26. marraskuuta 2012

4 + 8 juhlaa

Eilen sukulaiset ja osa kummeista olivat juhlimassa kuopuksen ja esikoisen synttäreitä.

Esikoinen kunnostautui auttamalla reippaasti siivoamisessa sekä edellisenä iltana leipomisessa. Pienemmät pojat eivät meinanneet pysyä nahoissaan juhlien alkamista odotellessa. Voi sitä kihelmöivää jännitystä.

Tarjoilusta:
Suolaisena tarjosin kinkulla, juustolla ja rucolalla täytettyjä croissantteja sekä cantaloupe-meloonia ja Parman kinkkua. Nopeaa, helppoa ja maistuvaa. Lisäksi oli pakolliset juustonaksut. Tarkoituksena oli avata erinomaiseksi epäillyt prosecco-pullot, mutta hössäkässä unohdin koko homman.Ensimmäistä croissant-satsia yritin ostaa Prismasta, ne olivat aivan ylipaistuneet. Kurvasin Citymarketiin toteamaan, että sama homma ja valitsin vähiten ylipaistetut. Pikkasen on vaikea uskoa, että Prismassa oikeat leipurit leipovat joka päivä alusta saakka, kun croissantitkin palaa. Kuvassa croissantit näyttävät lähes hyviltä, mutta olivat selvästi paistuneet liikaa.


Meillä on tänään vielä yhdet Halloween-synttärit, joten teeman mukaisesti pöydällä on kukkien sijasta pääkallo :) Kiinalaisessa käsiboolissa kelluneet silmät ovat päässeet uusiokäyttöön.

Kahvin kanssa oli kahta eri kakkua. Vihdoin ehdin tekemään kuopuksen toivoman täytekakun. Pohjana on suklaakääretorttulevy. Välissä yksinkertaisesti paljon banaania ja kermavaahtoa. Päällä kermavaahtoa. Kostutus laimealla maitokahvilla. Koristelu on sellainen viidessä minuutissa ravisteltu.


Itse pidän perinteisestä täytekakusta eniten. Tein kuitenki  lisäksi enemmän aikuiseen makuun olevan Baileys juustokakun Kinuskikissan ohjeella. Kakku oli hyvää, mutta minun makuun Baileys saisi maistua voimakkaammin. Koristelu ei voisi olla enää yksinkertaisempi :)


Esikoinen on elokuun alusta saakka haaveillut Legon Jabban palatsista. Teimme sopimuksen, että jos kaikki lahjanantajat lähtevät kimppaan ja esikoinen säästää pienen osan itse, hänen on mahdollista saada Jabban palatsi synttärilahjaksi.

Samalla olemme harjoitelleet odottamista, säästämistä ja rahan arvoa. Ei voi saada kuin yhden paketin, jos se on noin kallis. Harjoittelussa on ollut omat vastamäkensä, viimeinen nyppylä meinasi iskea synttäreillä, kun kuopuksen paketti oli kooltaan isompi :) Esikoinen on tyytyväinen saamaansa oppiin: kannatti odottaa sekä satsata yhteen lahjaan.Kuopus on saanut kaiken kaikkiaan hirvittävän monta Lego-pakettia ja sen lisäksi uuden Hot Wheels autoradan. Se taisi olla ihan ykköslahja.


Veljien synttäreiden kunniaksi keskimmäinen sai vihreän Ninjan ja eskariharjoituskirjoja. Ensimmäisestä on jo kohta puolet tehtynä. Pojalla on himo erilaisiin tehtäviin. Pitäisi muistaa ostaa lentomatkaa varten sopivia harjoituskirjoja.


Täysi mysteeri on se, kuinka minulta lipsahti välistä se, että keskimmäinen oli neuvotellut itselleen hirvittävän lahjaröykkiön, vaikka ei ole hänen synttärinsä. Nimittäin Roskishemmoja autoineen. Tämä nosti aivan hillittömän roskishemmokuumeen kaikille pojille. Keskimmäinen ei meinannut pystyä nukkumaan, kun hän sängyssä mietti, että minkä roskishemmon hän tänään saa esikoisen synttärien aarteen etsinnässä ja ostaisiko omalla kympillään lisää roskishemmoja.

Itse voin ainoastaan huokaista kiinalaisen muovin ja markkinatalouden edessä.

Näin säilytetään uusia leluja :(

7 kommenttia:

 1. Kivat juhlat teillä! Ja tämä postaus tuli kuin tilauksesta mulle, koska juuri tänään mietin, mitä laittaisi kakkuun kermavaahdon ja banskun lisäksi! Kahvi antaakin varmasti hyvän säväyksen. Veikon kaksvee synttäreitä juhlitaan koko viikonloppu ja haluan tehdä rehuauma-kakun, jonka täytteen värjään vihreäksi: siihen bansku+kermis sopii hyvin. Myös kakkupohjasta teen vihreän.
  Nuo täytetyt croissantit olisivat myös herkullinen tarjottava ja ennenkaikkea HELPPO. Oliko sinulla niissä mitään levitettä lisäksi?
  Olen kauheassa flunssassa ja syntskäjärkkäilyt ei nappaisi, joten helpolla linjalla mennään.
  tarjottavaksi on tilattu myös mutakakku mutajuhlien henkeen ja tiikeri-possupipareita.
  Lahjoja on tarkoitus antaa ainoastaan sankarille, vaikka mies ennustaakin suurta draamaa (veikko saa bruderin aurausrekan) toisaalta minusta muut saavat oppia olemaan ilman -vaikka toisaalta ei se nyt kauheaa ole jos muitakin lahjotaan. (mies vaan just lahjoi verikokeessa kiltisti ollutta johannesta ostamalla Bruderin tukkikärryn)....
  Baileyskakkua olen tehnyt muuten muutaman kerran, pidän siitä kovasti ja baileys on maistunut vahvasti. nam! :D

  VastaaPoista
 2. Hienot tarjoilut! Herkullista ja kuitenkin sellaista, että ei mene päiväkausia valmisteluihin.

  VastaaPoista
 3. zirk:
  Croissanttien välissä ei ollut mitään levitettä. Jos saa normaalipaistetut, niin nehän on ihanan sitkeitä sisältä. Väliin voi laittaa vielä tomaattia, niin sehän tuo lisäkosteutta.

  Rehuaumakakku kuulostaa upealta ja eksoottiselta. Minä pystyn kuvittelemaan, mikä on rehuauma- lapset tuskin :)

  Meillä oli myös hyvä päätös, että ainoastaan sankari saa lahjoja. Meillä on esikoisella ja kuopuksella peräkkäisinä päivinä synttärit ja siten ainakin aina yhdet yhteiset juhlat. Keskimmäisen oli poskettoman vaikea hyväksyä, että kaksi saa lahjoja ja hän ei. Siitä se sitten lähti lipsumaan. Linja on tähän saakka pitänyt hyvin, että veljeslahja on jotain pientä.

  Tsemppiä juhlajärjesteleyihin ja toivottavasti flunssa helpottaa pian.

  Itselläni on niin huojentunut olo. Juhlat on juhlittu, seuraaviin synttäreihin aikaa 4kk.

  Anonyymi:
  Kiitos. Suolainen tarjoilu tuli hetkessä ja kakut olivat nopeat. Baileys kakun tein edellisenä iltana hyytymään ja samalla kääretorttupohjan. Meillä yleensä siivoaminen on se juhlien rankin osa, joka paikka on täynnä pinoja.

  VastaaPoista
 4. Onnitteluja :) Hienosti satsattu esikoiselta! Kivoilta näyttävät juhlat :)

  VastaaPoista
 5. Ok. Hmm. Croissantien välissä vois toimia myös tomaatti, mozzarella ja basilika?

  VastaaPoista
 6. paljon onnea sinne teidän pojille! meilläkin juhlittiin viikonloppuna, voi sitä menoa...eikä varmaan yhtään julkaisukelpoista kuvaa, niin vauhdikasta oli :D onneksi juhlittiin lauantaina, eilinen meni toipuessa!

  ps. meidän -07 tekee myös mielellään tehtäväkirjoja, tekisi myös isoveljen läksytkin, jos lupa annettaisiin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Kiala.

  zirk:
  Täytyy sanoa, että jotenkin epäilen mozzarellaa croissantin välissä. Tuntuu että se on maultaa ja rakenteeltaan liian "hienovaraista" ja vähärasvaista. Toisaalta yllättävät yhdistelmät ovat niitä parhaita. Tee koe-erä ja kerro miltä maistui.

  Poikien äiti -Kati:
  Kiitos. Sukulaisten kanssa juhlat menivät leppoisasti. Tänään oli koettelemus: esikoisen 7 kaveria. Voi sitä meteliä ja ylä/alakerran välin juoksemista. Juhlat kesti 1,5tuntia ja tuntuivat hirvittävän pitkiltä :)

  Meillä keskimmäinen on useamman viikon mankunut itselleen läksyjä. Selvää läksykateutta ilmassa :) Se on varmaan pikkuveljen syndrooma, että pitäisi oppia samat asiat kuin isoveli ja mielellään heti.

  VastaaPoista