Ensimmäisen ilahtumisen koin, kun katsoin ruokalistan hintoja. Kalleimmat pääruuat olivat 15,8€ ja alkuruuat 7,5€. Tosin aika askeettisesta sisustuksesta saattoi aavistella halvempaa hintatasoa. Ravintolaan jo aikaisemmin ihastunut Raija suositteli minulle Shanghai tacos annosta. Se paljastui myöhemmin tarjoilijan mukaan ravintolan suosituimmaksi annokseksi. Alkuruuaksi valitsin kestosuosikkini kesärullat.
Vasemmalla dumplings ja oikealla kesärullat katkarapu-avokadotäytteellä.
Kesärullat olivat oikein maukkaat ja niiden kanssa tarjoiltu kastike todella hyvää. Dumplingit olivat tavanomaiset. Vesi tarjoiltiin hauskasti termoskannussa, cocikselle tuotiin puolestaan emalimuki täynnä jäitä ja juoma säilyikin siinä ihanan kylmänä. Astiat olivat rennosti muovia.
Shanghai tacos nnos oli varsinainen ilotulitus! Paljon kasviksia, valinnan mukaan possua, tofua, rapuja ja sisällä herkullisia kastikkeita. Todella herkullista! Valkosipulia olisi voinut olla vähemmän, seuraavan kerran pyydän annokseni vähemmällä valkosipulilla.
Herkullinen Shanghai tacos annos
Ravintola oli täynnä perjantai-iltana ja ruuan tulossa kesti. Muuten palvelu oli mutkatonta ja iloista. Suosittelen!
Kotona on ollut pientä ruokakriisin tynkään jälleen. Lapset ronklaavat ruuan suhteen ja minua tympii kokkaus. Olen yrittänyt päästä ruuan suhteen mahdollisimman helpolla, ruokalistalla on ollut tuunattua kaupan pakastekalakeittoa, pakastepinaattikeittoa ja valmistiskin kanankoipia. Sitten kun kokkaan, niin yritän kokota koko perheen herkkuruokia.
Herkkuruokalistalla on uusi kuningas. Lasagne. Pienet nirsoilijat jonottavat lasagnea ja se jaetaan viivottimella :D
Tällä hetkellä ruokien kuningas
Herkkuruokalistan kakkossijasta onkin taistelu. Kuopus rakastaa tulisesti chevrespagettia, mutta keskimmäinen ei syö sitä lainkaan. Siksi kakkospaikka meneekin savulohelle. Savustelemme itse lohta sähkösavustimelle terassilla.
Itse savustettua lohta
Toinen kokkausstrategiani ovat tähteet. Keitän kerralla isomman satsin perunoita. Loput perunat säilyvät hyvin jääkaapissa ja taipuvat paistetuiksi perunoiksi tai perinteiseksi pyttipannuksi. Samalla lailla ylijäämäriisistä voi tehdä paistettua riisiä. Tähdekokkailu on niin mukavan helppoa ja tulee hyvä mieli, kun ruokahävikki pienenee.
Pyttipannu, tähdeperunoiden lisäksi vähän nakkia ja kananmuna. Sipulin jouduin jättämään pois.
Lohen tähteet ja muutkin "lihaisammat" tähteet voi hyvin käyttää majoneesin kanssa uuniperunoiden täytteeksi. Helppoa, hyvää ja halpaa.
Kiitos ihan mahtavan kuulloisesta ravintolavinkistä, on ihan mun kuulloinen paikka: eli rento ja herkullinen. Täällä jo kuola valuu....ehkä jo ensi la....
VastaaPoistaIloa loppuviikkoon <3!
Hintalaatusuhde oli minusta erinomainen. Aion mennä mahdollisimman pian uudestaan ja ottaa Hra Kepposen mukaan. Suosittelen pöytävarausta :)
PoistaMukavaa viikkoa!
Alkuviikosta ei olla täydennetty ruokakaappeja ja täällä kärvistellään pienessä nälässä. Ruokakuvien katselu tietokoneelta ei auta asiaa yhtään :) Herkullisia annoksia! Samalla päätin, että huomenna on pakko lähteä kauppaan ruokaostoksille!
VastaaPoistaEi taitaisi minulta onnistua tuollainen lainkaan. Olisin äkkiä ruokakaupassa täydentämässä varastoa :D :D Tai vielä pahempi, tilaisin pizzaa kotiin ;)
PoistaKiitos ravintolavinkistä. Kylläpä onkin herkun näköiset ruoat, niin kotona kuin ravintolassakin. :-)
VastaaPoistaKuulen kesärullista nyt vasta ensimmäisen kerran. Kuvan perusteella ero kevätrulliin näyttäisi olevan se, että kesärullia ei ole uppopaistettu. Kerrohan sie viisaampana, onko näin. :-)
Kesärulliin käytetään ohutta riisipaperia. Se käytetään kuumennetussa vedessä, jotta se pehmenee. Täytteet riisipaperiarkin päälle ja rullataan. Eli ei ole uppopaistettu. Kaikki kasviketkin ovat raakoina sisällä. Eli suorastaan terveellinen herkku :D
PoistaArvostusta hävikin välttämisestä. Se on mullekin sydämen asia (ja sitä paitsi helppoa, kuten kirjoitat). Olen itse asiassa juuri valmistelemassa postausta aiheesta, kun teimme keittiössämme vähän muutoksia. Toivon, että ne tukevat hävikin vähenemistä.
VastaaPoistaMeidän ruokalasku on tähtitieteellinen ja jos ei saada sitä pienennettyä, niin vähintäänkin pitää syödä mahdollisimman tarkkaan se mitä on ostettu :) Hyvä postausaihe, jään kiinnostuneena odottelemaan sitä!
PoistaOijoi..näyttää ja kuulostaa kyllä oikein hyvältä paikalta:) Ihania herkkuja! Minä en olekkaan noihin kesärulliin aiemmin tutustunut..kevätrulliin kylläkin. Kaunista talvista viikkoa♥
VastaaPoistaOli hyvää ruokaa ja maltilliset hinnat. Aion mennä uudestaan :) Kesärullia voi tehdä itsekin kotona, kunhan vaan jaksaa pilkkoa kasviksia ja hommaa jostain riisipaperiarkkeja. Ne ovat herkullisia ja terveellisiä :)
PoistaMukavaa alkavaa viikonloppua!
Voi että miten tykkään blogistasi! ��
VastaaPoistaKiitos paljon ja mukavaa viikonloppua!
PoistaMulla ei oo ollut tänä vuonna yhtään hetkeä! Alan olla hermostunut :/ kohta pakko järjestää
VastaaPoistaNo nyt äkkiä joku Hetki! Se tekee hyvää sielulle :)
PoistaMua myös välillä tuskastuttaa ruoanlaitto kun aina on joku jolle ei kelpaa.
VastaaPoistaHyvännäköiset sapuskat Lie Miäs, pitääkin laittaa mieleen.
Mukava blogi sinulla :)
Kiitos Maiccu :)
PoistaVälillä on tatti otsassa ronklailun suhteen. Ruokahuollosta on kuitenkin paljon vaivaa ja sitten joku on aina marisessa "mä en tykkää tästä, miksi aina tätä, mä haluan jotain muuta" ARGH! Varmaan nämänkin muistot aivot muokkaavat ajan myötä sellaisiksi, että pojat jonottivat lasagnea ja arvostivat äidin pöperöitä ;)