19. huhtikuuta 2015

Suklaata roskiin aamutakkisillaan

Some täyttyy usein aktiivisten ihmisten viikonloppuhehkutuksista. On siivottu, lenkkeilty, kokattu, käyty mökillä, reissattu ja tavattu ystäviä. Vietetty upean aktiivista elämää.

Minä olen viettänyt myös upean viikonlopun! Aktiivisuudella en pääse kehuskelemaan, mutta hehkutanpa siltikin ;) Vietin melkein koko viikonlopun aamutakkisillani. Toki vähän on pitänyt kokata ja siistiä, mutta pääasiallinen ohjelmanumero on ollut vetelehtiminen. Koko lauantaipäivä meni aamutakissa. Sunnuntaina jouduin iltapäivästä antamaan periksi ja pukeutumaan, koska piti hoitaa muutama asia ja vierailla kummitytön synttäreillä. Laiskotteluun uhrattu aika ei harmita yhtään. Kylläpäs se tuli tarpeeseen ja tuntui niin hyvältä!

Viikonlopun megalöhöilyn mahdollisti se, että kaksi lasta on edelleen toipilaina ja Hra Kepponen hoiti ruokakauppa-asiat. Pahasti näyttää siltä, että ensi viikkokin starttaa sairastupameiningillä :(

Laiskotteluviikonloppu ei estänyt suuria tunteita. Olemme heittäneet suklaata roskiin! Mikä järkytys!

Enpä olisi uskonut, että näinkin voi käydä. Kyseessä ei ollut mitkään jämät kaapista tai venäläinen suklaaelämys vaan uutuus Primasta. Delicato on yksi suosikkimerkkejämme punssirullien takia. Mikään missään lukee Dajm ei ole vielä ikinä ollut pahaa.

Hra Kepponen oli suurin odotuksin ostanut kaupasta Delicaton Dajm suklaapalloja. Maku oli varsinainen pettymys! Lapset pyysivät lupaa sylkeä suklaata roskiin. Päätimme nakata loputkin roskiin, niin ei tule kiusaus kauheassa herkkuhimossa syödä jotain epäterveellistä ja pahaa vaan sen takia, että sitä sattuu olemaan kaapinpohjalla.

Ainoastaan venäläinen suklaa on aiheuttanut suuremman pettymyksen.
Häpeä Delicato! Niin pahaa! Kepposet suosittelevat jättämään nämä hyllyyn.

Yritän vähentää leivän syömistä. Minä rakastan kaikenlaista leipää ja leipäni voitelen tietenkin Oivariinilla ja päällystän kinkulla. Pieni kaloritarkkailu paljasti, kuinka paljon ylimääräisiä kaloreita saan leivästä. Pitäisi lopettaa leivän syönti kokonaan :( Mutta sitten muistin keskimmäisen kummitädin säännön: jokaisen leivän päällä pitää olla kunnolla vihreätä. Kiristin sääntöä: jokaisen leivän päällä pitää olla vähintään saman verran vihreää kuin leipä painaa. Tadaa: megakurkkuruisleipä. Päihittää Dajm-suklaapallon kirkkaasti.

Kurkut eivät tuolta salaatin seasta erotu lainkaan.

Yritin laiskottelun lomassa nukkua päikkäritkin. En saanut unta, kun tuntui, että kasvojeni lähellä tuli koko ajan jotain ja että joku tuijottaa minua.

Tunsin silmäluomieni lävitse huskypehmojengin pistävän tuijotuksen :)


20 kommenttia:

  1. Juu, ei jonkun tuijottaessa VOI nukkua! Ja vielä kolme! Mutta onneksi ne ei nuolleet (kai?) sun naamaa...
    MIten VAIKEAA mun onkaan uskoa, että Dajm- palloset VOISI olla pahoja, olen järkyttynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko viikon olimme odottaneet lauantain herkkuhetkeä ja mies kantaa kotiin Dajm-suklaapalloja. Siinä ehdin jo laskea, että montako kehtaan ahmia ja pitääkö lapsillekin jättää jotain. Sitten ne olivat niin PAHOJA, söin puolikkaan enkä halunnut lisää. Ensinnäkin ovat sikamakeita, eivät maistu dajmilta ja sisus ei ole kuohkeaa vaan jotenkin möykkyistä. On siis täysin mahdollista pilata Dajm-tuotekin.

      Vaikea oli tosiaan nukkua, kun huskyt tuijottaa :D eivät onneksi nuole. Ja sitten kainaloon hakeutui vielä leijona ja hamsteri :)

      Poista
  2. Häh, miten dajmpallot voi olla pahoja :-O

    Parasta on, kun joskus voi vetelehtiä ja vielä ilman huonoo omaatuntoo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ymmärrä, että kuinka Delicato on tuohon pystynyt :( Vaatii ihan yritystä. Ehkä se oli joku viallinen erä :(

      Ajoittainen laiskottelu kyllä tekee hyvää.

      Poista
    2. huh, kiitos että varoitit noista dajm-palleroista. oisin ehkä joskus heikkona hetkenä ruokakaupassa sortunut niihin :/

      Poista
    3. Taitaa olla tuote "vain yksi pakkaus per kotitalous" :)
      Ekan paketin voi vahingossa ostaa, koska tuotehan kuulostaa niin hyvältä, toisen paketin ostaa vain masokisti :)

      Poista
  3. Nyt oli kyllä otsikointi sitä lajia, että piti pikaisesti klikata selvittämään mistä moinen kauhistus. No, eihän pahaa pidä syödä, vaikka se suklaata olisikin. :)
    Löhöilyviikonloppu on virkistävä poikkeus kaiken someahkeruuden keskellä. Sairastupa kuitenkin ikävämpi syy aamutakkeiluun. Toivottavasti pöpöt lähtevät pian.
    Ps. Kivat vahtikoirat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten 90-luvun venäläisten suklaatuliaisten ei ole ikinä tarvinnut heittää suklaata roskiin. Nyt on kyllä ruotsalaisilla sellainen vienti tuote, että huh huh! Ei sentään surströmmingille pärjää :D

      Olisi saanut sairastelu päättyä tähän viikkoon ja löhöilyviikonloppuun, mutta minkäs teet.

      Poista
  4. Mäkin olisin muuten ollut koko viikonlopun aamutakissa, mutta ei siinä kehtaa lähteä koiraa käväisyttämään ulkona;) kaksi vapaata neljän yön jälkeen ei oikein riitä reippaaseen toimintakuntoon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen aamutakin voi näppärästi tunkea vaikka verkkareiden sisään ja takki päälle ja koiraa ulkoiluttamaan ;) Toivottavasti sinulla vielä vapaa jatkuvat, jotta saat yövuorojen väsymykset levättyä pois.

      Poista
  5. Sama kokemus noista Dajm-palloista. Työkaveri tarjosi noita, joten se yksi oli pakko niellä:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille ei sitten sattunut mikään pilalle mennyt erä vaan se maku oli tarkoituksellinen :( Ihme on nähty: ruotsalaiset tekevät pahaa suklaata :(

      Poista
  6. Yökkäripäivät ovat parhaita! Olisikohan lapsilla haaveena Husky ja väsytystaistelu aloitettu karvakamujen muodossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pojilla on vaihtelevasti koirakuumetta ja vähemmän allergoivia rotuja tasaisesti googlaillaan. Koira olisi ihana, mutta en tiedä uskallammeko ottaa allergian takia riskiä. Ja kun kello soi nykyisin usein 5:30 niin en tiedä, haluaisinko laittaa sen soimaan aikaisemmin, jotta ehtisin ulkoiluttamaan koiran...

      Poista
  7. Ihana vilo teillä! Pyjamapäiviä tarvitaan, ehdottomasti. Lepoa, pelkkää olemista yksinkin päivä ja johan jo alkaa energiavarastot täyttyä ja taas jaksaa puskea arkea.

    Meillä oli aktiiviviikonloppu täynnä ohjelmaa ja mä olen tällä hetkellä aivan puhki :) Iloa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyjamapäivä tulee välillä niin tarpeeseen, oikeastaan pitäisi viettää enemmänkin päiviä, jolloin ei ole mitään ohjelmaa ja kaikki kotihommatkin vedettäisiin minimillä. Olla vaan ja nauttia joutilaisuudesta :)

      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  8. Kyllä! Meillä pyhitetään nykyään lähes kaikki viikonloput vain olemiselle ja hengittämiselle. No, täytyy sitä aina vähän siivota ja käydä kaupassakin... ja laittaa ruokaa ja syödä :D

    Mutta, että suklaata roskiin! Vaikea uskoa, että suklaa voi olla pahaa? Tosin olen itsekin sylkäissyt jotain kuvottavia marsipaanisuklaita suustani, vaikka niitäkin siedän aika pitkälle :D

    Mutta hei, kinkku kuuluu leipään heti levitteen jälkeen ja kasvikset siihen päälle ;) Hihi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä syön marsipaanit, liköörit ja mitkä tahansa pähkinät sujuvasti suklaan seassa, joten nirsoksi minua ei pääse haukkumaan ;) Mutta Dajm-pallot olivat vaan pahoja. Kyllä minä omani söin, mutta menee herkun syömisestä kokonaan idea, jos se on pahaa :D :D

      Nyt oli megasalaattikurkkuleipä, jos päällysteet laittoin heti leikkeleen päälle, ne olivat pitkin lautasta jokaisella haukkausella. Viisastuin kerrasta ja aloin laittamaan kinkut päälle :)

      Poista
  9. Voi karmea, nyt tekisi mieli ostaa noita suklaapalloja ihan vain testatakseni, kuinka kamalia ne oikeasti ovat. :-D

    Sain jouluksi rasian ihan hirveitä saksalaisia suklaita, ja kuvittelin, että en pysty syömään niitä. No, niin vain nekin suklaan tuskassa upposivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen takia mekin pistimme Dajm-pallot tylysti roskiin. Muuten jossa järkyttävässä karkkituskassa olisimme syöneet nekin. Joskus voi olla niin kamala tuska, että venäläisetkin konvehdit menisivät :D

      Käy ostamassa rasia Dajm-palloja ja puolita ne. Voi tulla suklaan säilymisen ennätys ;)

      Poista