8. toukokuuta 2014

7v juhlat

Keskimmäinen täytti muutama päivä sitten 7v ja keskiviikkona pidimme kaverisynttärit. Eskariryhmässä on reilu 2/3 tyttöjä, joten synttärijuhlat pysyivät mukavan pieninä, vaikka kaikki ryhmän pojat olivat paikalla.

Olimme keksineet juhliin sopivasti ohjelmaa, kaksi tuntia hurahti ohitse nopeasti. Juhlien teemassa yhdistyi vappu ja pääsiäinen :) Pöytä oli koristeltu sekä virvontavitsoilla että serpentiinillä ja ilmapalloilla.

Petollisen hyviä Domino-tikkareita

Bileet alkoivat pääsiäismunien etsinnällä pihalla. Viime vuodesta totesimme, että tuollainen pieni pihalla juoksu on hyvä aloitusnumero. Suurimmat höyryt jäävät ulos. Lahjat jaettiin perinteisen pullonpyörityksen tyyliin, mutta pullona käytettiin serpentiinirullaa.


Sitten vähän kisailtiin. Kivasti kävi niin, että kisoissa menestys hajaantui hyvin ja palkinnoille pääsi jokainen onnistuneesta suorituksesta. Jokaisen kisan jälkeen lapset saivat nopeus/pistejärjestyksessä valita lautaselta mieluisimman palkinnon. Palkintoina oli erilaisia karkkeja, led-sormivaloja, katuliituja ja pari pierutyynyä. Niin ja tekoviiksiä.

Vaikka ite sanon, niin ollaan komiata porukkaa viiksekkäinä

Ensimmäisenä kisana oli häntänä roikkuvan kynän pujottaminen ilman käsiä pulloon. Seuraavana kisana oli pingispallon kuljettaminen lusikalla, jota piti pitää suussa. Kukaan ei pudottanut palloa ja näimme varsin nopeita suorituksia. Viimeisenä kisana oli vesipajatso. Vesipajatso rakentuu seuraavasti: laita ämpäriin vettä ja sinne muki. Mittaa miltä etäisyydeltä kolikoita saa tiputtaa/heittää. Laske kuinka paljon kukin kilpailija saa rahaa mukiin. Ei ole niin helppoa kuin miltä kuulostaa ja loiskeita riittää :)

Synttärisankarin taidonnäyte: nopein kierros

Tarjoiluna oli kaupan valmisteita: nakkeja, lihapullia, paahtoleivästä leikattuja lepakkoleipiä, juustonaksuja ja popcornia. Makeina: Domino- ja vaahtokarkkitikkareita, Haribon karkkirasia, Fani-paloja ja jäätelöä synttärikakun sijasta.

Noista Domino-tikkareita pitää todeta, että jopas olivat hyviä! Seuraavan kerran voisin kokeilla dipata vähintään puolet Dominosta suklaasulaan. Tikkaritikkuja ei kaupoista löytynyt, joten kokosin Domino-tikkarit Prisman pienimpiin grillivartaisiin, joiden pituutta hiukan lyhensin.

Domino-tikkareille kannattaa varata jääkaappitilaa. Minun tikkarini vaativat jääkaapin, jotta kuorrutus jähmettyi kunnolla. Nostin tikkarit huoneen lämpöön ennen tarjoilua.

Kivat bileet. Melkein yhtä kivaa on se, että 8v synttärit olemme luvanneet pojalle HopLopiin ;)

23 kommenttia:

 1. Mukavan ja yllättävän rauhallisen näköiset bileet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meno oli aika rauhallista, tosin meteli välillä yltyi kovaksi, kun kaikkien piti saada äänensä kuuluviin yhtä aikaa.

   Poista
 2. teillä ollaan siis vanhoja poikia viiksekkäitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä -vanhoja poikia ja rouva viiksekkäitä. Norppa puuttuu, mutta Noppa on :)

   Poista
 3. Ihanat juhlat! Noita Dominotikkareita täytyy ehdottomasti kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Dominotikkarit olivat hyviä. Itse mietin, että tulisko vielä parempia minttudominoista (jos niitä enää on myynnissä).

   Poista
 4. Kiitos näistä vinkeistä, seuraavat juhlat meillä elokuussa....
  Tota kolikkoleikkiä voisi kokeilla seuraavaksi....

  Ihan mahtavat noi kuvat :)!
  Oliko noi viikset Tigeristä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesipajatso oli hauska. Jos se laittaa parkettilattialle, niin suosittelen pyyhettä alle. Jos vähänkin kauempaa pudotellaan kolikoita, loiskeita riittää :)

   Viikset ovat Tigeristä. Valitettavasti niiden liima oli aika huonoa, joten jäivät suunniteltua lyhyemmäksi iloksi :(

   Poista
 5. Huippuhyvät viikset (pukee kaikkia)!

  PS. Heitin blogiasi haasteella: http://jalallakoreasti.blogspot.kr/2014/05/viiden-kohdan-haaste.html , käyhän kurkkaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi pahan koivuallergian takia naama ei meinaa kestää yhtään mitään meikkiä. Kummasti sitä ei huomaa, jos laittaa tollaiset viikset. Toimistollakaan kukaan ei varmasti huomaisi meikittömyyttä ;)

   Kiitos haasteesta, palaan siihen ehdottomasti heti ensi viikolla. Tänä yönä töiden loppukiri, jotta pääsemme huomenna miehen kanssa lähtemään viikonlopun viettoon Lontooseen ilman läppäriä.

   Poista
 6. Mä ihailen sua. Järkkäät ohjelmaa ja teemasynttäritkin vielä. Meille tulee lapsia, ne leikki ja syö ja se on siinä. Kunnianhimo puuttuu kokonaan, mutta on noilla silti kivaa ollut. Itseäni lohdutan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan muuten järkkäisi ohjelmaa, mutta mulla on tuoreessa muistissa kolmen ja puolen vuoden takaiset esikoisen 6v synttärit. Hra Kepponen oli ohjelmavastaava ja ohjelmana oli vapaata leikkiä, mikä pääsi vähän lipsumaan riehumisen puolelle. Se aiheutti pienen omaisuusvahingon. Tosin päiväkodissa oli kehuskeltu, että tosi kivat synttärit. Lisävahingot välttääkseni olen sen jälkeen olen pitäytynyt siitä, että synttäreillä on ohjelmaa ;)

   Poista
 7. Miten sä teit noita dominotikkareita? Tai siis mihin sä sitten niitä dippasit, ellet suklaakastikkeeseen? Yks mikä ois, että ostais niitä valmiiksi suklaaseen dipattuja dominoja, laittaisi ne noin tikkuihin, ja dippaisi ne sulatettuihin candymeltseihin - saisi eri värejä, vaikkapa sinisiä taikka vihreitä :)

  Meillä veikkaloisilla kaverisynttärit järkätään pojan ja tytön kohdalla edelleenkin kotona - veljeni vastaa ohjelmasta, ja se että saa heitellä synttärisankarin iskää vesipalloilla on ilmeisesti kaikkein parasta kaverisynttärien antia. Ainakin molempien, poika 11v ja tyttö 8v, kaverit kysyy, että eihän sun synttärit oo Funparkissa, vaan pitäähän teidän iskä ne ;) Äidin hommaksi jää sitten tarjoilut, jotain pientä leivottua, pitsaa, nakkipiiloja, muffinsseja jne, ja muuten sitten poppareita, karkkeja, naksuja, kasvisdippejä ja muita. Pienissä jutuissa näyttää olevan suuretkin vaikutukset :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaaseen dippasin dominot, mutta vain osan. Pitäisi saada koko domino uitettua siellä. Minä olen maistanut mustia candymeltsejä ja maku ei ollut kovin hyvä.

   yritin ehdottaa Hra Kepposelle, että ryhtyisi vesi-ilmapallomaaliksi, mutta ei saanut kannatusta. Pisteet veljellesi urheilumielestä :D

   Poista
 8. Voi ihana mitkä kemut teillä on ollut! Mukavat ohjelmat ja herkulliset tarjoilut, nuo on kekkerit jotka lapset muistavat varmasti vielä pitkään! Mutta tosiaan, on niissä hoplop-synttäreissäkin puolensa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavat juhlat oli, mutta kyllä se ulkoistettujen synttäreiden helppous houkuttelee. Enimmäkseen pidetään juhlat kotona ja välillä oikaistaan

   Poista