13. elokuuta 2014

Teinimeininkiviikon kohteena Skiffer

Yhtenä viime viikon vapaailloista menimme miehen kanssa syömään ravintola Skifferiin Liuskaluodolle. Menimme 16:40 yhteysveneellä ja silloin vielä Skifferistä sai hyvin pöydän. Klo 17 yhteysveneeseen oli jo aikamoinen jono ja 17:20 vuoron jälkeen pöydät olivat täynnä viimeistä paikkaa myöden ja jono tiskille tilaamaan oli aikamoinen. Näyttipä muutama nuori mies ruokailevan sujuvasti terassilaudoituksella istuen. Joka vuorolla Skifferiin näytti saapuvan enemmän ihmisiä kuin sieltä poistui.

Maisemat Skifferillä ovat ihanat ja ilmapiiri on hyvin rento. Mitä muutakaan voisi odottaa terassiravintolalta, joka tarjoilee pelkkää pizzaa? :)
Yhteysvene lähtee läheltä Cafe Carusellia, parikymmentä metriä keskustaan päin. Edestakainen matka maksaa 6€ ja sen voi maksaa myös ravintolaan ja näyttää kuitin paluumatkalla. Pöytävarauksia ei voi tehdä. Tarkkanäköinen pystynee yhteysveneen laiturista arvioimaan, että onko Skiffer aivan täynnä, sillä etäisyys mantereeseen on todella lyhyt. DJ:t aloittelivat soittamaan sinä iltana siinä viiden jälkeen. Musa oli rentoa ja letkeää ja minusta sopi paikkaan oikein hyvin.

Skifferin ruokalista koostuu pizzoista, jotka on nimetty liuskoiksi. Liuskojen täytevalikoima on tavallista erikoisempi ja laadukkaampi. Tyypillinen pizzerioiden rehukinkku onneksi puuttuu Skifferin valikoimasta. Edellisellä viikolla sitä tarjoili Walhalla pizzeria. Molemmat valitsemamme liuskat olivat maukkaita. Skifferin valikoimiin kuuluu myös päivän salaatti. Hra Kepponen valitsi surf & turf liuskan, jossa täytteenä oli tuoretta chorizoa, jokirapua ja chiliä.


Minä valitsin kalaliuskan, jossa oli ainakin savulohta, pinaattia ja parsaa


Skiffer on hauska ja rento paikka, maisemat ovat hurmaavat. Siellä oli kiva nauttia iltapäivän auringosta ja merellisestä ilmapiiristä. Itse en välitä tungoksesta, enkä haluaisi ruokailla siellä suosituimpien tuntien aikana. Illan vilkkaimmat tunnit todennäköisesti täyttyivätkin 20+ asiakkaista, kun päivemmällä ikähaitari oli suuri. 

Skifferillä näytti olevan muutamia syöttötuolejakin, joten ruokailu lasten kanssa onnistuu myös. Itse en ainakaan uskaltaisi päästää uimataidottomia lapsia tuonne ilman pelastusliivejä. 

Jono tiskille klo 17 jälkeen oli tätä luokkaa lyhyimmillään


12 kommenttia:

 1. Skiffer on ihana. OLimme miehen ja lasten kanssa tuolla n 3 viikkoa sitten. Ja se mansikkavuohenjuustopizza on taivaallinen!!

  Pitääpä mennä pian uudestaan!! Kiitos muikkarista.

  Mahtavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin harkitsimme mansikkavuohenjuustopizzaa, mutta sitten nuo reilusti suolaiset täytteet veivät voiton. Viereisen pöydän tytöillä oli jokaisella tuo mansikkavuohenjuustopizza lautasella, tekisipä mieli mennä uudestaan Skifferiin maistamaan sitä :)

   Poista
 2. Oih, minulla herahti vesi kielelle kun katselin noita pizzakuvia. Skiffer on minulla ihan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skiffer on kiva paikka kauniina kesäpäivänä. Liuskoja pääsee maistamaan heidän toisessa ravintolassaan Erottajalla sisätiloissa ja ilman venematkaa. Tosin minusta ympäristö on puoli ruokaa :)

   Poista
 3. ihana teinimeininkiviikko; mahtavia ruokia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein viikko ilman huoltovastuuta teki kyllä hyvää :) Lisäksi pojat saivat kerrankin uida tarpeeksi :)

   Poista
 4. Kiitos kivasta vinkistä. Skifferiin pitää jossakin vaiheessa tutustua. Hyvännäköisiä nuo pizzat. Ja Elisan mainitsema mansikka-vuohenjuustopizza kuulostaa ihanalta. Iltaristeilyt ovat mukavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skiffer oli mukava paikka. Meiltä jäi maistamatta tuo mansikkavuohenjuustopizza, joten pitänee palata vielä Skifferiin. Saas nähdä suosiiko sää vielä tänä vuonna Skifferia vai jääkö mansikkavuohenjuustopizza kummittelemaan mieleen ensi kesään saakka ;)

   Poista
 5. Mikä ihmeen Skiffer, en ole koskaan kuullutkaan! Mutta olen kyllä varmaan tuon paikan nähnyt, jos se kerran on ihan näköetäisyydellä Caruselista.

  Huippuhyvän näköisiä pizzoja - tuonne on kyllä joskus vielä pakko päästä. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka tosiaan näkyy Caruselilta. Siinä on samassa isot bensa-asema veneille ja ravintolan takana paljon laituripaikkoja. Skiffer on ollut toiminnassa muutaman kesän. Siinä mielessä todella tervetullut saariravintola, että paikka on rennonletkeä ja hintatasoltaa paljon edullisempi kuin suurin osa saariravintoloista. Kauniina kesäpäivänä sinne voi hyvin mennä rennosti shortseissa pizzalle tai vaikka vaan lasilliselle.

   Poista
 6. No niin, aivan mahtavaa rilluttelua teillä!
  Ja ps. Nyt palasin oikeasti blogimaailmaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osataan vielä sentään vähän rillutella, vaikka on yli 10 vuotta mennyt ilman harjoittelua :)
   Huippua, että olet palannut!

   Poista