24. lokakuuta 2012

Oliko tänään parempi aamu?

Siinä mielessä voi kehua, että tänään ei kenestäkään vuotanut verta.

Muuten meni pieleen.

Koululainen sai toppahepulit jälleen. Koska hän toppahepuloi kohtuuttoman kauan, oli riskinä, että hän myöhästyy koulusta. Koulussa ovet lukitaan ja siellä on vain yksi ovi, josta voi kulkea. Olisi ollut suorastaan kauhistus kulkea siitä ovesta. Niinpä koululainen olikin päättänyt mielenosoituksellisesti jäädä kotipihalle istumaan kouluun menemisen sijasta.

Yritimme motivoida koulupinnarin lähtemään kouluun. Kun lähdön aika (tunnin myöhässä) koitti, piti heittää kehiin uhkaukset. Uhkasimme perua kaverisynttärit, jos poika ei mene kouluun. Koululainen katosikin pihalta ja henkäisin helpotuksesta "järki voitti".

Kun olin lähdössä töihin (sikamyöhässä) puskasta kuului yskintää. Sieltä löytyi koulupinnari. Ei auttanut muu kuin, että mies lähti kävelyttämään koululaista kouluun. Kolmen tunnin koulupäivästä koululainen onnistui myöhästymään kaksi tuntia.

Aamun ensimmäinen palaveri ehti loppua ennen kuin pääsin toimistolle. Nolottaa. Selitä nyt sitten siinä klo 10 maahan, jossa aurinko paistaa lämpimästi, että mulla oli vähän vaikeuksia aamulla kotona ... Ei, ei kukaan ole vakavasti sairaana... (yritän vältellä kertomasta mitään lisää) ...Oli vähän vaikeuksia pukea lapselle sellaiset paksut talvivaatteet, että siksipä en nyt ehtinyt ajoissa... Kyllä siihen yli tunti meni... ... Niin, no joo, kyllä mä tulen yleensä kolme tuntia tämän päiväistä aikaisemmin... Hei, anteeksi vielä kerran...

Saas nähdä mikä meno on huomenaamuna. Pikkasen tekisi mieli häipyä kotoa, ennenkuin yksikään lapsi herää ;)14 kommenttia:

 1. Ei hemmetti. Nyt kyllä symppaan sua ja kovaa. :-/

  Tuo kyllä syö miestä (ja naista) ihan kybällä ja varmasti poitsulla itselläänkin on nyt tosi hankala olla. Pitäis vaan jotenkin saada tuo peli puhallettua poikki heti alkuunsa, mutta miten.

  Ei tässä muuta pysty kuin tsemppaamaan täältä virtuaalisesti. Pidän kovasti peukkuja, että tämä oli nyt tässä! Jaksuja teille!

  VastaaPoista
 2. -Jassu-
  Kiitos symppauksesta :)
  Homma on kyllä syönyt naista, miestä ja työaikaa. Nyt tänä aamuna homma meni paremmin putkeen ja poika lähti kouluun ilman toppahepuleita. Tosin hän lähti myös ilman toppahousuja. Mutta en viitsinyt kokeilla, että myöhästynkö asiakastapaamisestakin toppahousujen takia :D Päällä oli sentään toppatakki, pipo ja hanskatkin :D

  VastaaPoista
 3. Ei herranen aika! Kaksi tuntia myöhässä. Vaatteiden takia.
  Tälle me nauretaan vuosien kuluttua ihan sikana, eikös vain.

  Erityis iso tsemppaus!!!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on lohdullinen tämä toppashow. Oman perheen aamut on kyllä kanssa erittäinkin kaoottisia ajoittain. Parhaiten sujuu silloin kun 5 veen nappaan sängystä puoliunisena ja pukee täysin valmiiksi ja autoon ja lähtee ennen kuin 8 vee herää...silloin aamu on auvoinen ja kaikki iloisia. 8 vee osaa hoitaa aamuasiat loistavalla taidolla yksin ollessaan. :D mutta unelias äiti pystyy tähän vain silloin kun ehdoton pakko ja sitten taistellaan kaikesta...

  VastaaPoista
 5. P:
  Pakkohan tälle on vuosien päästä nauraa :D Toivottavasti naurattaa jo ensi kesänä, kun saadaan juoksennella koko kesä t-paidoissa ja shortseissa.

  Sitäpaitsi tänään oli sään jumalat suosiollisemmat. Ulkona oli -2 pakkasta. Routa ajaa porsaa kodin sijasta lämpimiin vaatteisiin ;)

  Kiala:
  Kiitos :)

  Ritva:
  Minustakin on lohdullista kuulla, että muillakin on toppaongelmia :) Minä en ole vielä uskaltanut kokeilla, että mitä kävisi jos pojan pitäisi lähteä aamulla yksin kouluun. Veikkaus on, että koulupäivä jäisi väliin.

  VastaaPoista
 6. Virtuaalisympatiat täältäkin, osin tuttua touhua! Oma lapseni oli ja on erittäin tempperamenttinen ja välillä vain ihan hankala, ja niitä aikaisemmin kuvaamiasi raivokohtauksia on koettu meilläkin. Hänellä ei ole aistiyliherkkyysdiagnoosia, mutta selviä oireita oli etenkin pienempänä (sukat kiristivät, nyt valittaa hanskojen ranneresoreista).

  Olen itsekin myöhästynyt töistä vastaavien tilanteiden taksia - ja kerran joutunut palaamaan kotiin klo 10, eli ehdin olemaan tunnin palaverissa, kun lastenhoitaja soitti, että lapsi on huutanut koko ajan ja mm. repinyt kaikki takit naulakosta alas... huoh!

  Nyt lapsi on kasvanut, ja oppinut selvästi kontrolloimaan tunteitaan _paljon_ paremmin. Ja ehkä me vanhemmatkin olemme oppineet jotakin myös :-)

  VastaaPoista
 7. Voi tollanen on kyllä varmasti hirveä tilanne =( Mites se esikoisen opettaja suhtautuu jos tulee myöhässä kouluun? Jos sitä kautta saisi jotenkin motivaatiota? Mä muistan että Eppu myöhästyi ekalla monta kertaa koulusta, sillä kesti 200m matka bussipysäkille niin kauan että missasi usein bussin. Tai ehkä sen mielestä oli kivempaa soittaa mummille/ukille ja pyytää kyytiä kuin mennä sillä bussilla. Jotenkin se opettaja sai kuitenkin selitettyä asian mukulalle järkevästi, ja sen jälkeen ei ole tainnutkaan koulusta myöhästyä. Paitsi tänään kun kello ei soinutkaan jostain syystä.

  VastaaPoista
 8. Voih, toivottavasti meno tuosta nyt pian tasaantuu!

  VastaaPoista
 9. mulla on käytössä toi taktiikka, lähden töihin niin aikaisin, ettei miesväki ole vielä herännyt :)

  tsemppiä teille aamuihin!

  VastaaPoista
 10. Voi kääk! Nyt kyllä harmittaa kovasti sun puolestasi ja pojankin...

  Sikapaljon tsemppiä huomisaamuun! Eivät ikävä kyllä lupaa yhtään lämpimämpää säätä. :(

  VastaaPoista
 11. Hekku:
  Kiitos symppauksesta :) Lohdullista kuulla, että emme ole ainoa perhe, jossa käydään taisteluita. Meilläkin pojalla on helpottanut moni juttu ja hän on oppinut säätelemään tunteitaan paremmin. Sitten tulee välillä tällaisia kauheita taantumakausia. Se oikeastaan tekee tilanteesta minulle tuskaisemman, että sellainen vääntö, jonka kuvittelen olevan historiaa alkaa jälleen alusta.

  Vera:
  Ilmoitimme opettajalle kouluun heti, että mikä on meininki ja hän oli eilen jutellut pojan kanssa. Tänään aamulla kaikki meni hyvin, mutta kun tulin töistä keskelle rähinää :( Olin ajatellut ilmoittaa, että en kykene työhön liittyvään iltamenoon lainkaan, mutta hirvittävä huuto kotona motivoi minut raahustamaan ravintolaan nauttimaan sivistyneestä menosta ja valmiista ruuasta :)

  zirk: Kiitos tsemppauksesta.

  poikien äiti -Kati:
  Kiitos tsemppauksesta. Minäkin aina välillä otan rupeaman jolloin lähden ennenkuin muu perhe herää. Mutta 06:55 lähtö ei vaan sovi aamu-uniselle elimistölleni :(

  VastaaPoista
 12. Tihihiiiii, huomenna rva Kepposen kello piippaa 05:30 vain huomataksesi että hra Kepponen meni jo ;))) Voi teitä! <3

  Mulla on soinut tää nyt pari päivää päässä, jostain syystä tykkään - on vain nyt. http://www.myspace.com/anulaaksonen/music/songs/nyt-60446908

  VastaaPoista
 13. Leonida:
  Kiitos symppauksesta :)
  Kylmä sää on parempi, koska silloin pojallakin on luontaisesti insentiivia pukea riittävästi päälle.

  Haltiakummi:
  Miehellä piippaa kaksi puhelinta alkaen 05:30 ja heräämiseen menee tunti. Ja mä herään yleensä aina siihen piippaukseen. Joten salaa ei mies pääse lähtemään aamuisin :)

  VastaaPoista