7. marraskuuta 2012

Joulukortit

Joulukorttien tekeminen edistyy hyvin, iso pino on jo valmiina ja muutama odottelee kasaamista. Vielä noin 5 korttia ja sitten enää haasteena on saada kortit matkaan ajoissa. (Se onkin todellinen haaste, koska viime vuonna jäi osa lähettämättä :( )

Kuvassa olevalla kortilla osallistun Lauran korttihaasteeseen. Aiheena on joulubingo. Valitsin rivikseni: kuusi-tekstileimasin-vihreä.

Tokihan tuo punainenkin on kortissa aika voimakkaana, mutta minustahan vihreä on pääväri :)


Kyseinen kortti on tämän vuoden tuotannon yksinkertaisin. Siinä on vain kartonki, kuviopaperi, stanssattu kuusi ja tekstileima. Tänäkin vuonna jokainen tekemäni kortti on uniikki. Tosin olen käyttänyt niissä samoja "aihioita": stanssattuja kuusia, nuottileimaa ja joulupalloleimaa. Viime vuoden joululehden stanssailin korttimateriaaliksi myös. Alla muutama "aihio".


Syy korttiurakan näin hyvään etenemiseen on se, että aloitimme niiden tekemisen Leonidan kanssa jo syyskuussa :) Ulkona oli upean aurinkoinen ja lämmin sää ja me istuimme sisällä tekemässä joulukortteja. Kesäisestä fiiliksestä huolimatta se oli ihanaa.

9 kommenttia:

 1. Tuo kuusikortti on tosi hieno!

  Olet kyllä erityisen hyvin kunnostautunut joulukorttien kanssa. Olen pahasti jäljessä; valmiina on vasta ne samat aihiot, joita kanssasi viimeksi juuri askartelin...

  Lasten joulukalenterin päällystäminenkin on melkein samalla tolalla, mutta sentään ostin jo lakkaa, jolla aion lakata kaikki pinnat. :)

  Mutta jos en ehdi tässä kuussa kalenteria kasata, sitten ensi vuonna. ;)

  VastaaPoista
 2. Voi kun minussakin asuisi "pienikorttitehtailija":)
  Mutta oon aina ollu ihan surkea askartelija, jotenkin mulle ei ikinä esim. joulukorteista tule minkäänlaista visiota mieleen niin en pysty edes aloottamaa- mielikuvitukseton?
  Ja vitsi, kun ne pitäis vielä lähettääkkin...

  VastaaPoista
 3. Kauniita kortteja! -Vaikka olenkin aivan anti-joulukortti-ihminen, arvostan niiden kauneutta. Meiltä on turha kenenkään odottaa kortteja. Ikinä. Itse käytän saatuja kortteja koristeina ja nakkaan ne joulun jälkeen surutta takkaan. (paitsi mummulta saadut, koska mummun käsiala on ihaninta) :D

  VastaaPoista
 4. Upeita kortteja! Mulla on joulukortit edelleen vaan sellanen haiku jossain aivolohkossa, että tarttis tehrä asialle jotain....:D Yleensähän siis nappaan kuvan ja siitä sitten sellasenaan tai vähän jotain lisäilen..alkaa vaan ideat oleen lopussa. Lapset on kuvattu edestä ja takaa :D
  Nyt kun on vähän valkeena maa, niin tuntuu kyllä jo ihan jouluselle :)

  VastaaPoista
 5. Leonida: Kiitos.
  Sullahan on se kalenteri pitkällä. Pistä kasaan äkkiä, niin pääset täyttämään :)

  Annu: Yhtenä vuotena ostin Tiimarista sellaisen korttipakkauksen, jossa oli pohjat ja tilpehööriä valmiina. Siitä tuli kivat kortit nopeasti. Vaikeintahan se on aina suunnitella se kortti.

  zirk: Kiitos
  Meillä meni monta vuotta niin, ettemme lähettäneet joulukortteja lainkaan. Kun esikoinen syntyi, niin piti lähettää vauvajoulukortteja ja sitten aloin korttiaskartelemaan. Sen jälkeen tuntui aika ääliötouhulta, että tekee kortteja mutta ei edes lähetä joulukortteja.

  Minä säästän valokuvakortit ja itsetehdyt kortit.

  Sanna-Mari: Kiitos :)
  Meillä on ollut aistittavissa, että valokuvakortit olisivat sittenkin ne parhaimmat. Ainakin sukulaisista on kiva katsella muksuja. Se, että saisi kaikista kolmesta jonkun kivan kuvan, on niin työlästä että hommasta menee maku :( Korttien tekeminen ajan kanssa on hyvin rauhoittavaa ja rentouttavaa.

  VastaaPoista
 6. Oho, hienoja ovat ja ajoissakin olet! Vaikuttavaa. Itse en ole älynnyt edes ajatella, että aloittaisin ajoissa tämän homman... ;)

  VastaaPoista
 7. Elma Ilona:
  Kiitos :)
  Aika usein minä olen värkännyt joulukortit viime tingassa hirveällä kiireellä. Siitä on rento askartelu kaukana. Kerrankin osasin aloittaa ajoissa. Tosin tämä varmaan tarkoittaa sitä, että postituksen kanssa iskee joku stressi.

  Yhtenä vuotena ajoin korttelirallia. Olin liimannut ne halvemmat joulumerkit , kello oli lähellä laatikoiden tyhjennysaikaa ja kahteen ensimmäiseen postilaatikkoon ei mahtunut enää yhtään mitään. Että sellainen postituspaniikki ;)

  VastaaPoista
 8. Kaunis! Ihanaa tuo taustapaperi, eipä sitä suuremmilla koristuksilla yms. kannatakkaan peittää.

  VastaaPoista