7. elokuuta 2014

Hetkessä: Treffeillä

Heti kun kuulimme, että monta vuonna meillä käynyt babysitterimme tulisi Suomeen pidemmäksi aikaa, pistimme lastenhoitobuukkausta menemään ja pääsimme viettämään melkein koko päivän vapaata. Kahden. Ihan kuin treffeillä.

Sen verran tuntui olevan heinäkuussa hiljaisempaa, että lyhemmälläkin varoitusajalla saimme teatteriliput sekä pöydän suositusta ravintolasta. Niinpä me suuntasimme miehen kanssa ensin Suomenlinnaan katsomaan Liisa Ihmemaassa. Pojat puolestaan suuntasivat Skidit-festareille.


Olemme useampana kesänä käyneet katsomassa Ryhmäteatterin kesäteatteria Suokissa. Ne ovat aina olleet suorastaan erinomaisia. Liisa ihmemaassa ei todellakaan kuulu suosikkikirjoihini. Se on sekava ja juoneton sepustus ;) Teatteriversio perustuu löyhästi kirjaan ja se oli meistä molemmista hyvä. Suosittelen! Näyttelijät ovat aina olleet hyviä ja minusta lavastus on toiminut joka kerta erinomaisesti.

Mikäli nämä säät vielä jatkuvat, niin suosittelen teatteriin mukaan viuhkaa ja vesipulloa. Oli pikkaisen lämmin.

Salakuva lavasteista

Meillä oli liput päivänäytökseen. Sen jälkeen ehdimme notkua kaupungilla ja syödä jäätelöä ennen illallista. Helsinki on kyllä kaunis kesäkaupunki!Espan varjoisat alueet olivat houkutelleet kaupunkilaisia piknikille 
tai muuten vaan nauttimaan kesästä.

Illallispaikaksi valitsimme Patronan, joka mainostaa tarjoavansa aitoa, modernia meksikolaista ruokaa. Me molemmat söimme Patronassa ensimmäistä kertaa. Valitsimme pitkän maistelumenun. Harmillisesti olen jo unohtanut, että mitä menu sisälsi, mutta kuvia pukkaa silti ;)

Proseccoa ja erinomainen drinkki. 
Olikohan nämä syynä siihen, että ruokien nimet unohtuivat heti?


Vasemman puoleinen oli superhyvää


Ruoka oli erittäin maukasta. Pidin paljon kaikesta muusta, paitsi mauttomasta jälkiruuasta, joka oli kakkuviipale nimeltään flan. Annokset maistuivat tuoreilta ja raikkailta. Ihan pelkkää kehua ruuan mausta! Hintalaatusuhde onkin sitten kinkkisempi arvosteltava. Annokset ovat pieniä, raaka-aineet aika edullisia ja tyyli ehkä enemmänkin street style. Siksi olen sitä mieltä, että hinnat ovat liian korkeat. Joten kovin usein Patronassa tuskin tulee käytyä. Sinänsä voisin sanoa samaa melkein mistä tahansa ravintolasta, koska arkielämä pitää minut aika tiukasti kotona. 

Kotona pojat kertoivat, että hekin olivat syöneet erinomaisesti. Skidit-festareiden jälkeen esikoinen oli laskenut jäljellä olevat tarkasti ja hänen riemukseen ne riittivät koko jengin ateriointiin Raxissa :) 

Kävisin kyllä useammin miehen kanssa treffeillä, jos vaan pääsisin ;)

14 kommenttia:

 1. Hiukan googlaamalla löytyi maistelumenun sisältö:


  Guacamole c/ Pico de Gallo (Daily made guacamole & pico de gallo with house made tortilla chips)

  Aquachile de Camarón (Shrimps marinated in Chile-Lime-sauce served with cucumber.)

  Quesadillas de Rajas con Elote (Corn tortillas with oaxaca cheese, mexicán poblano pepper and fresh corn)

  sope de chorizo (corn sope of corn with beans, chorizo, lettuce , cream & fresh cheese)

  nopal gratinado (cactus “nopal” with roasted cheese and ancho chili sauce)

  olla de barbacoa (lamb-meat tacos served with lamb stew)

  flan de nuez (flan with pecan-nuts)


  - Hra Kepponen

  VastaaPoista
 2. ihanat treffit. en tiedä kummasta olen kateellisempi, ruoasta vai tuosta suomenlinnan kesäteatterista ;) sovitaan että molemmista :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat olivat kyllä kivoja. Jos minun olisi pitänyt valita vain toinen, niin olisin valinnut Suokin kesäteatterin.

   Poista
  2. Olisiko mun pitänyt Anna varmistaa sulta, että oliko ruokakateuden aiheena meksikolainen vai poikien reissu Raxiin? :D

   Poista
  3. hahahhaaa, joo siis raxia tietty tarkoitin ;)

   Poista
 3. Ihanat treffit ihanassa paikassa !

  VastaaPoista
 4. Pitäiskö lopettaa blogin lukeminen ettei tule liian kateelliseksi ;) ei vais, kiva kun saatte edes joskus aikaa kaksin! Täytyis muistaa itsekin järjestää eytei toinen aivan unohdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me yritämme järjestää aikaa kahden kesken. Itseäni harmittaa, jos suurin osa kivoista jutuista on sellaisia, jotka tehdään kavereiden kanssa ihan sen takia, että toisen pitää vahtia lapsia. On kiva olla ja mennä oman puolisonkin kanssa. Tosin ei tästä niin montaa vuotta ole, kun babysitterin tilattiin siksi, että saimme miehen kanssa nukkua univelkoja :)

   Poista
 5. Mulle tuli kanssa kateus :) Kahden, Helsingissä. onhan se nyt aika vau! Paitsi et olinhan mäkin just viikonlopun miehen kanssa kahden, perun kateuden.
  Kivan kuuloinen päivä teillä. Pitäisi matkia joskus. Teatteria ja ruokaa, niin kivaa ja aikuista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sinulla ja miehelläsi on mahdollisuus lapsivapaaseen, niin ei muuta kuin kaupungille! Suosittelen!

   Tällä viikolla olemme miehen kanssa taantuneet melkein teineiksi. Pojat ovat mummolassa kolme iltaa ja me olemme olleet kolmena iltana terassilla :) Kannattaa kokeilla sitäkin :D

   Poista
 6. Ihanaa, että teille järjestyi treffit, ja tuo ravintola-arvostelu kyllä houkuttelee kokeilemaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me arvostamme lapsivapaata :) Nyt on oikein juhlaputki, meillä on tänäänkin koko päivä lapsivapaata.

   Poista