23. huhtikuuta 2013

Tien päällä

Tämä on kolmas työreissuni tänä vuonna ja toinen, joka on samaan aikaan miehen reissun kanssa. Asioilla on varsin outo taipumus kasaantua :(

Pelastuspartio mummi ja isotäti ovat rientäneet avuksemme. Ihanat! Minulla on onneksi vain kahden päivän keikka.

Tämän keikan tiesin jo etukäteen sellaiseksi työläämmän puoleiseksi, jolla huvien osuus jäänee lähes nollaan. Tänään olen lentänyt, junaillut ja kiskaissut kolmioleivän lounaaksi kioskilla ennen asiakkaan tapaamista, tavannut asiakasta, valmistellut toimistolla seuraavaa tapaamista ja juuttunut erittäin pahaan liikenneruuhkaan. Sellainen 14 tunnin setti (väli kotoa hotelliin). Lentomatkakakin oli kaukana rentouttavasta. Käytävän toisella puolella istui vanhahko nainen, joka kärsi erittäin pahasta matkapahoinvoinnista. Aika diskreetisti häneltä sujui pieni oksennus sekä nousun että laskun aikana. Oksennusfoobikkona tilanne oli minulle epämiellyttävä.

Päivä Hollanissa Haagissa on sujahtanut nopeasti. Alla parit räpsyt.

Hotellini on hiukan syrjässä keskustasta söpön puiston vieressä.


Matkalla syömään illallista (=päivän ensimmäistä kunnon ruokaa) bongasin
"laiva-asuntoja". Jotenkin tosi sympaattisia, vaikka eivät vimpan päälle olekaan kunnossa.

Tulin Amsterdamista Haagiin junalla

Bongasin hienon perhemallifillarin. Edessä ja takana lastenistuimet ja ihan edessä tavaratila. Tällä Hra Kepponen voisi kuljettaa pojat päiväkotiin :)

Bongasin myös mielenkiintoisen pyöräparkin asemalla. Olin juuri selvittelemässä,
että kuinka pyörän saa ylös, kun kolleega soitti, että missä oikein luuraat.

Jotenkin katsoin olevani oikeutettu johonkin nautintoon tai hupiin tälläkin reissulla. Jouduin varmistamaan ne jo Helsinki-Vantaalla.


Tuo Fazerin appelsiinicrisp-tummasuklaa on aivan älyttömän hyvää! Lisäksi se on siitä ihmeellistä, että sitä riittää kohtuullinen määrä ja koko levyä en pysty syömään, vaikka kuinka yrittäisin (Tämä on todellakin totta)! Toistaiseksi en ole nähnyt sitä vielä ruokakaupoissa.

Huomenna sitten samanlainen 14 tunnin setti vähän niinkuin käänteisessä järjestyksessä kotiin päin.

Toivottavasti pojat ovat olleet kiltisti ja pääsevät torstaina Mäkkäriin syömään. Se olisi ihan win-win: lapset pitävät Mäkkäriruuasta valitettavan paljon ja äiti välttyy ruuanlaitolta :)

10 kommenttia:

 1. Kiva nähdä sneak peak Haagista. Matkakuntoa toivottelen! Odottelen kyytiä, että pääsen nevalle ja luolaan kömpimään. Vähän erilainen työpäivä ;)

  VastaaPoista
 2. Kivat kuvat, omenapuut ovat upeassa kukassa. Lukeekos kassin nauhoissa Balmuir, minua kiinnostaisi nähdä mitä siellä on?

  -Noora

  VastaaPoista
 3. zirk:
  Minä puolestani sitten toivottelen sinulle luolakuntoa :) Kuulostaa eksoottiselta. Olisipa kiva tehdä vaihtarit - musta olisi kiva päästä luolaan ja nevalle.


  -Noora:
  Olen jälleen sortunut huiviostoksille. Kassissa on todella muhkea Balmuirin silkkipellavahuivi sinisenä. Pitkään harkitsin sen ja pinkin kevyemmän huivin välillä. Näyttää siltä, että olen jotenkin jumiutunut huiveissa siniseen ja pinkkiin. Seuraava huivi on sitten jotain ihan muuta väriä, mutta ehkä sitten vasta syksyllä...

  VastaaPoista
 4. Perhefillari! Ihan paras! Mä en tosin ehkä osaisi ajaa tollaista kuljetusta. Toi pyöräparkki näyttää todella mielenkiintoiselta =D

  VastaaPoista
 5. Lidlin mainoslehdessä taisi olla tänään tuota Fazerin appelsiinicrisp-suklaata. =)

  VastaaPoista
 6. Vera:
  Kyllä mua pelottaisin tuollainen etuistuin :) Mutta kai jos on koko ikänsä ajanut lähes ympäri vuoden fillarilla, niin tuollainen ei tunnu missään.


  Anonyymi:
  Tätä mä pelkäsin, että se appelsiinicrispsuklaa rantautuu pian ruokakauppoihin ja sitten ne levyt tunkevat aivan väkisin ostoskärryyni ;)

  Mutta jos tykkää tummasta suklaasta ja appelsiinistä, niin kannattaa siis tsekata Lidl. Mä yritän vältellä. Alunperin ajattelin ostaa kentältä yhden levyn itselleni ja toisen miehelle. Eikös ne ollut tarjouksessa ota 3 maksa 2. Tuli yksi reissulevy ja vielä ne tuliaislevyt. Vyötäröni leveni taas kahden suklaalevyn verran :(

  VastaaPoista
 7. Kivoja reissuräpsyjä! Minäkin ihailen aina Hollannissa niitä mahtavia (osa kovall työllä tuunattujakin) polkupyöriä!

  Yyh, tuo matkapahoinvoiva vieruskaveri olisi kyllä aika killeri. :(

  Hauska myös tuo edellisen postauksen pepputanssiherätys! :-D Ehdottomasti kostat sitten kymmenen vuoden kuluttua!

  VastaaPoista
 8. -Jassu-
  Hollantilaiset eivät ole sortuneet pyörissään vaihteisiin, kapeisiin renkaisiin tai etunojaiseen ajoasentoon :) Tosiaan kiinnostuksen kohteena on enemmän hyvät tavarankuljetusjärjestelmät ja mustan fillarin personointi. Itsekin voisin kyllä liikkua pyörällä enemmän, minulla fillari seisoo vuodesta toiseen autohallipaikas etukulmassa käyttämättömänä :(

  Ei ollut kyllä kiva se vieruskaveri. Onneksi oli käytävä välissä, ois tehnyt tosi tiukkaa, jos olisi pitänyt ihan vieressä istua. Lentosääkin oli sen verran huono, että mun piti stressata että kestääkö rouvan sisuskalut ilmassa oloa. Sen verran kauhistuneen näköisenä tuijotin pussivalmistelua, että rouva sitten kuitenkin päätti kertoa, että vatsa ei välttämättä kestä.

  Olen hekumoinut oikeasti ajatuksella mustasta kirjasta, johon suunnitellaan poikien teini-ikää varten mukavia pieniä tempauksia, kuten kalsareillaan trampoliinilla hyppimistä ja pepputanssia :)

  VastaaPoista
 9. Upea ja hauska blogi, jäin heti koukkuun :) Kivoja Hollannin kuvia.

  VastaaPoista