17. huhtikuuta 2015

Rutistusviikon jälkeen katse kohti vappua

Taas yksi viikko hujahti ohitse hetkessä. Keskimmäinen on sairastanut koko viikon, torstaina sairastui kuopus. Töissäkin oli varsin kiire viikko iltapalavereineen.

Etätyö mahdollistaa sen, että pystymme Hra Kepposen kanssa suhteellisen helposti järjestämään potilaiden hoidon. Ihan joka flunssaan ei tarvitse lähteä jonottamaan sairauslomatodistusta terveyskeskuksesta. Asian kääntöpuoli on usein se, että pikkupotilaiden kanssa työt sujuvat normaalia hitaammin, joten omaa aikaa jää todella vähän. Tällä viikolla pääsin järkiratkaisuun vähäisen vapaa-ajan käytössä, olen ulkoillut :) Pitäisi aina muistaa, että aikapulassa paras ajanvietto minulle on kevyt liikunta ja raitis ilma! Valitettavan usein sorrun syömiseen television ääressä, joka ei todellakaan tee minulle hyvää.

Ei olla aivan maalla vaan 13km Helsingin rautatieasemalta

Nyt tuntuukin erityisen ihanalta, että on viikonloppu edessä. Aah, lauantaiaamun pitkät unet. Mikä voisikaan olla parempaa? Haaveilen lauantaista, jonka vietän suurimmaksi osaksi aamutakkisillani. 

Aivan hurjalta tuntuu, että vappuun on enää kaksi viikkoa. Vapulla on erityinen paikka mielessäni tänä keväänä, koska olen lähdössä ystäväni kanssa pitkäksi viikonlopuksi Dubrovnikiin. Toivottavasti siellä paistaisi aurinko, emmekä joutuisi kevätsateiden uhreiksi. 

Tämä kaveri oli sitä mieltä, että minulla olisi pitänyt olla eväitä hänelle

Olen koittanut ehtiä etsimään netistä tietoa Dubrovnikista. Vastaan tuli mahdollisuuksien tulva. Siellä olisi niin paljon kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää ja meillä niin rajoitetusti aikaa. Minä himoitsisin Game of Thrones kiertokävelyä, viinitilavierailua, veneretkeä ja retkeä Montenegron puolelle. Tietenkin niiden Dubrovnikin perusnähtävyyksien lisäksi. Voi valinnan vaikeutta.

Nyt kaipaan vinkkejä Dubrovnikiin. Mikä oli oman reissusi kohokohta? Mitä ehdottomasti kannattaa mahduttaa lyhyeen reissuun?

Dubrovnik kuva lainattu http://croatia.hr/en-GB/Homepage

10 kommenttia:

 1. Mies oli juuri Dubronikissa muutaman päivän työmatkalla, mutta järkyttävät "monsuunisateet" pitivät porukan vähäisen vapaa-ajan lähes sisätiloissa. Omat vanhempani lomailivat kaupungissa 10 vuotta sitten ja vanha kaupunki on kuulemma upea. Parin päivän reissulle kannattaa kyllä varmaan jo etukäteen suunnitella, että mitä haluaa nähdä. Näkemistä ja kokemista on varmasti paljon :)

  Tsemppiä ja paranemisia flunssapotilaille! Tällä kans meikäläinen toipuilee hieman normaaliä ärsyttävämmästä kevätkröhästä, mutta räkätaudiksi ei onneksi mennyt ollenkaan, joten sikäli olen ihan tyytyväinen tilanteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on noilla leveysasteilla vielä niin epävakaista aikaa, että huonolla tuurilla tosiaan tulee vaan vettä niskaan. Toivottavasti sää suosii meitä. Jos sää sattuisi suosimaan, niin olisi ihana vaan oleilla aurinkoterassilla ja ehkä pulahtaa sisäuima-altaaseen.

   Ihme sitkeää tautia on taas liikkeellä. Meillä keskimmäinen on sairastanut jo viikon. Itsekin köhin yhden viikon ja nyt aloitimme esikoisen kanssa yhdessä taas järkyttävän yskimisen :( Mutta kesää kohti mennään ja se on yleensä vähätautista aikaa :)

   Poista
 2. Miten kuulostaa niin tutulta syöminen telsun ääressä. Happi on kyllä parasta lääkettä, on jännä miten lenkillä onnentunne alkaa sisällä kuplimaan. Mutta miten kaikissa kiireissä löytää aikaa.

  Oi ihana reissu suunnitteilla, aina pitäisi olla matka tähtäimessä. <3

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirullisen helppoa ja varmaan siksi koukuttavaa on viettää se vähäinen vapaa-aika sohvalla telkan ääressä ja jotain hyvää lautasella. Pitäisi vaan jaksaa taistella vastaan, ettei käy niin kuin välillä on pääsyt käymään: koko viikon ulkoilu on ne muutaman minuutin pyrähdykset auton ja kodin/toimiston/harrastuspaikan välillä. Sellainen ei tee hyvää kenellekkään.

   Reissusuunnitelmat ovat niin ihania. Matkasuunnitelmat saavat minut jatkamaan arkea hiukan paremmin. Tänä vuonna reissumopo keulii niin pahasti, että tunnen ajoittain omantunnon pistoksia. Toisaalta nyt näyttää siltä, että töissä tulee matkailullisesti hyvin rauhallinen vuosi, silloin omia reissuja ehtii ja jaksaa hekumoimaan erilailla sekä etu- että jälkikäteen :)

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Kivaa kun on loma tiedossa! En ole koskaan Dubrovnikissa käynyt, mutta paljon hyvää olen paikasta kuullut.

  Minäkin aina odotan lauantaiaamuja, kun saa nukkua "pitkään". Totuus kun on se, että en tykkää nukkua pitkään viikonloppunakaan, kun saan liiasta nukkumisesta pään kipeäksi ja komeat silmäpussit. Mutta ihanaa on kuitenkin se, että teoriassa voisi nukkua pitkään ja ettei tarvitse herätä kellon soittoon. Vaikka oli minulla tänäkin aamuna kello soittamassa, varmuuden vuoksi, puoli kahdeksalta. Heräsin puoli seitsemältä. :-) No onhan se sentään tuntia myöhemmin kuin normiaamuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma odottaminen tekee aina arjesta pari astetta mukavampaa :)

   Minä olen toivottoman aamu-uninen ja yleisestikin ottaen nukun paljon. Arkisin kello soi valitettavan usein 5:30, mutta lauantaisin nousen usein vasta 10 jälkeen. Tänäänkin oli kello soimassa 10. Minulle ei ole ikinä vielä käynyt niin, että olisin vapaapäivänä itsekseni herännyt ennen kahdeksaa :) Joskus on käynyt sellainen vahinko, että olenkin herännyt jo ysin maissa :D

   Poista
 4. Ihania kuvia <3 Etätyö on kyllä siunattu asia, minäkin harrastan sitä tosi paljon. (Tosin esim. ekaluokkalaisen kanssa se tuntuu vähän epäreilulta - hänenhän kuuluisi pikkupotilaana saada täysi huomio...) Mukavaa että loma jo häämöttää edessä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman etätöitä minun ei todennäköisesti olisi mahdollista tehdä nykyistä työtä. Sen avulla on nenä pysynyt pinnalla. Onneksi meillä pahimmat sairasteluputket ovat ajoittuneet töiden kannalta vuoden hiljaisimpaan aikaan.

   Meillä pikkupotilaat jäävät sairaspäivinään vaille täyttä huomiota, mutta eivät ole valitelleet. Sairaspäivinä saa katsoa telkkua ja dvd:eitä niin paljon kuin haluaa ja juoda mahan täydeltä mehua ja syödä vaikka pelkkää vaalea leipää :D

   Lomaa on aina ihana odotella.

   Poista
 5. 10 vuotta sitten Kroatiassa käyneenä Dubrovnikin parhaat palat olivat Jugoslavian sotaan liittyneet pienet museot (vai oliko niitä vain 1 ja toinen jossain muussa kaupungissa siellä? Kiersimme siis useammassa kohteessa) ja päivä merellä (ohjattu kajakkiretki). Jadrolinen lautoilla pääsee aikanopeasti esim. Korculan saarelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä!
   Kaikki veneilyyn liittyvät hommat kuulostavat maakravusta todella houkuttelevalta. Kroatian rannikko on niin kaunista! Minäpä tsekkaan Jugoslavian sotamuseon tiedot mukaan siltä varalta, että sää ei suosikaan. Jos aurinko paistaa, niin pitänee suosia ulkoaktiviteetteja.

   Poista