5. elokuuta 2014

Reppu koululaiselle

Minä olen selaillut koulureppujen ja -tarvikkeiden mainoksia. Kun itse olin alakoululainen, syksyn paras juttu oli uusi koululaukku ja penaali, joka oli täytetty hajukumeilla :)

Meidän esikoista ei reppuasia jaksa juuri kiinnostaa. Eikä se tänä syksynä ole yllättäen tarpeenkaan. Viime syksynä poika valitsi repukseen yhden Prisman edullisimmista repuista. Kriteerinä oli hyvin pehmustetut ja säädettävät olkahihnat, hihna joka kiinnittää olkahihnat rinnan kohdalta yhteen (usein puuttuu) ja tumma väri. Koulurepuksi päätyi 20€ Hypno-merkkinen reppu. Hämmästyksekseni reppu on vuoden käytön jälkeen hyvässä kunnossa ja se on ollut toimiva reppu. Ainoa moite siitä, että reppu ei ole kunnolla vedenpitävä. Poika jatkaa samalla repulla.

Keskimmäinen, ekaluokkalainen, oli innostuneempi ensimmäisestä koulurepustaan. Senhän pitää tietenkin olla Chimareppu :) Noh, olihan esikoisenkin ensimmäinen koulureppu Star Wars reppu. Legon Chimarepuista valikoitui pienempi malli, koska se tuntui selässä selvästi paremmalta. Aika kitusen pienihän tuo Chimareppu on, mutta eiköhän sillä ekaluokan pärjää.


Ekaluokkalainen on vielä sen verran hintelä, että isoveljen repun hihnat ovat kovin leveät, 
joten siinä mielessä tuo pikkureppu on sopivampi.

Esikoista varten ehdin jo selailla repputarjontaa ja tässä omat suosikkini:

Haglöfsin Tight reppu joko S tai M koossa. Etenkin tuossa M-koon repun rintahihnaa kehutaan.

M-koko 59€, S-koko 49€

Reiman Otra-reppu, joka kanta-asiakas tarjouksessa Stockkalla 35,90€, ainakin näyttää hyvältä ja taskuja on kivasti.
North Facen musta, ajaton perusreppu vaikuttaa laadukkaalta ja voisi kestää useammankin lukuvuoden.
Alkaen 65€

Yksi vakikauppojamme eli Stadium näyttää tarjoavan edullisen perusrepun, jossa on rintahihna sekä tilavamman ja enemmän lokeroita sisältävän repun.

49,90€ ja 19,90€

Joko on reput hankittuna?

19 kommenttia:

 1. Ajankohtainen aihe meilläkin. Tosin reppu on tulevalle ekaluokkalaiselle vielä hankkimatta. Eilen tuli selailtua verkkokauppojen tarjontaa, mutta kieltänättä tuosta istuvuusnäkökulmasta reppu varmaan kannattaisi hankkia livekaupasta. Star Wars - tai Lego Chima -reppu on meidänkin pienen koululaisen toiveissa. Isompi Lego Chima -reppu näytti olevan verkkokaupoissa noin 80 euroa, mikä tuntui aika paljolta repusta, joka ei ehkä vuoden päästä enää mieleinen olisikaan, mene ja tiedä. Yhdestä verkkokaupasta löytyi reppu, joka on melkein kokonaan heijastavaa kangasta, se houkuttelisi tätä äitiä, kun sille heijastavuudelle kuitenkin on käyttöä syksyllä ja talvella. Meidän tuleva koululainen ei tässä vaiheessa kovin kiinnostunut repusta (tai koulunaloituksesta) ole, mutta varmaan sitten kun koulu viikon päästä alkaa, repullakin alkaa olla väliä. Pienillä pojilla nuo Star Wars - ja Lego Chima -reput ovat varmaan yleisiä. Aika pieneltä tuo teidän hankkima Lego Chima -reppu näyttää tuon isomman repun rinnalla, mutta varmaan ihan passeli kuitenkin ainakin ensimmäiseksi kouluvuodeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän keskimmäinen kävi isänsä kanssa sovittamassa sen isoman Chimarepun. Sen selkää vasten tuleva osa oli kova ja ei vaikuttanut sen takia hyvältä. Mittojen perusteella isompi reppu on pari senttiä korkeampi ja leveämpi ja koko ero tulee syvyydestä. Repun hintaa nostavat muut tykötarpeet: juomapullo, eväsrasia ja jumppapussi. Meillä ainakin juomapullo ja eväsrasia ovat turhat.

   Aika vähän tavaraa noilla 1-2lk lapsilla on. Ellei sitten iltapäivähoitoon tarvitse kuljettaa leluja tai sisäkenkiä. Tuohon reppuun tuskin mahtuu talvella edes monot, muista tykötarpeista puhumattakaan, mutta siihen päädyimme. Se voi olla, että Lego Chima on ihan out jo tokalla luokalla ;)

   Poista
  2. Itse asiassa se isompi Chima-reppu EI sisällä mitään tykötarpeita, paitsi pienen kangasrepun (se jumppapussi), jonka voi myös (kuvauksen mukaan) kiinnittää soljilla repun päälliläppään. Siinä kaupassa jonka nettisivuja katsottiin oli ilmeisesti ollut väärä kuva jossa oli ollut joku (vielä kalliimpi) "koulunaloitussetti". Noita juomapulloja ja eväsrasioitahan ei Suomessa yleensä tarvita eikä sen vuoksi tarjota.

   - Hra Kepponen

   Poista
 2. Me käytiin kanssa reppuostoksilla viime viikolla. Edellinen kesti pari vuotta. Nyt piti saada isompi ja tukevampi…vitosluokkalaisella alkaa oleen kyydissä rekkakuormallinen kirjoja. Poika halus vaan jonkun hauskan värisen :D Stadiumista löyty sitten oranssi reppu, jonka väri oli mieleinen (aika äkkiä varmaan joku harmaan sävy päällimmäisenä :D) ja oli tukeva ja isohko…eikä maksanu satasta… :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vielä ole isommasta kirjamäärästä kokemusta, mutta sekin aika vielä koittaa. Nyt uusin haaste on se, että reppuun pitää mahtua liikkakamat ja sisäpelikengät.

   Aikamoinen hintahaitari näyttää repuissa olevan. Jos ei tarvitse sitä rintahihnaa, niin kivoja reppuja Pumalta ja Nikelta löytyi jopa 20€. Sitten oli noita laadukkaamman oloisia, monipuolisimilla säädöillä joita tuohon listailinki hintaan 50-70. Minäkin bongasin niitä satasen reppuja ja mietin, että ovat varmaan suunnattu teineille.

   Oranssi reppu kuulostaa hyvältä, erottaa omansa :)

   Poista
 3. Meillä on edessä koulurepun osto kuopukselle (joka menee kolmannelle luokalle). Esikoisella on Hypno-reppu, joka palvelee vielä hyvin, mutta kuopuksen pieni Lego police - reppu pitää nyt vaihtaa isompaan. Se on kyllä palvellut meitä hyvin, ensin kaksi vuotta esikoista ja sitten kaksi vuotta kuopusta. Lauantaina menemme reppuostoksille ja saas nähdä mihin päädymme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hypno-reppu yllätti minut positiivisesti :) Vielä kun saisivat parannettua vedenpitävyyttä, niin olisi huippureppu. Voisin vaikka maksaa vitosen lisää paremmasta päällysteestä :)

   Meillä ei ole vielä reppu kestänyt neljää vuotta. Saas nähdä kuinka monta tuo Hypno kestää :)

   Poista
 4. Esikoinen saa 3.luokalle uuden repun, jonka ehdottomasti pitää olla Nike tai Adidas.
  Eka reppu oli Close wars, mutta moinen reppu on kuulemma ihan lällärikamaa....

  Jos mä saisin päättää pojalla oli Fjäll Rävenin Kånken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole onneksi pahat vaatimukset esikoisella, sekä Nikea ja Adidasta näytti olevan kivasti saatavilla ja moneen hintaluokkaankin vielä. Minä olen ihan varma, että Lego Chima on kanssa kolmosella ihan lällärikamaa, ellei jo sitten ensi vuonna :)

   Minä en lämpene Kånkenille lainkaan. Siinä on todella rimpulat hihnat :)

   Poista
 5. Hienoa jos kokeneempana olet sitä mieltä että tuolla Chima-repulla pärjää, asia on nimittäin mietityttänyt. Meillä on pojalla vastaava Ninjago-reppu, ostettiin viime vuonna eskariin ja sillä olisi tarkoitus eka luokka pärjätä. Reppu on muistaakseni luokiteltu kindergarten-kokoon, mutta kun meidän ekaluokkalainen on 115 cm pitkä niin tuon kokoinen reppu on juuri sopiva. Lisäksi istuu hyvin ja siinä on se etusolki.

  Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä uskon, että Chima-repulla pärjätään. Meidän koulussa 1-2lk liikuntatunneilla ei käytetä sisäkenkiä, joten niitä ei tarvitse mahduttaa. Pyyhkeeksi ei käy mikään täysikokoinen paksu kylpypyyhe. Sellainen ohut Angry Birds pyyhe, shortsit, t-paita, penaali ja 1-2kpl kirjoja mahtuvat tuohon pikkureppuun. Muina kuin liikuntapäivänä repussa on keskimäärin 1 kirja ja 1 vihko ja penaali. Eipähän sitten tule kiusausta viedä beyblade-areenaa ip-hoitoon tai hirveää legosatsia, koska reppuun ei mahdu :)


   BR-lelun nettisivuilla tuon kokoinen reppu oli luokiteltu 3+ vuotta ja koulutietään aloittavalle.

   Meidän ekaluokkalainen oli kesäkuun alussa 131cm ja hänellekin tuo pikkureppu istuu paremmin :)

   Poista
 6. Pari vuotta sitten ostettiin Kipling Challenger-reppu meidän Mylle päiväkotirepuksi. Reppu on kulkenut edes takaisin vaikka missä siis jo kaksi vuotta, mutta on edelleen "uudenveroinen" ja sillä repulla My aloittaa koulun tiistaina. Tietty silloin pari vuotta sitten oli Mylle iso kantaa itse, mutta nyt ekaluokkalaiselle just eikä melkein sopiva. Joo, hintava...mutta todetusti kestävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis tarkemmin malli on Kipling Clas Challenger.

   Poista
  2. Minulla on ollut Kiplingin reppu läppärille. Se oli todella kestävä, lopuksi taisin kyllästyä siihen ja laittaa kiertoon hyväkuntoisena.

   Clas Challenger näyttää hyvältä, mutta siitäkin puuttuu se rintahihna. Kumma juttu, että niin isosta osasta reppuja se puuttuu :(

   Mukavaa koulunaloitusta Mylle!

   Poista
 7. Ostettiin tokaluokkalaiselle DC reppu ja nyt vasta tajusin ettei siinä ole tuota rintalihasten. Se ois kyllä ihan ehdoton...
  No, jouluna tuokin on pohjastaan puhki niinkuin edellinenkin oli. Ihmeellistä kuinka se perässä vetäminen on nyt joku hitti täälläpäin. Pitäisköhän ostaa pyörällinen reppu😜😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perässä vetäminen kyllä varmaan saa repun pohjan nopeasti huonoon kuntoon. Vie lapsi kauppaan ja näytä sellaista pyörällista ostoskassia ja sanot, että jos ei reppu pysy selässä, niin joululta tulee tuollainen koululaukuksi :D

   Meillä on toistaiseksi reppu kulkenut kantaen. Siitä olen välillä napissut, että reppua pitää kantaa molemmat hihnat olan yli eikä vain toinen :)

   Poista
 8. Meillä ekaluokkalaiselle pojalle tuli Ticketin pienempi koulureppu. On useita taskuja ja se rintahihnakin ;) Kuoseista löytyi onneksi myös mieluinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ticket on varmaankin hyvä valinta. Ainakin heidän vaatteensa ovat hyvin kestäviä ja toimivia.

   Poista