1. marraskuuta 2012

Halloween inspiraatiota

Poikien mielestä Halloween on toiseksi paras juhla heti joulun jälkeen. Meillä siis vietetään Halloweeniä. Perinteet eivät ole pitkät, mutta muutamat juhlat on juhlittu. Viime vuonna oli isoimmat bileet (ainakin toistaiseksi).

Meidän Halloweeniin kuuluu:

1. Kauheaa ruokaa
Ei mitään söpöjä kummitusmuffinseja, vaan matoja, verta ja suolenpätkiä!

Ehdoton ruokapöydän kauhukuningas on syötävät sormet (siis nakit). Nämä Kotikokin nettisivuilta löytyvät sormet ovat ihanan kamalat.

(kuva Kotikokki, reseptin yhteydessä)

Viime vuonna tekaisin varsinaiset pikasormet, joissa nakit tarjoiltiin raakoina.

Pikanakkisormet

Suuremman nälän voi yrittää taltuttaa vaikka verisellä matopadalla. Poikien eläytyminen matopataan on ollut niin voimakasta, että tomattinen jauhelihaspagetti on välillä jäänyt koskemattomana lautaselle.

Verinen matopata

Juomapuolella tänä vuonna lähtee kokeiluun Käsibooli. Ohje Yhteishyvästä.


Jälkiruokana meillä on perinteisesti ollut pääkallokakku, joka on leikattu muotoon jäätelöstä ja päällystetty kermavaahdolla. Täksi vuodeksi saatan kehitellä uuden jälkkäri yllätyksen, jos aika riittää. Poikien toivoma aivomuotilla valmistettu vanukas ei tänä vuonna valmistu, mutta yritän pitää sen muistissa ja hankkia jokaisen perheenäidin toive vuuan (=aivovuoka) ;)


2. Pelottelutemppuja

Ehdoton ykkönen on karkin etsintä aivojen seasta silmät sidottuina. Aivoina toimii kulhollinen keitettyä spagettia. Pojat eivät ole vielä uskaltaneet tehdä temppua silmät kiinni. Rohkeimmat sentään upottivat kätensä makarooniin pitkään tuijotettuaan sitä :)

Karkkeja voi toki etsiä vaikka luiden tai hämähäkkien seasta. 

Tätä en ole vielä uskaltanut edes kokeilla: sormen työntäminen silmään (jälleen silmät sidottuina). Silmänä toimii tomaatti tai appelsiini.

Viime vuonna silmämunan näköiset karkit olivat kova hitti. Saas nähdä, mitä on karkkivalikoimassa tänä vuonna. Pätkiksestä saa kuulemma rutistelemalla kissan/koirankakan näköisiä pökäleitä :)


3. Koristeet

Koti täyttyy lepakoista ja luurangoista. Niistä sitten katsaus juhlien jälkeen.

Tämän laitan odottamaan poikien kasvamista, mutta jonain vuonna meillä savuaa kuivajää:



Meillä odotetaan ihanan kamalia Halloween-bileitä kiihkeästi. Huomenna alkaa koristelu. Viime vuoden juhlat löytyvät *tästä*. 

11 kommenttia:

  1. Ihania ideoita, uppoaisivat meidän 9-vuotiaaseen heittämällä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hekku.
    Teillä onkin lähes samanikäistä "kohdeyleisöä" kuin meillä. Ei muuta kuin bileet pystyyn ja poika laittelemaan niitä. Meillä lapset rakensivat viime vuonna itse Halloween seikkailuradan ja olivat niin tohkeissaan :)

    VastaaPoista
  3. wau! meillä kuopus on kovasti haikaillut halloween-juhlien perään, mutta jotenkin vain jäi toteuttamatta. huomenna on onneksi koulun vanhempainyhdistyksen järjestämä halloween-disco ja kuopuskin pääsee sinne mukaan, kun itse olen siellä "viran puolesta". sinne saa pukeutua ja tänään onkin soviteltu hirveitä asuja :D

    VastaaPoista
  4. Vautsi! Tää kuulostaa nyt niiiin super hauskalta, että joskus sen vielä toteutan. :)

    VastaaPoista
  5. Meillä oli bileet viime viikonloppuna. Nakkisormia viime vuoden malliin, oransseja dippipaloja, siiran näköisiä pikkuleipiä ja musta pääkallokakku. Leikkiosastolla oli taskulampulla pihalta heijastinten etsintää, joista löytyneistä kirjaimista piti sitten muodostaa sana (sopii juuri lukemaan oppineille) ja sitten sisällä maisteltiin sokkona "hirvenpapanoita, sammakoita , matoja" eli erilaisia karkkeja.

    Naamiaisasut olivat osalla huikeat. Naapurin perheeniskä saapui meille yltä päältä verisenä joku kivikautinen iskuase kallossa kiinni. Siinä riitti pojilla puhuttavaa.

    Olen kyllä ihan valmis adoptoimaan halloweenin osaksi suomalaistakin juhlaperinnettä. Sen verran hauskoja ovat meidän kaksi juhlaa olleet ja tällä kerralla pojat alkoivat puhua tulevista kekkereistä melkein kaksi kuukautta etukäteen.

    VastaaPoista
  6. Oi miten paljon kivoja ideoita teillà ja varmasti pojille mukavan pelottavia ja àklòtysjuttuja. Nuo sormet tossa ekassa kuvassa oli tosi aidon nàkòiset. Tuota boolikàttà munkin piti kokeilla mutta se sitten jài...nyt jààn odottelemaan teidàn bileiden kuvia :D

    VastaaPoista
  7. Poikien äiti -Kati:
    Hauskaa Halloween discoa teille! Pukeudutko itsekin? Perhepotretti olisi kiva :D

    zirk:
    Suosittelen juhlimaan Halloweeniä, kun pojat hiukan kasvavat. Veikkaan, että teilläkin tulee Halloweenistä suosikkijuhla :) Hyvä puoli on se, että lapset voivat itse kehittää vaikka mitä juhlaohjelmaa ja -rekvisiittaa. Viime vuonna aloitimme suunnitelun muutaman viikon etukäteen. Nyt musta on ollut mehut niin irti, että tulee viime tingan juhlat.

    Mirka:
    Viime vuoden kuvaraportista muistan, että teillä oli upeat tarjoilut. Meillä on enemmän selaista nopeasti kasaan roiskaistua mallia :) Heijastinleikki kuulostaa hauskalta. Täytyypä katsoa, että löydänkö heijastimia. Laiskana tosin ajattelin, että lapset voisivat lopuksi katsoa jonkun aiheeseen sopivan leffan, jotta aikuiset voivat seurustella rauhassa.

    Minusta Halloween on siitä hyvä juhla, kun siihen voi täysin vapaasti innovoida pöhköjä juttuja. Itse en todellakaan ole sitä sorttia, että esim. joulu voisi alkaa muuttamaan. Pöydässä on kalat, laatikot ja kinkku. Aina. Ja koristeetkin haluan suureksi osaksi asetella itse :) Joten Halloweenina lapset saavat suunnitella juhlia ja koristella ihan vapaasti.

    Ciacy:
    Viime yönä etsin netistä Halloween jälkiruokia ja vastaan tuli sinun tekemäsi hämähäkkikakku, eli Halloweenia on ilmeisesti juhlittu teilläkin useampana vuotena. Bilekuvia pukkaa viimeistään ensi viikolla :)

    VastaaPoista
  8. Voi kun kivoja juttuja! Ehkä ens vuonna meillä kaivellaan spagettia...Pojan Pelkokerroin-synttäreillä muutama vuosi takaperin oli , joten nyt ei Halloweeneihin samaa otettu...silmäjuttu kanssa kuulosti mielenkiintoselta, täytyy laittaa korvan taa :)
    Kuivajäätä oon kanssa mietiskelly...ehkä joskus. Kirpparilta löyty Velhokoulu-kirja, niin siinä oli sellanen Feniks tuhka-temppu, meinasin ensin että teen sen ohjelmanumerona mutten sitten uskaltanukkaa...aattelin että vilpertit alkaa testaileen sitä sitten kuiteskin itekseen ja omin lupineen...siinä poltetaan tulitikkuaskista kuoret ja hierotaan sormia tuhkaan...
    Kävin myös kattelemassa teidän viime vuoden juhlat, vau!

    VastaaPoista
  9. Kiitos Sanna-Mari.
    Teidän perheenne Halloween-juhlissa on kyllä uskomattoman kamala tarjoilu :) Ihan napakymppi!

    Kannattaa tsekata:
    http://sannanrapellyksia.blogspot.fi/2012/11/menninkaisen-sormenpatkia.html

    VastaaPoista
  10. Hyi kauhee, miten ihanan hirveetä halloweenia teillä vietetään =)

    VastaaPoista