6. helmikuuta 2018

Ravintolavinkki ja ruokajuttuja

Olin viime perjantaina työporukan kanssa keilaamassa ja entinen tiimikaverini Raija oli varannut meille pöydän vietnamilaisesta ravintolasta nimeltään Lie Mi. Nimi on minusta ihanan kekseliäs! Netin perusteella Helsingissä on Lie Miä kaksi, yksi Kampissa ja toinen Töölössä. Me söimme Töölössä.

Ensimmäisen ilahtumisen koin, kun katsoin ruokalistan hintoja. Kalleimmat pääruuat olivat 15,8€ ja alkuruuat 7,5€. Tosin aika askeettisesta sisustuksesta saattoi aavistella halvempaa hintatasoa. Ravintolaan jo aikaisemmin ihastunut Raija suositteli minulle Shanghai tacos annosta. Se paljastui myöhemmin tarjoilijan mukaan ravintolan suosituimmaksi annokseksi. Alkuruuaksi valitsin kestosuosikkini kesärullat.

Vasemmalla dumplings ja oikealla kesärullat katkarapu-avokadotäytteellä. 

Kesärullat olivat oikein maukkaat ja niiden kanssa tarjoiltu kastike todella hyvää. Dumplingit olivat tavanomaiset. Vesi tarjoiltiin hauskasti termoskannussa, cocikselle tuotiin puolestaan emalimuki täynnä jäitä ja juoma säilyikin siinä ihanan kylmänä. Astiat olivat rennosti muovia.

Shanghai tacos nnos oli varsinainen ilotulitus! Paljon kasviksia, valinnan mukaan possua, tofua, rapuja ja sisällä herkullisia kastikkeita. Todella herkullista! Valkosipulia olisi voinut olla vähemmän, seuraavan kerran pyydän annokseni vähemmällä valkosipulilla.

Herkullinen Shanghai tacos annos

Ravintola oli täynnä perjantai-iltana ja ruuan tulossa kesti. Muuten palvelu oli mutkatonta ja iloista. Suosittelen!

Kotona on ollut pientä ruokakriisin tynkään jälleen. Lapset ronklaavat ruuan suhteen ja minua tympii kokkaus. Olen yrittänyt päästä ruuan suhteen mahdollisimman helpolla, ruokalistalla on ollut tuunattua kaupan pakastekalakeittoa, pakastepinaattikeittoa ja valmistiskin kanankoipia. Sitten kun kokkaan, niin yritän kokota koko perheen herkkuruokia.

Herkkuruokalistalla on uusi kuningas. Lasagne. Pienet nirsoilijat jonottavat lasagnea ja se jaetaan viivottimella :D

Tällä hetkellä ruokien kuningas

Herkkuruokalistan kakkossijasta onkin taistelu. Kuopus rakastaa tulisesti chevrespagettia, mutta keskimmäinen ei syö sitä lainkaan. Siksi kakkospaikka meneekin savulohelle. Savustelemme itse lohta sähkösavustimelle terassilla.

Itse savustettua lohta

Toinen kokkausstrategiani ovat tähteet. Keitän kerralla isomman satsin perunoita. Loput perunat säilyvät hyvin jääkaapissa ja taipuvat paistetuiksi perunoiksi tai perinteiseksi pyttipannuksi. Samalla lailla ylijäämäriisistä voi tehdä paistettua riisiä. Tähdekokkailu on niin mukavan helppoa ja tulee hyvä mieli, kun ruokahävikki pienenee.

Pyttipannu, tähdeperunoiden lisäksi vähän nakkia ja kananmuna. Sipulin jouduin jättämään pois.

Lohen tähteet ja muutkin "lihaisammat" tähteet voi hyvin käyttää majoneesin kanssa uuniperunoiden täytteeksi. Helppoa, hyvää ja halpaa.


16 kommenttia:

  1. Kiitos ihan mahtavan kuulloisesta ravintolavinkistä, on ihan mun kuulloinen paikka: eli rento ja herkullinen. Täällä jo kuola valuu....ehkä jo ensi la....

    Iloa loppuviikkoon <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hintalaatusuhde oli minusta erinomainen. Aion mennä mahdollisimman pian uudestaan ja ottaa Hra Kepposen mukaan. Suosittelen pöytävarausta :)
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  2. Alkuviikosta ei olla täydennetty ruokakaappeja ja täällä kärvistellään pienessä nälässä. Ruokakuvien katselu tietokoneelta ei auta asiaa yhtään :) Herkullisia annoksia! Samalla päätin, että huomenna on pakko lähteä kauppaan ruokaostoksille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taitaisi minulta onnistua tuollainen lainkaan. Olisin äkkiä ruokakaupassa täydentämässä varastoa :D :D Tai vielä pahempi, tilaisin pizzaa kotiin ;)

      Poista
  3. Kiitos ravintolavinkistä. Kylläpä onkin herkun näköiset ruoat, niin kotona kuin ravintolassakin. :-)

    Kuulen kesärullista nyt vasta ensimmäisen kerran. Kuvan perusteella ero kevätrulliin näyttäisi olevan se, että kesärullia ei ole uppopaistettu. Kerrohan sie viisaampana, onko näin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesärulliin käytetään ohutta riisipaperia. Se käytetään kuumennetussa vedessä, jotta se pehmenee. Täytteet riisipaperiarkin päälle ja rullataan. Eli ei ole uppopaistettu. Kaikki kasviketkin ovat raakoina sisällä. Eli suorastaan terveellinen herkku :D

      Poista
  4. Arvostusta hävikin välttämisestä. Se on mullekin sydämen asia (ja sitä paitsi helppoa, kuten kirjoitat). Olen itse asiassa juuri valmistelemassa postausta aiheesta, kun teimme keittiössämme vähän muutoksia. Toivon, että ne tukevat hävikin vähenemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän ruokalasku on tähtitieteellinen ja jos ei saada sitä pienennettyä, niin vähintäänkin pitää syödä mahdollisimman tarkkaan se mitä on ostettu :) Hyvä postausaihe, jään kiinnostuneena odottelemaan sitä!

      Poista
  5. Oijoi..näyttää ja kuulostaa kyllä oikein hyvältä paikalta:) Ihania herkkuja! Minä en olekkaan noihin kesärulliin aiemmin tutustunut..kevätrulliin kylläkin. Kaunista talvista viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää ruokaa ja maltilliset hinnat. Aion mennä uudestaan :) Kesärullia voi tehdä itsekin kotona, kunhan vaan jaksaa pilkkoa kasviksia ja hommaa jostain riisipaperiarkkeja. Ne ovat herkullisia ja terveellisiä :)

      Mukavaa alkavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Voi että miten tykkään blogistasi! ��

    VastaaPoista
  7. Mulla ei oo ollut tänä vuonna yhtään hetkeä! Alan olla hermostunut :/ kohta pakko järjestää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt äkkiä joku Hetki! Se tekee hyvää sielulle :)

      Poista
  8. Mua myös välillä tuskastuttaa ruoanlaitto kun aina on joku jolle ei kelpaa.
    Hyvännäköiset sapuskat Lie Miäs, pitääkin laittaa mieleen.
    Mukava blogi sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu :)
      Välillä on tatti otsassa ronklailun suhteen. Ruokahuollosta on kuitenkin paljon vaivaa ja sitten joku on aina marisessa "mä en tykkää tästä, miksi aina tätä, mä haluan jotain muuta" ARGH! Varmaan nämänkin muistot aivot muokkaavat ajan myötä sellaisiksi, että pojat jonottivat lasagnea ja arvostivat äidin pöperöitä ;)

      Poista