10. huhtikuuta 2013

Alkuviikon typeryydet

Eilen pojilla oli sellaista pikkutyperyyksien sarjatulitusta. Vielä tänään aamulla jouduin pitämään eilisestä puhuttelun muistutukseksi. Asiat saivat erilaiset mittasuhteet, kun tänä aamuna istuin työpöytäni ääressä miettien, että olisiko minun syytä ottaa puhutteluun vieras aikuinen mies!!

Olen sahannut Suomen ruuhkaisimpia kilometrejä Kehä I:llä kymmenen vuotta. Luulin jo nähneeni kaiken, mutta tänä aamuna Honda-kuski laajensi kokemusvalikoimaani. Liikenne veti ihan mukavasti, mutta kaikki kaistat olivat täynnä. Taustapeilistä näin, että takaa tulee taas varsinainen kaistapuikkelehtija. Ai, että inhoan noita, jotka ehtivät muutamassa minuutissa käydä piipahtamassa kaikilla kolmella kaistalla.

Puikkelehtija suhahtaa ohitseni reilua ylinopeutta ja aivoni eivät rekisteröi näkemäänsä. Voiko olla totta? Puikkelehtija jää viereiselle kaistalle jumiin ja pääsen katsomaan paremmin. Totta. Kaverilla suu käy lähes tauotta, käytössä on sentään hands-free ja samaan aikaan hän ajaa partaansa. Olen luullut näitä urbaaneiksi legendoiksi. Aamun vilkkaassa ja ruuhkautuvassa liikenteessä mies ajaa partaansa + ajaa reilua ylinopeutta + kaistapuikkelehtii + puhuu puhelua. Mitä mahtaa miehen päässä liikkua?

Rekisterinumero suorastaan syöpyi mieleeni. Varmuuden vuoksi kirjoitin sen heti töissä muistiin.

Mietin pitkään, että selvitänkö puhelinnumeron rekisterinumeron perusteella ja soitan: "Rouva Kepponen tässä hei, haluaisin kysyä sinulta, että oletko ikinä miettinyt kuinka ajat? Pitääkö minun vaarantaa henkeni sen takia, että sinulta jäi aamulla parta ajamatta?"

Aikuisen miehen käytöksen jälkeen poikieni alkuviikon suurimmat typeryydet tuntuivat varsin pieniltä:

1) 5v liimasi purkan polvitaipeeseensa ennen sänkyyn menoa
Ei välitöntä hengenvaaraa eikä vammautumisriskiä. Rajalliset omaisuusvahingot, jotka nopea aikuinen ehti estää. Mutta mikä ihmeen idea tuokin oli?

2) Pojat 5v, 8v ja 9v riisuivat 4v alasti trampoliinilla
Housujen kinttuun nykiminen riistäytyi käsistä ja isommat riisuivat pienimmän alasti trampoliinilla ja pakenivat itse sisään. Pienin tuli paljain jaloin jääkalikkana itkien perässä. Ei välitöntä hengenvaaraa eikä vammautumisriskiä, tosin kylmettymisvaara. Ei omaisuusvahinkoja. Mutta todella noloa käytöstä koululaisilta, porukalla ei käydä kenenkään kimppuun (eikä etenkään sen pienimmän)!


Että sellaista tänne. Mietin edelleen, että soittaisko vai ei? Omani on jo läksytetty ja rangaistu.

***
Asiasta täysin kuudenteen.
Silja Linella on 14.4 saakka tarjouksessa todella edullisia (36€ per promenade hytti) Tukholman risteilyjä toukokuun alkupuolelle saakka. Jotta Siljan myynti ei romahtaisi, jätän kertomatta mille päivälle varasin :)

Klikkaa risteilylle tästä

9 kommenttia:

 1. Voi apua! Kiitos päivän nauruista! (ja sitten pesukone taas laulamaan...oli kauhujen yö!)

  VastaaPoista
 2. zirk:
  Tsemppiä sinne. Toivottavasti tauti helpottaa pian!

  Näin jälkikäteen huvittaa omat nassikat, mutta aikuinen mies saisi kyllä käyttää parempaa harkintaa liikennekäyttäytymisessään.

  VastaaPoista
 3. Purkkajuttu nauratti, tramppajutun tunnistan, mutta se kuskikammotus ärsytti jo kertomuksenkin perusteella - saati, että olisin joutunut itse näkemään tapauksen!

  VastaaPoista
 4. Hekku:
  Sen aikuisen jälkeen ei enää omien lasten hölmöily ärsyttänyt niin paljoa. Että puolensa oli siinäkin episodissa. Silti vaikea ymmärtää, että mitä tuollaisen aikuisen miehen päässä oikein liikkuu...

  VastaaPoista
 5. Miehän tuossa taannoin selvitin yhden liikenneympyrässä törttöilleen ääliön rekkarin perusteella hänen osoitteensa ja lähetin postin mukana kattavan paketin liikennesääntöjä koskien ympyrässä ajelua...

  VastaaPoista
 6. Purkat ja tramppahommat ovat täälläkin valitettavan tuttua kamaa, partakoneistettuihin ajajiin en ole onneksi hetkeen törmännyt - kamala laji! Koon ehdottama posti voisi olla aika hyvä veto:) Minulla oli aikoinaan naapuri, jonka auton vakiovarusteena oli partakone, hän tosin ei suharoinut missään motarilla, mutta siltikin se oli minusta vähintänkin vaarallista touhua!

  VastaaPoista
 7. Uih, heti palasi mieleen ne ahdistavat ajat, kun vuosia ajelin ruuhkissa Hämeenlinna-Espoo väliä. Siellä tuli kyllä nähtyä noita hulluja pissipää puikkelehtijoita, jotka liimautuivat muiden puskureihin vilkuttelemaan valoja. Olivat sitten varmaan 5min aikaisemmin perillä. Wau.

  En koskaan lakannut ihmettelemästä, että miten ihmeessä kukaan edes haluaa aloittaa päivänsä sellaisilla road rage raivareilla. Tosi kiva varmaan sitten mennä töihin kokoustamaan työkavereiden kanssa??

  Voi elämä noita teidän poikia! :-D Pitää sut vireänä vielä vuosia.

  VastaaPoista
 8. Puikkelihtijoita enemmän ärsyttää ne, jotka ajelee ihan hissukseen ehkä jopa alinopeutta, mutta kun viereiseltä kaistalta joku yrittää eteen, niin kaasua painetaan hampaat irvessä et "mun eteen et tuu".

  VastaaPoista
 9. Koo:
  Hyvä idea kirjeitse lähestyminen :) Olen soittamista miettinyt, että vieläkö kännykästä saa numeron piiloon? Eihän sitä tiedä, että millainen tyyppi on vastapuoli. Jos saankin elinikäisen kiusankappale stalkkerin? Kyllä posti olisi parempi tapa.


  *riikka*:
  Lohdullista, että purkka- ja tramppahommat ovat muillekin tuttuja :)

  En kyllä itse ajalisi partaa (vielä ei ole tarvetta, edes ylähuulen ajelulle :) ) edes pikkuteillä. Huulipunaa voisin lisäillä liikennevaloissa :)


  -Jassu-
  Pojat kyllä pitävät mut varpaillaan ja liikkeellä vielä monta vuotta :)

  Mä en yhtään pidä noista kaistapuikkelijoista. Ne ovat oikeasti vaarallisia. Enkä pidä noista puskurissa roikkujistakaan. Kehä I:llä on aika mahdoton pitää mitään järkevää turvaväliä edellä ajavaan ja sitten ihmetellään, että mitenkäs sitten taas tuli ketjukolari. Toisaalta en mä pidä myöskään niistä vasemman kaistan jumittajista, jotka jäävät siihen ajamaan liikennevirtaa hitaammin.


  Woops:
  Ei nuokaan ole mukavia liikenteessä. Kehä I:llä noista ei toisin tarvitse juurikaan kärsiä :)

  VastaaPoista