6. huhtikuuta 2015

Suomen Pääsiäiskaupunki

Ystäväni kertoi, että Riihimäki on julistautunut Suomen pääsiäiskaupungiksi. Siellä on paljon kaikenlaista nähtävää ja tekemistä lapsille sekä aikuisille. Ensimmäisenä pääsiäispäivänä lähdimme kahden perheen voimin tarkastamaan tarjontaa.

Aamutorkkuina olimme matkassa vähän liian myöhään, sillä iso osa paikoista sulkeutui jo klo 15. Ehdimme silti tekemään ja näkemään vaikka mitä kivaa ja vältyimme suuremmilta jonoilta ja tungokselta. Aloitimme kierroksemme Vihreästä talosta, jossa oli soitinpaja. Ystäväni lapset tekivät bambusta rutisteltavan kepin, jossa oli ihan miellyttävä ääni sekä enemmän soittotaitoa vaativan lusikkatikkusoittimen. Meidän jengi teki mehupilleistä pillit. Loistava vaihtoehto kovaäänisille vappupilleille!

Esikoinen ja kuopus pillipiipareina

Pillit syntyivät siten, että suoristusraudalla painettiin parin sentin matkalta pilli lituskaksi. Samaa voi kuulemma yrittää kuuman veden avulla. Sitten lituskan osan taitoksiin tehdään 3-4mm viillot taitoksen suuntaisesti. Pilliin voi leikata muutaman reiän eri korkusten äänien tuottamista varten. Minulla ei ole suoritusrautaa, mutta aion kokeilla näitä vapuksi.

Samassa paikassa oli myös paperiaskartelua. Teimme kortit illan kyläpaikkaan.

Kuopuksella on kortti jo hyvässä vaiheessa

Yksi vetonauloista oli Hembölen kotieläinpiha. Pojat olisivat viihtyneet siellä helposti parikin tuntia silitellen eläimiä. Tarjolla oli lisämaksusta talutusratsastusta poneilla ja kyytiä lampaan vetämänä.

Vuohi oli meidän poikien suosikki

Kanit ovat niin pehmeitä!

Jonkun koira hinkui kanitarhaan

Ongimme, ystäväni ja hänen poikansa osallistuivat luutakouluun ja tekivät luudat, kävimme museokierroksella ja vähän herkuttelimme.


Meistä kohokohta oli ehdottomasti Noitametsä. Pätevän oppaan johdolla koimme siellä aikamoisen seikkailun etsiessämme pääsiäisloitsun hukkuneita osia. Kävimme pyramidilla, kiipesimme vuorelle, kuljimme suolla ja jopa veden alla. Mikä reissu! Meistä Noitametsä oli hienosti toteutettu ja vetäjät olivat varsin mukaansatempaavia ja erinomaisella huumorilla varustettuja :)

Keskimmäinen ja seikkailuoppaamme Beta, jota myös kutsuttiin Vladimiriksi.

Veden alla

Loitsu löytyi ja veimme sen noidalle. Palkinnoksi lapset saivat peikon räkää :)

Jurymme on sitä mieltä, että Riihimäki on tittelinsä Suomen pääsiäiskaupunkina ansainnut! Suosittelemme! Tämä vinkki kannattaa muistaa ensi vuodeksi. Ainakin tänä vuonna ohjelma ja tiedot löytyivät osoitteesta: http://www.paasiaiskaupunki.fi/

Meidän perheellämme ilta jatkui vielä isotädin ja hänen miehensä kotona. Pojilla ilta oli täynnä vauhtia. Paikalla oli aikuisia jakamassa runsaasti huomiota, niin paljon herkkuja ja karkkia kuin jaksoi syödä sekä 1v8kk pikkuserkku halittavana. Voi sitä menoa ja meinikiä! Keskimmäistä puhutin autossa paluumatkalla liian riehakkaasta käytöksestä, johon poika totesi: 
"Äiti, 7-vuotias ei mahda sille mitään, kun innostuu niin kovasti, kun on tosi ihanaa". 
Mitäpä tuohon voisi todeta?

10 kommenttia:

 1. Te olette kyllä ihan ässiä keksimään kivoja aktiviteetteja!

  Ja voi teidän lutusta, toi kommentti oli ihana!

  Iloa pääsiäisen jälkeiseen elämään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riihimäen pääsiäinen oli kyllä lapsille tosi kiva juttu. Varmaan mennään ensi vuonna uudestaan.

   Ihan liian nopeasti meni taas vapaat. Ei ole yhtään inspiraatiota lähteä huomenna töihin, plääh!

   Poista
 2. Olipas ihanan kuuloinen päivä! Olisipa lapsia, niin pääsisin lasten varjolla tekemään kaikkea tällaista. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva päivä Riihimäellä. Pisteet todellakin tuolle Noitametsän jengille.

   Minä voin lainata sinulle lapsia ja ne voi viedä sinut johonkin hyväksi havaittuun kohteeseen :) Saat ihan ilmaiseksi lainaan :D :D :D Kannattaa ottaa vähintää kaksi :D

   Poista
 3. Olipa mukavan kuuloinen päivä. Välillä harmittaa, kun pääkaupunkiseudulla ja lähiympäristössä on niin monta kivaa tapahtumaa pääsiäisen aikaan eikä me olla ikinä pääsiäisenä pääkaupunkiseudulla vaan kotiseudullani Mikkelissä. Mikkelin reissuun on aina hyvä varata aikaa pidennetty viikonloppu ja pääsiäinen on siksi hyvää aikaa käydä kotiseudulla. Ja Mikkelissä ei ole mitään pääsiäistapahtumia eli meidän pääsiäisemme meni keilailun, uimahallin ja leffan merkeissä, kuten suunnittelimmekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti alkaa olla tekemistä ja näkemistä pääsiäiseksi ainakin pääkaupunkiseudulla. Minusta se on ihanaa! Silloin kun itse olin lapsi, melkein kaikki paikat olivat kiinni ja lisäksi äitini piti pitkään tiukasti kiinni siitä, että pääsiäisenä ei kyläillä. Lapsena pääsiäinen tarkoittikin vuoden tylsimpiä vapaita. Onneksi oli kirjoja :)

   Teillä on ollut kivaa tekemistä kotiseudulla. Mukavaa alkavaa arkea!

   Poista
 4. Voi ihana toi viimeinen kommentti :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika pystyy argumentoimaan äitinsä hiljaiseksi :D
   Eihän sille tosiaan mitään voi, kun elämän ihanuudesta innostuu niin hirveästi. Joskus mietin, että voi osaisinpa itsekin vielä innostua noin. Sitten taas vastamietin, että olisi se raskasta, jos pitäisi aina ihan täysillä innostua :D

   Poista
 5. Voi että sydämessä oikein muljahti ihanasti. Ihanasti sanottu, äidille paras kiitos. <3

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta argumentointi oli aivan loistava ylenpalttiselle riehakkuudelle. Ei pystynyt pidättelemään, kun elämä oli niin ihanaa. Olisihan se joskus kiva itsekin innostua noin kovin :)

   Mukavaa viikkoa! Onneksi on sellainen tynkäviikko.

   Poista