22. lokakuuta 2012

Toppajemma

Teki mieli ostaa uutta toppaa lapsille. Ihan puhtaasta shoppailun himosta. Tyhjensin ensin toppajemmani. Kasa on sen verran massiivinen, että järki voitti ja shoppailuhimo-topat jäivät nettikauppaan.

Lattia lainehtii toppaa

Kokonainen korillinen pipoja ja hanskoja, joiden olemassaolon olikin jo unohtunut


Sovitimme kaiken.
Vaikka lattia lainehti toppaa, niin siitä huolimatta olikin tarve lisätäydennykselle. Mitään ihanaa ykköspukua emme todellakaan tarvinneet, mutta vähän lisää varavaatetta.

Lastenvaate shoppailuhimo on täysin kadonnut (kuten rahatkin). Olimme sunnuntaina ostamassa lapsille talvikengät. Niitä ei ollut juurikaan, joten kassissa oli palatessa 5 paria kenkiä.

7 kommenttia:

 1. Oot ihana! Tämä on mun ylivoimaisesti suosikki talvivaatepostaus, usko tai älä, ihan aidosti ja hyvässä hengessä. Hyvä, että on erilaisia näkökulmia! Näillä mennään!

  VastaaPoista
 2. Näytäpäs mitä kasassa on ;)

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä todella hyvä tapa palautua maan pinnalle. :d

  Meilläkin on topat hommattuna jo aikoja sitten, mutta mun akilleksen kantapää näyttäisi olevan kaiken maailman topparukkasten haaliminen... Nyt niitä taitaa olla jo niin monta paria että hyvä jos saadaan kaikkia edes talvella käytettyä.

  ja hei, olen unohtanut kommentoida sun alemman postauksen mahtavaa painonpudotusta! -13kg!!! Huippua! Mango on tosiaan hyvää, harmi ettei meidän lähimmistä kaupoista saa sitä "heti valmista mangoa", mulla meinaa aina unohtua ne kypsymässä olevat ja sitten ne onkin jo liian lötsköjä.

  VastaaPoista
 4. zirk:
  Kiitos :)
  Meillä tämä asujen koostamisen kriteeristö on hiukan kevyempi. Tyyliin:

  Hanskat -tulee täyttää seuraavat kriteerit
  1) sopivat
  2) ehjät
  Sointuva väritys on toki plussaa, jos sellainen vahinko sattuu käymään :) Hyvä väri on musta ja muta, jotka luokitellaan kaiken kanssa yhteensopiviksi.

  Toppavaatteiksi ostetaan parhaimman näköiset valitun hintaluokan kamat. Jos nyt erittäin halvalla saa tekniseltä laadultaan hyvää tavaraa, niin ulkonäkökriteeristä on mahdollista joustaa (ei nyt kuitenkaan mihinkään pinkkiin saakka). Kierrätyksen merkeissä katselen (joskin välillä tympääntyneenä) menneiden kausien värejä ja kuoseja.

  Anonyymi:
  Nappasin pari sovituskuvaa lähinnä keskimmäisestä, täytyy katsoa, että ehtisinkö napsaisemaan lisäkuvia.

  -Jassu-
  Siinä sitä toppakasaa potkiskellessa tajusin nopeasti, että jos hankin lisää toppaa, niin mun on pakko hankkiutua niistä vanhoista eroon. Jemmakaapin pohjalla on vielä ne topat, jotka eivät enää mahdu kuopukselle. Järjen ääni voitti sillä kohtaa :D

  Sitten jo seuraavaksi mietin, että ostanpa säästyneillä rahoilla jotain itselleni. Täytyy varmaan siinäkin siirtyä linjalle "pientä ja kallista" niin ei tule säilytysongelmia ;)

  VastaaPoista
 5. Muhkea kasa talvivalmista kampetta! Inventaari on kyllä hyvä tehdä ENNEN kauppoihin lähtemistä tai nettikauppojen klikkailuja.

  Viime talvena minulle kävi niin, että olin ostanut edellisen maaliskuun aleista tytöille varatoppahousut kauppareissuja sun muita varten, jos tulee kauheat pakkaset.

  Loppukesästä P.O.P:n myymälän aleissa muistin kuinka Isosiskon toppahousujen polviin tuli reiät kesken talven, enkä meinannut löytää mistään uusia helmikuun alussa lopputalveksi. Ja ne, jotka löysin, jotkut Luhdan henkselitoppahousut, eivät olleet kosteudenkestävät ja menivät polvesta ja takamuksesta rikki sen lopputalven aikana.

  Siispä ostin kahdet samanmalliset, eriväriset henkselitoppahousut, joista tiedän, että varmasti kestävät. Ja unohdin autuaasti ne yhdet jo ostetut toppahousut...

  Talven tullen kaivoin kaappeja ja löysin nämä kolmet housut, joista lopulta yhdet olivat jatkuvassa käytössä, toiset vain silloin, kun ekat olivat pesussa tai märät muuten, kolmannet olivat jalassa ehkä pari kauppareissua... Ja ne P.O.P:n molemmat housut olivat siis niin hyvälaatuisia, ettei edes eniten käytetty pari mennyt mitenkään huonoon kuntoon. Eli en olisi tarvinnut niitä toisia P.O.P:n housuja lainkaan...

  Nyt olen viisaampi. Teen oman kasani piakkoin... Yksi toppahaalari on jo Pikkusiskolla kokeiltu, että mahtuu vielä.

  VastaaPoista
 6. Toppavaatteet vie niin paljon tilaa, ettei niitä tosiaan voi ihan älyttömästi ylimääräisiä hamstrailla.
  Minullakin heikko kohta on rukkaset ja päähineetkin, ja yllättäen niitäkin on niin paljon, ettei yksi tuollainen kori riitä kahdelle lapselle millään... Oho, täytyypi pistää mieleen, etten SAA ostaa enää yksiäkään lisää. Sen lisäksi tarvitsee hankkia uusi säilytyslipasto niille eteiseen ;)

  -Jaana

  VastaaPoista
 7. Leonida:
  Kyllä meiltäkin silloin tällöin löytyy kaikenlaista, minkä olemassa oli jo unohtunut. Nyt toppakasaa ruotiessa löytyi kuopuksen viime talviset toppahousut kaupan laput kiinni. Olen joskus jopa miettinyt, että pitäisikö ulkovaatteet kuvata aina sesongin päätteeksi ja uudet hankinnat kanssa. Sitten voisi kuvista tarkistaa, että mitä pitäisi löytyä :)

  -Jaana:
  Lastenvaatteiden säilytys (ja etenkin jemmaus) vielä tosiaan ihan hirveästi tilaa. Minulla on yksi korkea kaappi varastona ja se on todella täynnä. Toisaalta meillä sitä "pakkovarastointia" tulee myös aika paljon, koska kierrätän kaikki hyvät ulkovaatteet perheen sisällä. Säilytysratkaisujen ostaminen on AINA paikallaan :)

  VastaaPoista