6. marraskuuta 2012

Mitä siinä toppakasassa sitten olikaan? Osa 1

Niin, se toppakasa - se tyylikäs talvivaate-esittely :)
Jotakuta kiinnosti, että mitä kasassa oli. Siellä on paljolti oman perheen kierrätyskamaa ja hintsusti uutta.

Kuopuksella ja keskimmäisellä on molemmilla 2 haalaria. Toinen haalari on yleensä paksu Ticketin haalari koville pakkasille ja toinen ohuempi kuten Reimatec tai Remu. Meillä ei harrasteta kerrospukeutumista kuin äärimmäisessä hätätapauksessa, siksi kaksi eri paksuista haalaria.

Haalareiden lisäksi pojilla on toppatakki+housut yhdistelmä. Toppahousuille ei yleensä tule montaa käyttökertaa, kuopuksen viimetalvisissa on vielä laput kiinni. Mutta takkia sen sijaan tulee käytettyä autolla liikkuessa. Joskus meillä on ollut "hienostelutakin" kuten duffelit, mutta niiden käyttö on ollut niin vähäistä, että olen luopunut niistä. Ehkä jossain vaiheessa esikoinen tulee tarvitsemaan siistimpää takkia.

Sitten kuviin:

Keskimmäisellä on esikoisen vanha Reimatec+ haalari. Se on aivan loistokunnossa, mutta se jää ihan kohta pieneksi. Asusteina pukuun on aikoinaan ostettu Reiman sininen pipo ja Rasavilin ruskeat hanskat. Koska hanskat eivät pidä vettä, ostimme uudet Reimatecit (poika valitsi värin).Toppajemmasta löytyi käyttämätön H&M tekninen takki. Koska tuo Reimatec ei mahdu koko talvea, ostin mustat Lindexin Fix toppahousut ja rukkaset takin kaveriksi. Ne puuttuvat kuvasta. Päähän Timberlandin talvilippis tai H&M neulospipo


Paukkupakkasten haalarina on uusi Ticketin outletin alesta ostamani haalari. Värinä on joku tummansininen. Netissä väri näyttää tylsältä ja sitä jäikin useammassa nettikaupassa aleen. Ostin aikoinaan saman sävyisen Ticketin Rubber Rain with fleecen ja tiesin, että väri sopii keskimmäiselle.

Ninjaposeeraukset jatkuvat :)

Kaveriksi Reiman pipo, ne Lindexin mustat rukkaset.
Tai kaksinkertainen villapipo.

Kuopus vetää ihan kierrätyslinjalla. Ohuempana haalarilla jo kahdella ollut Reimatec. Tämän olisin shoppailuhimossani halunnut korvata uudella, koska polvissa näkyy kulumaa. Mutta kangas on ihan ehjä, joten järki voitti. Haalariin sopivia pipoja löytyi 3 kpl siitä korista. Dinohattu ja Reiman talvikypärähattu hävisivät heti Super Mario-pipolle :) Uuden veroisia hanskojakin löytyi kolmet: kahdet Reimatecit ja Rasavillit.Ticketin coboltin sininen haalari on hankittu uutena keskimmäiselle. Siihen on kaveriksi musta Ransu-hattu, musta neulospipo ja mustat hanskat (tai jotkut yläkuvan hanskoista) sekä kuvassa oleva Pikku Stikkarin junapipo, minkä olen aikoinaan ostanut esikoiselle.


Toppahousut ja -takki ovat myös kierrätystavaraa. Toppatakkia on joku pojista jopa käyttänyt, housuista en tiedä.


Kenkinä keskimmäisellä on Vikingin mustat kevyet talvikumpparit ja Superfitin mustat talvigoret. Mikäli vanhat kulutustottumukset pitävät paikkansa, keskimmäinen käyttää talvikumppareita aina kun on mahdollista. Jos ihan hirvittävää pakkasta pukkaa, niin sitten täytynee ostaa jotkut pakkaskengät, vaikka Kuomat jos ei muuta löydy.

Kuopuksella riittää kenkiä. Hänellä on kierrätys talvikumpparit, kierrätys Eccon talvigoret, isommilla pitämättä jääneet paukkupakkaskengät, kierrätys Timberlandin karvavuori nilkkurit ja ostin hänelle talven ykköspariksi uudet Eccot.

15 kommenttia:

 1. Komeet poseeraukset :)

  Niin pitäs vissiin vähän enempi perehtyä näihin talvikamppeisiin...on meillä molemmilla jotain laitettavaa jos ja kun talvi tulee...pääsen asiaan vasta kun on kylmä :D

  Meillä meni molemmat koko viime talven Crocksin jollain talvisaappailla...jotenkin hassua kun aatteli että ne on vaan kumpparit (tosin toppavarrella)...mutta loistavasti tarkes parinkymmenen asteen pakkasella :)

  VastaaPoista
 2. Sanna-Mari:
  Normiposeerauksia ei ole enää mahdollista saada. Pelkästään taisteluasentoja :)

  Meillä tulee mereltä, minkä takia toppavaatteet käyttöaika on etelä-suomalaiseksi pitkä. Keskimmäinen on yhden talven kulkenut pääasiallisesti juurikin noilla kevyillä talvikumppareilla. Sen perusteella, miltä ne haisivat parin kuukaudet käytön jälkeen, ne eivät ainakaan olleet kylmät ;)

  VastaaPoista
 3. Onpas tutun näköisiä poseerauksia. Meilläkin poika ottaa joka kuvaan taisteluasennon. Normaalikuvia ei saa otettua kuin ehkä salaa.

  Ja hyvältä näyttää poikien talvi!

  VastaaPoista
 4. Wiltsu: Kiitos :)
  Salakuvaus voisi juuri ja juuri toimia ;) Mutta normaalikuvia saisi salakuvatessakin lähinnä silloin kun pikkuninjamies katsoo televisiota, muuten vauhti on sata ja suurimman osan ajasta on joku taistelujuttu meneillään.

  VastaaPoista
 5. Heh :) Sama täällä. Rauhallisimmat paparazzikuvat tulevat, kun pieni mies katsoo telkkaria tai nukkuu ;)

  VastaaPoista
 6. Normikuvat olis ihan plääh. Pikkuninjat rulettaa!
  Hyvältä näyttää teidän talvi ja kiva nähdä, että sinun kunnon rymyiässä olevilta pojilta on periytynyt kamaa seuraavillekin!
  Mikä malli ticketin haalareista teillä on? Ilmeisesti ei baggie tough, kun on kunnon pakkasille? Haluaisin noille komiat, mutta myös kaikin puolin järkevät ja kestävät haalarit, joten siksi ticketit kiinnostaa.
  Reimat tuntuvat parhailta loskaan. Olen huomenna menossa poikien ja äitini kanssa reiman poistomyynteihin. Tapahtuma on tunnettu ruuhkista. Ihan kreisiä mennä sinne tällä porukalla, mutta hihittelen vaan...ja toivon löytäväni edulliset vk-kengät, kintaita yms.

  VastaaPoista
 7. Tosi mageet mallit sulla:) Ihan mahtavat asennot, eikös nämä oel todellisia "tested by real kids" -kuvia:)
  Teillä on toppaosasto aika hyvällä h
  tolalla asusteita myöden!

  VastaaPoista
 8. zirk:
  Meillä ulkovaate yleensä kiertää kaksi poikaa. Talvivaatteet usein kolme. Tuo sininen Reimatecin haalari on siis ollut jo kahdella ja muistaakseni se oli aikoinaan esikoisen ainoa teipatuilla saumoilla oleva toppavaate.

  Minusta Ticketin talvihaalarit ovat pysyneet kaikkein parhaiten siistin näköisinä. Sitten taas täytyy heti sanoa, että Ticketin Othello-välikausihaalari, joka on karheaa kangasta, oli erittäin huono ostos. Ehjähän se on, mutta imee kaiken kuran itseensä. Toimisi varmaan mudan värisenä tai harmaana, mutta ei tosiaankaan heleänä turkoosina.

  Yritin katsoa webbikaupan kuitista tuon uuden Ticketin mallia, kunnes muistin, että postikulujen säästämiseksi teimme kaverin kanssa kimppatilauksen niin, että hän tilasi. Tuotekuvien ja -selosteiden perusteella varma veikkaus on, että kyseessä on Baggie North. Ticketillä on aina vedetty ilman välikerrosta koko talvi. Kevättalvella pitää sitten vaihtaa kevyempään tai muuten on hikistä sakkia.

  Ticketin omassa nettikaupassa noita haalareita on ollut aina aleaikaan hyvässä tarjouksessa. Viimeksi olen ostanut sen tod. näk. vasta maaliskuussa. Ticketillä on muuten ollut joulukalenteri, jossa on välillä ollut huippuhalpoja tuotteita.

  Jos asuisin lähempänä, niin ehdottomasti tunkisin Reiman poistomyyntiin, vaikka yleensä kierrän ryysis paikat kaukaa. Tunkisin myös Travallellekin, koska Remu on laadullisesti minusta hyvää. Kuosit vaan ovat välillä epäonnistuneita.

  VastaaPoista
 9. *riikka*: Kiitos :) Täytyyhän se varmaan heti testata, että toppahaalari soveltuu ninja-hommiin.

  VastaaPoista
 10. Komppaus täältä tuolle Ticketin kiiltävämmän materiaalin puolesta! Viime talvena kokeiltiin Ticketin North (tms) mallista pukua ja vaikka puku sinänsä oli malliltansa parempi, oli kangas selvästi huonompi - polviin tuli selvät kulumat. Sen sijaan kaikki aikaisemmat Baggie-puvut ovat usein menneet seuraavalle käyttäjälle täysin priimakunnossa.

  Olen myös ostanut kaikki puvut Ticketin nettikaupasta hyvillä alennuksilla.

  VastaaPoista
 11. -Jassu-
  Mä olen mennyt jo sekaisin noista Ticketin talvihaalarimallien nimistä. Onneksi ei ole tullut vahingossa ostettua mattapintaista talvihaalaria. Ne kiiltävät ovat kyllä vahvaa matskua, tosin kyllä meidän pojat niidenkin polviin saa hailakat jäljet.

  VastaaPoista
 12. Pojillasi on hyvännäköiset toppavaatteet. Mitä mieltä lapsesi ovat kierrätysvaatteista?

  VastaaPoista
 13. Anonyymi:
  Kiitos. Poikia ei ole toistaiseksi kiinnostanut juurikaan vaatteen alkuperä. Perheen sisäisen kierrätyksen lisäksi ostan joskus vaatteita pojille myös kirpparilta.

  Voihan olla, että joskus tulee aika, jolloin kierrätysvaatteille nyrpistellään nenää. Toisaalta käytän itsekin jonkin verran kirpparikamaa, toivottavasti malli periytyy. Tällä hetkellä on pientä riemua, kun joku isoveljen vaate "kulkeutuu ketjussa alaspäin". Kuopus oli jokin aika sitten varsin iloinen, kun keskimmäisen Molon haipaita siirtyi hänen pinkkaansa :)

  VastaaPoista
 14. Teillä on kyllä hyvässä mallissa talven vaatetus! Kiva olisi muuten nähdä miten (siis millä varustuksella) rouva Kepponen selviää talven kirpakassa menossa mukana.
  Mulla on nyt menossa sellaiset ruuhkaviikot taas vaihteeksi, ei mitään ehdi tekemään. Ehkä en vaan sitten jotenkin handlaa tota ajanhallintaa.

  VastaaPoista
 15. Vera:
  Pienemmillä pojilla on talvikamppeet kunnossa. Esikoinen velloo toppakriisistä toiseen. Vaatteet ovat joko pieniä, isoja tai ihan karmeita :(

  Katsotaan saisinko blogattua omatkin toppavaatteeni. Ne on samalla teemalla kuin poikien - vähän käytettyä ja hintsusti uutta :D

  Mulla on myös jatkuvia ajanhallintaongelmia. Mulla se kulminoituu tekemättömiin kotitöihin.

  VastaaPoista