5. huhtikuuta 2015

Kun minä meikkaamaan aloin

Taas sattui sellainen päivä, jona näytin tavallistakin valjummalta. Niitä tuntuu nykyisin tulevan aikaisempaa useammin. Peilistä nuutunutta namaani tuijotellessa sain hyvän idean. Alan käyttämään poskipunaa ja luomiväriä! Perustoimistomeikkiini kuuluu joku kevyehkö meikkivoide, huulikiiltoa, ripsiväriä ja aika usein hiukan kajalia. Harvoin sipaisu aurinkopuuteria. Käykö teillekin niin, että aurinkopuuterit aina tippuvat ja murenevat atomeiksi jo ensimmäisestä kolauksesta?

Helmikuussa suoritin meikkiostoksia lentokentällä. Päädyin siihen, että ostan jotkut pienet napit turvallisesti ruskeaa luomiväriä, vaikka en edes erityisesti pidä ruskeasta ja jonkun aika neutraalin poskipunan. Oikeastaan halusin ostaa tumman luumun ja lilan värisiä luomivärejä, mutta ajattelin ensin harjoitella neutraalilla ruskealla. Olen käyttänyt luomiväriä aktiivisemmin viimeksi viime vuosituhannella. Kaikki ajattelemani tuotteet löytyivät yhdestä tarjouspaletista ja päälle tuli muutakin, jota voisin kokeilla, kuten melkein mustaa luomiväriä voimmakkaaseen iltameikkiin (heh, minulleko?)

Pari päivää sitten katsoin, että mikäs ihmeen samettipussukka tuossa pöydällä pyörii koko ajan. No kas, sehän onkin minun uusi meikkipalettini. Puolentoista kuukauden jäljiltä vielä täysin korkkaamattomana.

Noista pinkeistä helmiäisistä luomiväreistä en kyllä innostu yhtään. 
Kuka haluaa meikata itselleen luomitulehduksen? Kysyn vaan. 

Kun kävin läpi isompaa meikkipussiani löysin sieltä minikokoisen luomivärisetin. Sellaisia ruskeita luomivärejä. Ja sellaisen neutraalin poskipunan. Näköjään olen aikaisemminkin päätynyt aivan samanlaiseen ideaan nuutuneen ulkonäön kohentamiseksi :D Noita tuotteita olen selvästi ainakin muutaman kerran kokeillut.


Olen aika ulalla nykyisistä meikkitrendeistä, etenkin erilaisten pohjustusaineiden määrästä. Että erilainen pohjustustuote kasvoille, silmäluomille ja huulille. Aivan hämmentyneeksi menin, kun myyjän mielestä minun kannattaisi kokeilla myös kulmakarvatuotteita luontaisesti hyvin tummiin kulmiini muodon ja paksuuden lisäämiseen. Ei tullut kauppoja tuossa kohtaa :) Tässä on hiukan kirittävää, jos aion saada meikkini päivitettyä tälle vuosituhannelle. Olisi paljon kivempaa, jos luontaisesti tuntisin meikkaushommaan kiinnostusta. Silloin voisin vaikka oppiakin sen.

Täytyy aloittaa varovaisin askelin. Niistä ensimmäinen olkoon:
1. Käytä ostamiasi tuotteita!


PS. Sanokaa nyt joku muukin keski-ikäinen, että olette out näistä jutuista ja että ei niin hirveästi kiinnostakaan... vai olenko sittenkin ainoa...

32 kommenttia:

  1. Sanon. :) Ei ole ikinä kiinnostanut riittävästi, toki omistan erilaisia meikkejä, joita on aina silloin tällöin tullut ostettua. Mutta säännöllinen meikkaaminen ei kiinnosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että en ole ainoa. Itse meikkailen kevyesti töihin mennessä, kotona vapaalla olen useinmiten ilman meikkiä.

      Poista
  2. Ihan olen out meikkaamisesta :) ei kiinnosta, enkä meikkaa lainkaan. Se säästää aamuisin aikaakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos minulla olisi kuulas iho ja vähemmän miinusta olevat rillit, niin saattaisin vetää samalla linjalla. Nuokun puuttuu niin haluan vähän tasoitella ihoani ja saada silmät näkymään lasien takaa, joten pakko on jotain ennen töihin menoa yrittää :)

      Poista
  3. Pitää ihan alkuun kehua, että pidän hauskasta kirjoitustyylistäsi! En ole vielä ihan keski-ikään päässyt, mutta nauratti, kun tunnistin niin itseni tuosta ostelusta. Välillä tulee ostettua jotain tarpeellista luomiväriä tms. ja sitten ne jäävät käyttämättä. Nyt himoitsen Diorin uutta nudesettiä, joka on kyllä vasta tulossa myyntiin. Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi :) Olet selvästi edistyneempää tasoa, kun osaat himoita luomivärisettiä, joka ei ole vielä edes myynnissä ;) Heräsi uteliaisuus ja pitää kohta googlata :)

      Poista
  4. Upea uusi paletti. Minä käytän juuri noita silmätulehdusvärejä lilan tai turkoosin kanssa. Jos laitan ruskeaa, olen kuin turpaani saanut! Varmaan riippuu ihon väristä ja hiusten väristä, mitkä värit kenellekin käyvät. En minäkään noista pohjustuksista perusta. Jos naama hilseilee, laitan meikkivoiteen alle kasvovoidetta. Luomiin laitan puuteria, jotta luomiväri kestää. Aurinkopuuteria en ole koskaan kokeillut. Olen niin vaalea iholtani, että tuntuisi vähän teennäiseltä naamallani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkäisin sellaisesta tummasta lilasta luomilla, mutta pelkään, että meikäläisen taidoilla alkavat töissä epäillä, että Hra Kepponen on väkivaltainen :D Hih, minä ajattelin, että nuo luomitulehdusvärit ovat vaan paletin täytteenä :) Mutta nyt sait uteliaisuuden heräämään, ehkä hankin sen tumman lilan ja kokeilen noita punertavia yhdessä sen kanssa.

      Minä olen käyttänyt aurinkopuuteria poskipunan sijasta juurikin sen takia, että olen todella kalpea. Raskaana ollessani innostuin siihen, koska muuten näytin ruumishuoneen asiakkaalta.

      Poista
  5. Ihan out ollaan! Tunnustan; mä olen meikannut samalla tavalla arkeen ja juhlaan viimeiset 15 vuotta. Kajalia, ripsaria, punaisuuden poistajaa ja värivoidetta.
    Nuo paletit ja luomivärit on vaan niin herkullisia ja kauniita, että voisin hipelöidä ja katsella niitä vaikka kuinka kauan! Mutta en mä niillä mitään oikein osaa tehdä.
    Muutamiin juhliin teinineiti on meikannut mut, ja täytyy tunnustaa, että näytin jopa ihan kivalta. Sun ei ehkä kannata poikien antaa meikata sua? Ainakaan ihan vielä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä nokitan sinut sillä, että olen meikannut samalla tavalla ainakin 20 vuotta :)

      Teinineiti olisi ihan paikallaan tekemään minulle meikkikokeiluja. Itse olen teininä kammannut ja meikannut äitini moniin juhliin ja molemmat olimme sitä mieltä, että lopputulos oli huikean hyvä verrattuna äitini omiin ponnisteluihin.

      Jotenkin en jaksa uskoa, että pojista tulee minkäänlaista apua meikkihommaan. Mutta mistäs sitä tietää :) Tähän mennessä pojat ovat ainoita, jotka sanovat, että paljolla meikillä minä näytän typerältä. "Äiti ota tuo punainen huulipuna pois" Ainahan voin toivoa, joku pojista tuo taloon meikkiprinsessan, jolta voin sitten ruinata juhlameikkiä :) Parhaimmassa tapauksessa meikkiprinsessoja on kolme ja saan paljon vaihtelua :D

      Poista
  6. Lempiaiheeni meikkaus, mä tunnen oikeasti luontaista kiinnostusta aiheeseen :D!

    Mäkin alan olla out mutta yritän välillä "opiskella" naistelehdistä erilaisia vinkkejä! Ja esim olivia-lehdellä on sellaisia tutorial opetusvideoita joista on ollut ainakin mulle hyötyä!!

    Toi meikkipaletti on upea, ja haastankin sut meikkaamaan itsesi ja laittamaan lopputuloksesta kuvan tänne blogiin!

    Iloa meikkaukseen, sehän on vähän kuin aikuisten leikkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistoidea Elisa! Mä jään odottaan ennen/jälkeen-kuvia! Tosin Elisa; säkin voisit itsekin osallistua haasteeseen! <3

      Poista
    2. Hyvä Elisa! Löytyihän niitä 4-kymppisiä meikkauksesta kiinnostuneita.

      Minä olen hirvittävän laiska lukemaan mitään ohjeita, töissäkin yritän aina lintsata opiskelusta, jos vaan on mahdollista. Hups, mitenkäs mä tämän näin avoimesti tunnustin :D Mutta ehkä voisin katsella parit opetusvideot.

      Aika pahan haasteen heitit, mutta yritän vastata siihen. Kuva perusmeikillä ja kuva uudella meikillä. Minä olen allerginen naamavalokuvaukselle, joten tehtävä ei ole helppo.

      Hyvä, että Helmi tajusi, että sinun pitää osallistua myös :)

      Poista
  7. Oon meikkitrendeistä nykyään ihan out, vaikka oonkin entinen kosmetiikkafriikki. Mun mielestä pohjustusvoiteet (joitakin olen kokeillut) ja muut himphamphumppelit on ihan turhaa hifistelyä. Meikkaan hillitysti joka päivä. Varastoista löytyy kilotolkulla erilaisia luomivärejä ja muita naamansuttausvermeitä, mutta yleensä pistän vain meikkivoiteen, kevyesti puuteria, rajaukset, ripsaria ja nude huulipuna. Operaatio kestää noin 5 minuuttia. Oon niin väritön ilman meikkiä, etten pysty kulkemaan peilin ohi ilman.

    Kannattaa muuten hankkia tavallisen aurinkopuuterin sijaan aurinkopuuterihelmet. Ne eivät hajoile pikkukolauksista ;) Ja nuo helmiäiset pinkit on mun suosikkeja luomiväreistä. Juuri tuollaisia käytän, jos käytän. Sopii mun valkoiseen naamaani ainakin omasta mielestäni ihan kivasti ilman mitään tulehdusefektejä ;)

    Kyllä kevyt meikkaaminen mun mielestä tekee ihmisen ilmeestä freesimmän ja antaa huolitellumman kuvan kuin täysin meikitön olemus. Tosin onhan niitäkin ihmisiä, joilla on selkeät piirteet ja vahvat värit ilman meikkiäkin. Itse en kuulu heihin :D

    Tsemppiä! Kyllä se paletti siitä suttaantuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin meikkaan kevyesti töihin, miinusrillien kanssa on hyvä vähän piirtää silmiä ja kaikkea muuta kuin kuulas ja virheetön ihoni näyttää paljon paremmalta meikkivoidepohjalla. Mutta siihen homma on sitten hyytynytkin.

      Aurinkopuuterihelmet kuulostavat kokeilemisen arvoiselta tuotteelta. Ehkä minun pitää kokeilla noita pinkkejä luomivärejäkin, kun sinä olet jo toinen joka sanoo käyttävänsä sellaisia.

      Poista
  8. Oi että olet kyllä ihana <3 Olen todellakin kiinnostunut, mutta aivan totaalisen out. Juu on nähty meikkikurssiakin, mutta samalla tyylillä vedetään kuin vuonna yksi ja kaksi, ei jaksa. :) Hienot on meikit, joten käytä nyt ihmeessä ;)

    Oikein mukavaa pääsiäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikkikurssi voisi tehdä minullekin hyvää ja vielä sillä lailla, että joku selostaisi, että mitä pitää tehdä ja itse tekisin. Pari kertaa olen ollut jossain meikattavana ja meikkaaja on kertonut, että nyt tähän laitan tätä ja tee sitten itse kotona samalla lailla. Jotenkin kaikki on unohtunut kun peppu on noussut penkistä ylös :)

      Kiitos samoin, mukavaa pääsiäistä!

      Poista
  9. Oon ihan out!!!! Käytän ihan vaan kosteusvoidetta ja jtn silmänympärysgeeliä ja päälle sen verran meikkivoidetta että on tasanen ja se siitä :D Tosin mulla on ripsienpidennykset, joka selittää, miksen laita ripsiväriä...Huulikiille tipahti jossain vaiheessa pois kun ei sitä töissä tuu lisäiltyä ja nuolen ne pois jo sinne ajessa.
    En lue mitään meikkausvinkkejä enkä muutenkaan mitään muotilehtiä(tai ees naistenlehtiä) eli oon ihan pihalla kaikesta...tietty koitan jotain joskus lukemaani muistella enemmän meikatessani..mutten oo yhtään taitava ko touhussa ja se kyllä rajottaa.... Jotenkin kuitenkin vaan selviydyn vuodesta vuoteen ihan onnellisena :D :D
    Iltamenoihin sitten laitan lisänä luomiväriäkin ja huultenrajausta ja huulipunaa niin ja puuteria...mutten kyllä mitään pohjustusaineita :-O...ja iltamenoja taitaa olla nykyään kerran vuodessa... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ripsien pidennykset ovat varmaan kätevät. Olen joskus jopa miettinyt, että siinä on sellainen juttu, jota voisin kokeilla. En ole sitten kuitenkaan uskaltanut, koska olen tosi allerginen ja olen ajatellut, että minun tuurillani ripsiliimasta tulisi joku katastrofi reaktio.

      Minulla on tosi harvoin iltamenoja ja niihin olen vaan yrittänyt piirtää kajalilla tummemmat rajaukset :) ja sitten huulipunaa kiillon sijasta.

      Poista
    2. On kätevät, aina silmät päässä! Miinuksena, että mulla pysyy huonosti eli käyn 2 vkon välein huollossa. Oon kuullu, että ripsiliimaa voi testata kyynärtaipeeseen, tuleeko mitään...tosin voihan sille altistua sitten ajankin kanssa. Mulla vaihdettiin ne silikonilaput teippeihin vaikkei nyt ihan suoraan selvinny, ärtykö silmät niistä..helpotti kuiteskin. Saatto olla yhteisvaikutusta talvi-ilman sun muun kanssa. Puolitoista vuotta on ollu ja vaiva ja rahanmeno ei harmita tippaakaan :)

      Poista
  10. Trendeistä en minäkään tiedä, mutta sen verran meikkiä on kiva käyttää, että erottuu valkoisesta seinästä. Kyllähän sellainen piristää. :) Luomivärejä en jaksa arkena käyttää, mutta minä olen löytänyt aurinkopuuterista itselleni ystävän. Sillä saa tervettä väriä helposti ja posketkin vähän kaposemmaksi tarpeen mukaan. Sinulla on tuossa kyllä hienot välineet, joita kannattaa käyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen hyvin kalvakka, joten joku "olen elossa"-merkki sopii poskiin hyvin :) Vaikka se aurinkopuuteri tai sitten jos oppisin käyttämään poskipunaa. Ikinä en ole oppinut kikkailemaan noilla väreillä siten, että jonkun kohdan saisin kapoisammaksi tai häivytettyä. Se on minulle super advanced tasoa :)

      Poista
  11. Minä en käytä päivittäin luomiväriä mutta poskipunan otin sen jälkeen jokapäiväiseen käyttöön, kun luin jostain että suomalaisnaisten kasvot eivät hehku, koska käytämme vain meikkipohjaa (meikkivoide ja/tai -puuteri) mutta emmemj korostusvärejä eli poskipunaa tai aurinkopuuteria. Ostin juuri hiljattain lentokentältä ihanan Chanelin bronzing -aurinkopuuterin. Se ei mene mäsäksi, sillä se on samantyyppisessä purkissa kuin tavallinen puuteri!
    Jos silmämeikin päivittäinen väsääminen ei huvita, kannattaa harkita kestopigmentointeja. Minullla on silmissä kestorajaukset (itse asiassa tehty tatuointiaineella) ja kulmissa myös kestopigmentointi, koska kulmakarvani ovat aivan värittömät. Tämä siis kiireiset aamut pelastavana vinkkinä, ellei ole neulakammoinen... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aika vakuuttunut siitä, että oikein käytetty poskipuna tai aurinkopuuteri olisi juuri sen juttu, jota minun kasvoni kaipaisivat. Enää pitäisi hahmottaa, että mikä olisi paras väri ja kuinka saada sitä juuri oikeaan kohtaan juuri oikea ripaus :) Niin ja muistaa laittaa.

      Minulla todennäköisesti rohkeus loppuisi siinä kohtaan, kun pitäisi tehdä kestopigmentoinnilla rajaukset, kulmakarvat menisivät ihan varmasti heittämällä. Minulle tuo silmämeikin teko ei ole tällä nykyisellä tyylillä ongelma, se valmistuu nopeasti. Paljon työläämpää on sen poistaminen. Luomeni ärsyyntyvät todella helposti meikinpoistoaineista ja välillä talvisin ainoa mitä voin käyttää jatkuvasti on rasvapesu luomille. Minusta se on aika epämiellyttävää puuhaa ja siihen menee aikaa.

      Poista
  12. Innolla seuraan sun uutta elämää meikkiesi kanssa.

    Minähän kuulun siihen klaaniin, joka rakastaa meikkejä ja meikkaamista. Musta on niin ihanaa kun viidessä minuutissa saa kadotetttua valjun minän ja uuden ehomman tilalle.
    Uutuuksia en juuri seuraa vaikka kai joskus pitäis. Jospa aloitan uuden elämän ja käytän peitevoiteita ja valovoiteita ja peitevoiteiden alusvoiteita ja päällysvoiteiden päällysvalovoiteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyisin harvoin tulee sellainen fiilis meikkauksen jälkeen, että näytänpäs nyt selvästi fressimmältä. Lähinnä vaan näytän siistimmältä. Siitähän tämä juttu oikeastaan lähti, että sillä vanhalla perussetillä ei saa enää riittävää eroa meikittömänä riutuneeseen naamaan, vaan pitäisi selvästi lisätä pinnotteita ;)

      Katsotaan nyt kuinka käy, että onnistunko luomaan mitään eroa (positiivista!) lisämeikillä. Aion yrittää.

      Poista
  13. Haha, hauskaa että joku muukin on ihan ulalla näistä nykyisistä meikkausjutuista. Meikkaan juuri samoin kuin sinä ja se on aika noloa kun yritän olla muotibloggari :D Luomivärit makaa laatikossa melkein koskemattomina ja pohjustustuotteita käytän tuskin lainkaan, puhumattakaan varjostuksista . . .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta sinähän hyödynnätkin aivan täysillä kuvissasi pitkää ja hoikkaa varttasi. Kukaan ei jää katsomaan, että onkohan sinulla luomiväriä, kun kaikki katsovat sääriäsi :)

      Poista
  14. Mä olen ihan maailman surkein meikkaaja. Siis joka päivä naamassa on jotain ns. meikkiä, mutta se on aina se sama meikki, oli päivä tai ilta, arki tai juhla. Joku meikkaaja varmaan siunailisi mun naaman nähdessään, mutta ei mun onneksi tarvitse omaa naamaani hirveästi katsellakaan. :-D Ihan oikeesti pitäisi vähän panostaa, mutta kun en vain jotenkin jaksa. Kun tuntuu, että pysyy se naama päässä ilman hienoa meikkiäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on vakiotaktiikkana väistellä peilejä sekä kameraa :) Itse mietiskelen, että sellainen extra 5min ellei peräti 10min :) naaman laittamiseksi olisi "siedettävä uhraus", mutta enpä ole vielä saanut aikaiseksi. Periaatteessa olen motivoitunut, mutta en saa vaan mitään asian suhteen aikaiseksi :D

      Poista
  15. Ilmoittaudun huonoksi ja ajasta jäljessä olevaksi meikkaajaksi! En ymmärrä enkä osaa kaikkia apujuttua ja niksejä, aineita ja vermeitä joita meikkaamiseen nykyään on. Luen yhtä blogia, jossa on kosmetiikkaa (Juille). Sieltä napsin joitain ideoita aina välillä itselleni. Enempää en uskalla, koska käyttämättä jää. Ja just vähän aikaa sitten ostin pari uutta kosteusvoidetta kasvoihin. Palasin vanhaan. Mä olen tylsä ja mukavuudenhaluinen. Kun löydän hyvän tuotteen, käytän sitä. Välillä haksahdan kokeilemaan uutta jonkun ihmeen toivossa, mutta ei niitä ihmeitä tapahdu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myöskin alkanut kokeilemaan erilaisia kosteusvoiteita. Olen jopa haksahtanut siihen, että olen ostanut jo yhden aivan järkyttävän kalliin putelin :) Silti minulla on enemmän tai vähemmän vakikäytössä apteekin perusvoide. Minä en jaksa uskoa, että voiteilla olisi ihmeitä tekeviä vaikutuksia, tosin kaikki tökötit eivät sovi jokaisen ihoon. Meikin ihmeitä tekevään vaikutukseen on paljon helpompi uskoa, kun lehdissä näytetään kuvia misseistä ja Hollywood staroista ilman meikkiä ja välillä on niin karuja kuvia, että huh huh.

      Poista