21. huhtikuuta 2015

Nöyrtyminen

Taas on ollut aika nöyrtyä.

Ehdin jo hetken tuntemaan, että arkeni voisi olla ellei jopa pitäisi olla enemmän ja parempaa.

Enemmän itsetehtyä, monipuolisempaa ja kekseliäämpään ruokaa, enemmän liikuntaa, enemmän sosiaalisia kontakteja työn ulkopuolella, siistimpi koti, harrastus itselleni ja uusi kevät garderoobi. Ja enemmän jotain vaihtelua.

Pieni tyytymättömyys hiipi mieleeni. Tahdon mielenkiintoisemman ja paremman arjen. Ansaitsen parempaa.

Maailmankaikkeudella on usein tapana iskeä minua tyytymättömille näpeilleni, antaa pieni muistutus siitä, kuinka onnekkaassa asemassa olen. Näpäytykseen en tarvitse elämän perusrakenteet rikkovia mullistuksia. Siihen riittää sairasteluputki. Yksi kunnon vatsatauti ja olen nöyrtynyt.

Haluan takaisin sen tutun arkeni! Arvostan sitä. Lupaan vaalia sitä (realistina vähintään kesälomaan saakka).

Keskimmäiselle nousi kuume 10 päivää sitten. Kuopus toi päiväkodista vatsataudin viikonlopuksi. Sen jälkeen keskimmäinen ja kuopus vaihtoivat lennosta taudit päikseen. Esikoisella ei käynyt tuuri, koska hän nappasi molemmat taudit yhtäaikaa ja entistä rajumpana. Viime yö oli aivan järkyttävä emmekä selvinneet ilman omaisuusvahinkoja. Yksi kappale patjoja on lopullisesti menetetty.

Kun kotona on vuori oksennus- ja ripulipyykkiä, kolme kuumepotilasta ja omassa mahassa myllää vähintään psykosomaattiset oireet, olo on nöyrä. Onni löytyy tavallisesta arjesta! Tahdon sen takaisin!

Pysykää terveinä!

26 kommenttia:

 1. Huoh! Tsemppiä! Ja pikaista paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Jännä yö edessä. Miehen kanssa mietimme, että sinä vai minä vai molemmat yhdessä :(

   Poista
 2. Voih! Koittakaa kestää. Mä laitan sormet ristiin, että "aikuisvastustuskyky" tekee nyt tehtävänsä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä auta muu kuin lusi läpi :( Toivottavasti vastutuskyky pitäisi, hiukan skeptisesti suhtaudun sen voimaan, niin tehokkaasti tauti on niitannut kaikki lapset.

   Poista
 3. Voi ei :( Kovasti paljon tsemppiä taudin ja sen seurannaisten selättämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Täytyy todeta, että hajustetut pyykkipulverit ja desifioivat puhdistusaineet on kova juttu.

   Poista
 4. Täältä parantavia bakteereja kehiin, virtuaalisesti <3

  VastaaPoista
 5. Oivoivoi, ihan kamalaa! Toivottavasti alkaa jo olemaan voiton puolella ainakin sen vatsataudin osalta, ne eivät yleensä kestä kuin hetken. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vatsatauti on sellainen, että varsinaisen potemisurakan jälkeen tulee vielä seuraava aalto noin vuorokauden sisään. Joten odotettavissa on jälleen vähintään yksi potilas. Samalla taloudessa pyörivä flunssa lisää oman mausteensa tautisoppaan, keskimmäinen on tosiaan ollut 10 päivää sairaana eikä edelleenkään ole kuumeeton :( Mutta ei tämä ole kuolemaksi! Kyllä tästä vielä noustaan takaisin nauttimaan nakkikastikkeen teosta ja harrastuskuskauksesta.

   Poista
 6. Voi ei, myötätuntoni sinulle! Ei todellakaan kuulosta kivalta.

  Mutta uskon, että tavallinen arki palaa ihan pian. Toivotaan ainakin niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se arki sieltä palaa ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti ennemmin! Kelpaisi työpaikkalounaat, pyykit ilman ällöttäviä kuorrutteita ja harrastuskuskaukset :)

   Poista
 7. Oi että, oikein sääliksi käy, paranemisia sinne!

  VastaaPoista
 8. Muumipappa on sanonut viisaasti että elämässä pitää olla myrskyjä jotta voi taas nähdä kuinka aurinko paistaa. Tavallinen arki saa kultareunukset tuon jälkeen taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairasteluputki saa kyllä aivan erilaisen hohteen tavallisen arjen päälle. Se tuntuu taas jonkin aikaa helpolta ja kivalta.

   Poista
 9. Oi apua! Onpas ollut tuskaisen villiä. Tsemppiä.

  Niin, ton jälkeen kai se perusarki on aika kivaa. Aina se pitää oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairasteluputket ovat varmasti sitä varten, että pienten lasten vanhemmat arvostaisivat toimivia arkirutiineja eivätkä kyllästyisi niihin ;) On taas saatu oppia ja nöyryyttä.

   Mitäköhän tapahtuisi, jos menisi kokonainen vuosi sairastelematta? Tuleeko jotain pahempaa tilalle? Lapset lintsaa koulusta tai juo salaa keskikaljaa?

   Poista
 10. Autch! Vatsatauti sucks! Meillä oli kuopuksella se su-ti kevyenä=nopeana versiona ja silti vei voimia.
  Toivottavasti olette jo terveen kirjoissa!! Tzemppihali!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittyneinä odotamme jälleen seuraavaa yötä. Minä ja mies olemme edelleen vatsataudittomia. Pojat ovat onnistuneet vasta tartuttamaan flunssan minuun. Mielelläni vetäisin tälle kohtaa stopin, että ei muuta kiitos ;)

   Keskimmäinen lähtee huomenna kouluun, hän on ollut 8 päivää pois koulusta. Taitaa olla meidän perheen koulupoissaolojen ennätys. Kuopuksella on vielä kuumetta ja esikoinen saa vielä keräillä yhden päivän voimia.

   Poista