29. lokakuuta 2012

Melkein hyväksyttävä herkku

Jotain pientä nautintoa on elämään mahduttava. Olemme miehen kanssa testanneet useita tummia suklaita. Tämä on ehdoton suosikkini: Balance tummasuklaa.


Balancen tummasuklaa on valikoimien (Prisma, Citymarket ja Stockman) vähähiilarisin vaihtoehto. Kitkeryys on peitetty Stevialla, jota on kuitenkin käytetty sen verran säästeliäästi, että suklaa ei kovin makeaa. Balance on täyteläistä ja sulaa suussa. Itselleni makea suklaa laukaisee himon syödä koko levyn kerralla. Balancella pystyn (yleensä) lopettamaan rivin kohdalla :) Ja levykin on vain 80g (mikä on hyvä repsahduksen varalta). Sopii niin hyvin cashew-pähkinöiden kanssa.

Tämä ei ole Balancen sponsoroima mainos vaan perustuu täysin omarahoitteiseen vertailututkimukseemme. Balancea myy ainakin Prisma.

Balancea valmistuttaa ilmeisesti joku hollantilainen yritys. Toivon Stevia-makeutettua suklaata Fazerin valikoimaan!

10 kommenttia:

 1. Pitää testata!
  Mulla on nyt pysynyt herkuttelu kohtuudessa *IHME*.
  Tänään sorruin piparitaikinan kohtuukäyttöön-aina ennen pikkurepsahdus on johtanut isoon. Nyt kun merkkaan kalorit ylös, näen, ettei peliä ole menetetty, vaikka vähän herkuttelisikin. Auttaa mulla nyt tosi hyvin!
  Cashew-pähkinät on tosi herkkua. Pitääkin seuraavalla kauppareissulla napata mukaan. Ja taannoin kun mainitsit teidän sämpylöiden leipomisesta, on munkin tullut taas tehtyä niitä Elovena-paketista löytyvällä ohjeella.
  Ja päiväkotiasiat jäivät postauksestasi muhimaan mun päässä: nyt kun joka viikko liikuntakerhossa kuulen pahaa oman kylän ryhmiksestä ja paikkakunnalle on alettu rakentaa isoa uutta päiväkotia. Pitää miettiä! -Sitäkin, milloin koko touhu tulee oikeasti ajankohtaiseksi.
  Näin ne blogit piilovaikuttaa. ;)

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä Siilis :)

  zirk:
  Tuttu ilmiö meilläkin. Jos kerta söin yhden herkun, niin kaikki meni pieleen ja samalla voin syödä ainakin 9 lisää :( Mun pitäisi todellakin oppia kohtuuteen, mutta vanhojen tapojen muuttamiseen menee aikaa ja tahdonvoimia.

  Kirjaatko kalorit johonkin nettiohjelmaan? Minä aina välillä harkitsen, että ryhtyisin kalorien laskentaan, mutta toistaiseksi en ole viitsinyt. Mulla on ilmeisesti ollut aikaisemmin liian tiukkoja dietteja, kun kalorien kirjaus on jopa ahdistanut "kääks mulla ei ole enää illaksi tarpeeksi kaloreita jäljellä - kuolen nälkään". Rennompi ote on toistaiseksi tuonut parempia tuloksia. Olen taas vihdoin päässyt loivalle laskukäyrälle ja nyt näyttää siltä, että joulun tavoitepaino voi vaikka toteutua. Ellei sitten lomamtkalla tapahdu täydellistä repsahdusta...

  Itsetehdyt sämpylät ovat vaan niin hyviä :) Pitäisi leipoa uusi satsi, niin saisin pitkästä aikaa itsekin vaaleaa leipää.

  VastaaPoista
 3. Täytyykin heti testata kun kaupasta löydän, näyttää niin herkulliselta:D

  VastaaPoista
 4. Hilkka:
  kannattaa kokeilla, jos suklaa maistuu, mutta riskinä on, että menee liian suuria määriä.

  Mies söi meillä säästelemäni rivin ja olin eilen hiukan nyreissäni. Nyt levyjä on varastossa 10 kpl :) Täytyy varmaan piilotella ne toisiltamme, ettei homma lipeä käsistä Balancenkin kassa.

  VastaaPoista
 5. Käytän kalorilaskuri.fi-palvelua kaloreiden kirjaukseen. Se on käsittääkseni edullisin noista palveluista. Tekstarilla voi ostaa kaksi viikkoa koeaikaa, eikä se maksa kuin alle 2e (mä oon tilaillut aina vaan lisää noita parin viikon pätkiä.) Ohjelma laskee sallitut kalorit itse antamillasi ehdoilla. Toimii ihan kivasti!
  Merkkaan päivän mittaan vihkoon syömisiä ja illalla siirrän ne koneelle, koska kone ei päivällä välttämättä ole auki. Se hyöty laskurista on, että se motivoi ja sen avulla tulee tuntuma siihen, millä kokoonpanolla pysyy kalorit -ja nälkä- kurissa.

  VastaaPoista
 6. Villit hevosetkaan ei saa minua syömään tummaa suklaata, että tuo ei onneksi kiinnosta. Sen sijaan cashew-pähkinät on super-ihania ja rakastan syödä niitä yhtäaikaa lempikarkkini fudgen kanssa: tulee vähän niinkuin pähkinäsuklaata, mutta parempaa kuin mikään valmis pähkinäsuklaa.
  Minä en voi ostaa mitään makeaa varastoon, kaikki tulee syötyä heti, ei minkäänlaista itsekuria siis. No, nykyään olen muutamia leivontasuklaalevyjä kyennyt säilyttämään kaapissa. Tärkeintä on, ettei niitä saa avata. Jos avaa ja ottaa vähän, niin kaikki menee.

  VastaaPoista
 7. zirk:
  Kiitti tiedoista. Täytyy harkita, että olisiko minunkin jossain vaiheessa syytä siirtyä kalorilaskuriin. Ainakin viimeistään sitten, kun en saa painoa enää muuten alas.

  Roz:
  Minä tykkään kaikesta suklaasta - menee tumma, maitosuklaa ja valkoinen :) Lisänä voi olla melkein mitä vaan, paitsi ei chiliä. Pähkinäsuklaasi kuulostaa ihanalta herkulta.

  VastaaPoista
 8. Vähähiilihydraattinen ei-kitkerä tumma suklaa kuulostaa aika hyvältä! Asun suklaan valmistajamaassa, joten luulisi, että sitä löytyy myös täältä hyllystä, vaikka en ole aikaisemmin sitä huomannutkaan.

  VastaaPoista
 9. M. Metrossa:
  Eiköhän sitä sieltäkin löydy kaupanhyllystä, ellei S-Ketjun sisäänosto ole ostanut kaikkea :) Meillä on tuossa lähi-Prismassa niin hurja menekki vähähiilarisella leivälläkin, että se on usein loppu.

  VastaaPoista