18. helmikuuta 2018

Raskaan viikon kohokohdat

Takana on vastoinkäymisten ja runsaan puurtamisen täytteinen viikko. Viikon tapahtumat ovat uhanneet sekä terveyttä että taloutta, mutta eteenpäin on puskettava.

Viikon hyviin hetkiin kuuluu se, että vaari (eli isäni) pääsi kotiin sairaalasta. Tosin pyörätuolissa. Pitkässä on 80-vuotiaan luiden luutuminen. Onnettomuus tapahtui jouluaattona ja vieläkään jalan päälle ei saa astua. Toipilasajan kestoennuste on 6-9kk, onneksi ehkä muutaman viikon päästä jalka voisi alkaa kestämään osittaispainoa.

Tällä viikolla olemmekin sitten pyörittäneet töiden ja kodin ohella Kepposten Kotipalvelua. Vaarin kotiinpaluu on työllistänyt meitä kuuden hoitokeikan verran. En ymmärrä, että kuinka sellaiset vanhukset pärjäävät, joilla ei ole omaisia samalla paikkakunnalla. Esimerkiksi isäni pyörätuoli piti noutaa apuvälinekeskuksesta, joka on auki kolmena päivänä klo 12-13:30. Läheskään kaikki työssäkäyvätkään eivät pysty myöskään tuollaiseen aikaan olemaan poissa töistä. Viikolla Hra Kepponen kävi myös katsomassa äitiään 180km päässä. Kotipalvelun pyörittämisen lisäksi olemme etsineet suksia, ostaneet monoja ja kuljettaneet poikia discoon ja yrittäneet hoitaa perusarjen. Töissäkin on ollut kiirettä ja olen joutunut näiden muiden hommien takia tekemään rästejä myöhään illalla. Aivot alkavat olla aikamoista puuroa tämän kaiken hallinnassa ja olen jo paristi unohtanut kesken lausetta, että mitä olinkaan sanomassa.

Harmillisesti en ehtinyt muistamaan ystäviäni mitenkään ystävänpäivänä :( En edes ehtinyt vastamaan niihiin muutamiin ystävänpäiväviesteihin, vaan pakersin töitä urakalla. Hra Kepponen oli ystävänpäivänä työreissulla. Juuri kun olin lähdössä viemään yhtä poikaa koulun ystävänpäivädiscoon, ovikello soi. Kuopus kävi avaamassa ja tuli ovelta kukkapaketin kanssa. Hra Kepponen oli lähettänyt minulle kukkakaupan kautta ystävänpäiväkukat. Mielialani kohosi hetkessä!

Ystävänpäiväkukat

Kukkien mukana oli myös kortti ja kortista selvisi, että minua odottaa kaapissa myös lahjakin. Olen ollut aikeissa hetkenä minä hyvänsä viimeisen puolen vuoden aikana ostaa itselleni uuden repun tietokoneelle. Hra Kepponen hoiti asian puolestani :) Lahjapaketissa odotti minua ihanan pirteän värinen ja sirokokoinen läppärireppu. Hra Kepponen on niin taitava näissä lahjahommissa.

Ystävänpäivälahja

Ilonaiheisiin kuuluu se, että ehdin käydä ulkoilmassa sekä lauantaina ja sunnuntailla sekä se, että esikoinen oli yökylässä vaarin luona. Siinä tuli samalla nähtyä, että miten vaari pärjää ja kuinka sujuu ruokahuolto. Esikoinen viihtyy edelleen hyvin vaarin kanssa, mikä on minusta tosi hieno juttu!

Keskimmäinen suksilla

Työntäyteinen viikko on edessä jälleen. Pojilla alkoi hiihtoloma ja aikuisilla ei ole koko viikkoa lomaa. Yritämme pyörittää ensi viikolla poikien lomailua sekä kotipalvelua töiden ohella. Uskoisin, että ensi viikko on kotipalvelun osalta jo kevyempi, kun vaari on päässyt asettumaan kodiksi ja mummunkin lääkevarannot on taas täydennetty.

Minua valitettavasti odottaa vielä viime viikolta jääneet rästityöt sunnuntain kunniaksi, mutta sitä ennen meillä herkutellaan lasagnelta. 


26 kommenttia:

 1. Tsemppiä sinne arjen pyöritykseen! Onneksi aurinkoiset päivät varmasti tuovat pientä piristystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä!
   Valo auttaa työläistä paremmin pääsemään jalkeille ja pysymään hereillä :D :D

   Poista
 2. ONpa ihanasti tehty mieheltäsi. Omalla miehelläni on samantyylisiä yllätys taipumuksia. Toissa syksynä synttäri päivänäni hän soitti töistä ja pyysi katsomaan onko hänen kotiavaimensa jääneet siivouskaappiin. Kieltämättä outo paikka avaimille mutta oli muka käynyt siellä juuri lähtiessään ja nyt avaimet olivat hukassa. No minä menin kaappia kaivelemaan ja eihän sieltä mitään avaimia löytynyt mutta ihana paketti löytyi jossa oli kauan ihailemani Ted Bakerin lomapkko <3
  Jos joku väittää ettei miehet osaa, niin se vaan valehtelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies on paljon parempi näissä lahjahommissa kuin minä. Minulta saattaa unohtua synttärit ja hääpäiväkin. Välillä tosin ostan jotain vähän arvokkaampaa yllätystä ja aina naurankin että se on myös parilta rästiinjääneeltä vuodelta :)

   Kyllä miehetkin osaa!
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Kyllä se herra Kepponen osaa ilahduttaa. <3

  Ja todellakin hieno juttu, että esikoinen tulee niin hyvin juttuun vaarinsa kanssa. Se kun ei ole nykypäivänä ihan mikään itsestäänselvyys.

  Yrittääkähän selvitä lomaviikosta ja ehkä jossakin välissä vielä vähän nauttiakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hra Kepponen on erinomainen lahjahommissa ja yllätyksissä! Parempi kuin vaimonsa ;)

   Taitaa mennä hiihtoloma hermoja kiristellessä. Meillä alkaa tulla pojat siihen ikään, että moniin juttuihin pitää puoliksi pakottaa. Äsken Hra Kepponen pakotti lapset pulkkamäkeen. 13v oli, että sikanoloa. 9v ja 10v olivat sitten myös sitä mieltä, että pulkkailu on pikkulapsille. Mikä näitä nykyajan lapsia oikein vaivaa? Teinin vielä melkein ymmärrän, mutta noita pienempi jannuja en lainkaan.

   Poista
 4. teiltä ei tohina lopu!

  Ihanasti pelaatte perheenä yhteen näissä arjen yllätyskäänteissä, se on hieno voimavara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan olla jo vähän maitohapoilla, vähempikin tohina riittäisi.

   Pojat mobilisoituvat poikkeushommiin aika kivasti. Harmillisesti ne perushommat kuten oman huoneen siistinä pitäminen ja vähäinen määrä kotitöitä ovat tuskan takana.

   Poista
 5. Hyvä meininki teillä perheessä. <3

  VastaaPoista
 6. Pisteitä Hra Kepposelle, ihanasti oli ajatellut sinua ❤️

  Ja yhdyn edellisiin, hienosti teidän perhe pelaa yhteen.

  Aurinkoista uutta viikkoa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - Hra Kepponen on pisteensä ansainnut :) Oli ihana yllätys.

   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 7. Aikamoista arjen sumplimista ollut teillä, joten ei ihme, jos välillä meinaa sanatkin unohtua. Pisteet ja papukaijamerkki teille kaikille selviytymisestä ja asioiden hoitamisesta. Erityismaininta Hra Kepposelle - ihanat yllätykset <3

  Tsemppiä uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ennen vapaa-aikaa jäi pari tuntia per päivä iltamyöhään, niin nyt on sitten niistetty nekin pois. Voi plääh! Toivon, että tämä elo tästä tasoittuisi. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! Poikia pitää väkisin irroittaa laitteista, jotta lomalla tulisi tehtyä muutakin kuin pelattua.

   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Hieno homa, että jaksatte. Pitemmän päälle voi kostautua. Itseäni helpotti valtavasti, kun ostin isälleni yksityisen kotihoitopalvelun palveluja. Näin säästän itseäni edes pari käyntiä viikossa. Ja kun maksan itse, saan sen kotitalousvähennykseen. Kunnallinenkin palvelu on useimmiten hyvää, mutta siellä hoitaja saattaa olla joka kerta eri. Nyt käy sama ihana ihminen, joka näkee jos on jotain erikoista. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä meidän ratkaisu ole mitenkään kestävällä pohjalla. Enkä usko mitenkään jaksavani tätä pidemmän päälle. Toistaiseksi haluan vielä uskoa siihen, että isäni toipuu niin hyvin seuraavan parin kuukauden sisään, että pärjäilee suurimmaksi osaksi ilman apua. Jos tulevaisuus osoittautuu toisenlaiseksi, niin pitää sitten alkaa katselemaan kotihoitopalveluja.

   Poista
 9. Paljon tsemppiä ja voimia arjen keskelle. Ihana joka tapauksesa tuo herra Kepposen ilahdutus. Toivotan mukavaa ja parempaa talviviikkoa!

  VastaaPoista
 10. Voi apua. On aika paljon kaikkea. Hyvin te vedätte.
  Ja iih ja aah tuo sun siippa lahjoineen 😊

  Iloa viikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika raskaassa lastissa taas puurretaan eteenpäin, mutta minkäs teet. Onneksi on kuitenkin paljon pieniä ilonaiheita.
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 11. Huhhuhhuijakkaa ja kiitos, että olet jaksanut kommentoida meikäläisen blogiakin, sillä kuulostaa kyllä niin ruuhkavuosilta/viikoilta. Se on aikamoista, kun vanhemmista pitää pitää huolta (omalla kohdalla ei, mieheni kohdalla kyllä) siihen sitten vielä muksut, kotihuolto ja kaikki muu. Arjen sankareita.

  Sanonpa vaan vielä, että on upea reppu ja taatusti ansaittu ja viikon piristys.

  Mukavaa tätä viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut aika työn ja huolienkin täytteistä aikaa meillä, mutta eteenpäin taaplataan.

   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 12. Olipas kiva kuulla että vaari on päässyt kotiin! Kovasti tsemppiä sinne kotipalvelun pyörittämiseen❤ On vaan ihana herra Kepponen, suloinen yllätys! Mukavaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Tosi kivaa, että vaari pääsi kotiin. Sairaalan pitkäaikaispotilaiden osasto on raskas paikka etenkin sellaiselle, jolla pää toimii priimasti ja tietenkin siinä on aina pelko, että terveempikin potilas alkaa laitostua.

   Kivaa viikkoa!

   Poista
 13. Harmi että kurjiakin juttuja, mutta voi jumpe mikä ystävänpäiväylläri, oih! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävänpäiväylläri oli ihana! Sitten olen tietty voinut elää sen uudestaan, kun toimiston naiset ovat ihastelleet uutta reppuani :D :D :D
   Mukavaa viikonjatkoa!

   Poista