20. huhtikuuta 2013

Hampaat irvessä tuunausta

Tuunauksesta innostunut ei anna periksi helpolla. Meikä on tuunannut melkein hampaat irvessä.

Tämä projekti juontaa juurensa vuoden taakse. Löysin kirpparilta vitosella hyvän mallisen tunikan. Heti katselin, että tuosta tykkään, mutta en valkoisena.

Niinpä käynnistyi epäonninen värjäysprojektini. Vaiheet ovat kuvattu täällä. Lyhyesti: värjäsin paidan vihreäksi. Se epäonnistui. Poistin värin. Se melkein onnistui. Värjäsin uudestaan vihreäksi vain epäonnistuakseni taas. Tilanne päätyi tähän:


Tunikasta ei pitänyt tulla mustaa. Mutta eihän tässä ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin rätti tai musta. Tuli siis musta.


Väri on tällä kertaa tasainen. Valkoiset tikkaukset (varmaan polyester-lankaa) jäivät valkoisiksi. Sen kyllä tiesin jo ennen värjäystä, eikä se varsinaisesti häiritse minua.

Mystisin homma on, että löpsöstä puuvillakankaasta tuli jäykkä. Se ei todellakaan laskeudu vartaloa pitkin vaan tönöttää pystyssä kuin teltta. Olettaisin, että pari pesua korjaa tilanteen. Jos ei korjaa, niin sitten kuljen pystyssä pysyvässä teltassa :(  Eihän tässä nyt enää voi perääntyä ja käyttää paitaa keväiseen ikkunanpesuun (vaikka mieli tekisikin).Paita päällä. Kukaan ei varmaan olisi arvannut, että tähänkin voi hyvin yhdistää pinkit asusteet.

Tämän helpon tuunauksen mahdollisti Dylon-pesukonevärit. Kokeilkoon se kenellä hampaat kestää ;)

6 kommenttia:

 1. Kuis tuo vihree nyt tuollee käyttäyty mokomaki...Mut ihan kiva tuo mustakin on.

  VastaaPoista
 2. Woops:
  Se jäi täysin mysteeriksi, että miksi vihreä väri käyttäytyi noin. Dylonin asiakaspalvelussa esittivät pätevia veikkauksia syyksi, mutta se jäi varmistumatta.

  Tuollainen kevään vihreä olisi ollut niin herkullinen, mutta ei vaan onnistunut :(

  VastaaPoista
 3. Kiitos jakamisesta. Olen harrastanut samanlaista settiä sohvalla viime kesänä :D. Arvokas perääntyminen kesken projektin on liki mahdotonta.
  Ps kiitos mukavasta blogista kaikkineen.

  T: äippä Espoosta

  VastaaPoista
 4. :D heti muistin mistä on kyse kun näin kuvan. Olkoot musta! Pinkki pelastaa! ;)

  VastaaPoista
 5. äippä Espoosta:
  Kiitos :)
  Olet aivan oikeassa arvokas perääntyminen kesken projektin on liki mahdotonta. Ei onnistu edes vitosen kirppistunikan kohdalla ;)


  zirk:
  Harkitsen kyllä vielä ikkunanpesurättiä tuosta tunikasta. Todennäköisesti se tekisi tosi mageet mustat raidat ikkunoihin, mikä ikään kuin kruunaisi projektin persilleen menon ;) Että taidankin sitten kulkea teltassa parit kerrat ennen kuin hautaan sen kaapin perille :)

  VastaaPoista
 6. Älä nyt, ihan hyvähän siitä tuli! Sai pidennetyn elämän kumminkin tuo tunika ja ikkunanpesurättejä löytyy muitakin.

  VastaaPoista