan tai Gangnam stylen teinejäni varten :)


  Kiitti kommentista Nelli L ja Woops :)

  VastaaPoista
 7. Sä tarviit tänne blogiin "TYKKÄÄ"-napin! :)

  VastaaPoista
 8. Ihan mieletön ja varmasti teinitkin herää:)

  Meillä kanssa kaikki kotona asuvat lapset heräävät viimeistään seitsemältä se aikuinen teinikin. Ja nuorin tulee sängyn viereen ja ensin ystävällisesti kysyy: "voisitko jo herätä?" ja jos ei herää, niin komento kovenee: "Nyt ylös laiskamato!" ja kun tuo tulee metrin mittaisen suusta, niin vähän naurattaa:)

  VastaaPoista
 9. Ninja:
  Kiitos :)


  Katri:
  Meillä isoin nukkuu viikonloppuisin vähintään yhdeksään ja keskimmäinenkin yli kahdeksaan. Tuo kuopus ei vaan tunnu millään sopeutuvan äidin rytmiin. Minä välillä suorastaan kadehdin niitä, jotka nousevat aamuisin aikaisin ongelmitta. Ainakin pohjoismainen elämänrytmi on suunniteltu aamuvirkuille.

  Kiitos kommentista zirk ja marikan polut :)

  VastaaPoista
 10. Hah haa, täällä nauroin ääneen. Säästä naamari ja yllätä pojat sitten, kun heillä on joskus tyttöystävät kylässä ->naamari päälle ja pepun hetkutus, nolaaminen on siis taattu.

  VastaaPoista
 11. Marja:
  Mä olin vähän suunnitellut, että kun tyttöystävät on kylässä, niin sitten kiristän pojat hyppimään alushoususillaan trampoliinilla vanhojen aikojen muistoksi :)

  VastaaPoista
 12. Oi miten suloinen pikkuinen sulla <3

  VastaaPoista
 13. Taas tarjosit iloiset naurut tänne! Sieluni silmillä näen sen ihanan kuopuksen pepputanssin naamari päässä. :) Oli pakko lukea juttu miehellekin...

  Tännehän nämä kaikki jää hienosti muistiin, että senkun vaan täältä keräät kostonenkelin materiaalin, kun tulee ajankohtaiseksi!

  VastaaPoista
 14. Ciacy:
  Kiitos :)


  Leonida:
  Meillä on välillä viihdekerroin arkielämässä suhteellisen korkealla ;) Täytyy poimia täältä sitten parhaat palat Mama strikes back jaksoa varten.

  VastaaPoista