31. toukokuuta 2014

Meille tuli vauva!

Elo Kepposlassa on täynnä yllätyksiä. Olin perjantaina menossa Haagan alppiruusupuutarhaan ja kysyin esikoista mukaan. Esikoinen lupautui lähtemään.

Ensin piti hoitaa asioita. Kirjastoa, postia ja Nopan terraario tarvitsi ehdottomasti uuden alustan ja uudet UV-putket. Eläintarvikekaupassa meni pasmat aivan sekaisin. Näimme jotain aika harvinaista ja aivan vastustamatonta.

Siinä kävi niin, että meidän perheeseen tuli vauva. Niin suloinen pieni olento!

Tervetuloa joukkoon pikkuinen


Meita on nyt sitten seitsemän! Uusin tulokas on vuoden ikäinen. Se on jo hyvin tottunut käsittelyyn ja utelias ja virkeä pikkukaveri. Pieni söpöläinen oli tullut myyntiin ruotsalaiselta kasvattajalta. Noppahan oli luonnosta Uzbekhistanista pienenä poikasena vangittu.

Olipas jännittävä hetki nähdä, että mitä Noppa tuumi uudesta tulokkaasta. Ensi tapaaminen sujui rauhallisesti. Yhtäkkiä Noppa huomasi terraarion toisesta päästä pienokaisen. Määrätietoinen katse silmissään Noppa lähti tarkastamaan tilannetta. Pieni selvästi kiinnosti Noppaa. Eniten kuitenkin kiinnosti pienen ruuat, jotka Noppa isomman oikeudella sosialisoi itselleen. Koko illan oli tarkkailuvaihe käynnissä, että kuinka kaverit mahtuvat samaan terraarioon ja samalle ruokakupille.

Ruokakupin sisältö on nykyisin menossa surkeaan suuntaan. Noppa-raukalla on kilpeen tullut hiukan pyramidikasvua eli kilpi kasvaa liian korkeaksi. Syynä on ilmeisesti liian suuri tuoreruuan määrä. Siksi saatavilla onkin vähäisemmin tuoreruokaa ja enemmän kuivaheinää. Noppa-raukka, joka rakastaa romainea.

"Mikäs se siellä liikkuu? Tilanne täytyy selvittää" tuumii Noppa.

"Noin pieni ei tarvitse näin isoa lehteä, parempi että iso konna syö sen"

Ilta meni hyvin ja pienikin pääsi ruokakupille :)

Vaihdoimme terraariomaton sijalle turvehiekkasekoituksen, jonka pitäisi olla parempi kilpikonnille, koska se on pehmeämpi ja luonnonmateriaalia. Nopalta meni heti hermot uuteen pohjamateriaaliin. Se luistaa niin, että Noppa ei voi enää seistä terraarion lasia vasten. Vihainen tuhina vaan kuului. Se on lähdettävä terraariomaton hakuun.

Nukkumaan Noppa ja pienokainen kävivät näin sopuisasti:


Noppa yleensä nukkuu sillan alla, mutta nyt se kävi nukkumaan lähelle pikkuista. Toivottavasti konnat tulevat toimeen keskenään.

Onpa jännittävää aikaa meillä :)

22 kommenttia:

 1. Voi mikä minikilppari! <3 Onko hänellä nimeä? Ja jäätkö nyt sitten äitiyslomalle? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minikilppari kulkee toistaiseksi nimellä Söpis. Nimestä on hiukan erimielisyyttä. Minä olen jo ilmeisesti mummo, koska minulle ei herunut äitiyslomaa. Varsinaiselle huoltajalle eli esikoiselle puolestaan heti heltisi 2,5kk loma. Olisin mielelläni jäänyt kotiin hoitamaan vauvaa.

   Poista
 2. Oi, mikä pikkuinen ♥ Ihana pieni vaavi! Mä heti huolestuin, miten Noppa ottaa uuden tulokkaan, mutta näköjään oikein hyvin.
  Näiden elämää on hauska seurata, uusia asioitakin oppii samalla!
  Kyllä sun täytyy tehdä kirjallinen mammaloma-anomus, eihän se nyt vetele, ettet sitä saanut! Perustele vaikka henkisellä kehityksellä! Sekä sun, että kilpparin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme tässä vahtineet silmä kovana Noppaa, joka puolestaan kyttää pientä. Aamulla Noppa heräsi ensin ja seisoi vaan tuijottamassa pientä. Kun pieni oli herännyt, se meinasi jäädä pari kertaa Nopan alle, kun Noppa aloitti lenkkeilyn. Fiksu pienokainen siirtyi sillan alle koisimaan. Kyllä noita täytyy vielä pitää silmällä tiukasti. Siihenhän tarvitsisi ehdottomasti mammalomaa. Henkisestä kehityksestä puhumattakaan!

   Poista
 3. Voi miten suloinen! Ja minäkin ihastelen kaikkea tätä uutta kilppari-infoa, tosi mielenkiintoista oppia lisää tuostakin eläinlajista. Täytyy vain pitää oma poika visusti erossa tästä blogista ja etenkin noista valokuvista, jotta se maaninen kilppari-innostus ei taas nostaisi päätään - terrieri ja kilpikonna kun eivät samaan perheeseen mahdu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata näyttää kuvia kilpparista haaveilevalle. Tuollainen pieni on ihan vastustamaton :)

   Kaveriperheelle on muuten sekä koira että kilppari. Koira on sellainen väliltä keskikokoinen-suuri ja hämmästyttävää kyllä, koira pelkää kilpikonnaa ja antaa sen olla rauhassa. Sitä paitsi jos terraarion laittaa vaikka pöydälle, niin terrieri ei sinne ylety :) Tässä on nyt perusteltu, että kilppari mahtuu joka kotiin :D

   Mutta onhan kilppari siinä mielessä hankala, että en tiedä sopeutuisiko se veneeseen etenkään sen terrierin kanssa.

   Poista
 4. Voi mikä ihanuus!! Minä kovasti mietin, olisiko meistä kilpparien hoitajiksi. Pojilla on aika ajoin lemmikkikuume ja mietimme, mikä voisi sopia meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpparit ovat mielestäni helppohoitoisia. Kilpparia ruokitaan ja kylvetetään ja siinä se :)

   Terraario vie tosin paljon tilaa, mutta se on aika helppo pitää puhtaana. Tarvikkeisiin saa uppoamaan rahaa enemmän kuin konnaan, koska terraarioon tarvitsee lämpölampun ja uv-lampun ja vähän piilopaikkaa ja ruoka/juomakupit.

   Vaativin vaihe kilpparin pitämisessä on talvihorros. Meillä Noppa laitetaan horrokseen ensi talveksi ensimmäistä kertaa. Se jännittää kovasti.

   Kilpikonnat ovat aina salmonella riski, joten käsittelyn jälkeen pitää muistaa pestä kädet. Siksi konnia ei suositella perheisiin, joissa on ihan pieniä lapsia. Lapset voivat unohtaa käsipesun. Meillä käsipesut ovat sujuneet hyvin ja kuopus oli 4v kun hankimme Nopan. Tosin kuopus ei ole juurikaan Noppaa käsitellyt.

   Poista
 5. Voi suloisuus!! Onnea uudesta perheenjäsenestä :)!!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan suloinen pienokainen. Onnea vaan uudelle perheenjäsenelle!
  Teille tulee varmaankin lisää kilppareita, koska samoilla hankinnoilla menee lisääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta :)
   Kilpikonna määrän kasvatus vaatisi isomman terraarion, joten toistaiseksi kaksi riittää. Voi olla, että joudumme myöhemmin ostamaan toisen terraarion ja silloin voisi harkita yhtä lisää :) Tosin pojat kovasti toivovat, että meille tulisi joskus munia haudottavaksi. Se olisi jännää.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna-Mari :) Me olemme kaikki ihan lääpällään pikkuiseen :)

   Poista
 8. Ovat kyllä ihania. Täytyy harkita itsekkin kun pojat ovat kilppareita pitkään ihastelleet. Teidän Noppaa tuijoteltiin aikanaan niin pitkään ja ihastellen että koiran tullessa päädyimme samaan nimeen. Eli Meillä siis Noppa niminen koiruus ;)

  Tea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinten poikaset ovat aivan vastustamattomia :) Minä voisin vaan tuijotella tuota pienokaista.

   Terveisiä kovasti teidän Nopalle! Olipas hauska kuulla, että teilläkin on oma Noppa :)

   Poista
 9. Voi ei mikä söpöliini! Haaveilin aina lapsena omasta kilpikonnasta, nyt muistan miksi. Niin sympaattisen näköisiä otuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :)
   Kyllä nuo eläinvauvat nostavat aina lemmikkikuumetta. Tuon meidän vauvan osalta se pompahti heti taivaisiin, kun noin pieniä konnia on harvoin myynnissä.

   Poista