22. elokuuta 2014

Chicago area pics

Vielä viimeinen kuvakimara Chicagon downtownista sekä pienemmistä paikoista Chicagon ympäristöstä.

Minusta Chicagon metalliset nostosillat ovat älyttömän hienon näköisiä. Ne ovat rouheita, maskuliinisia ja silti linjakkaita.
Uudet pilvenpiirtäjät eivät minua juuri säväytä. Ne ovat kaikki samanlaisia kaikkialla, teräksestä ja lasista tehtyjä torneja. Sen sijaan 20-30-lukujen art deco pilvenpiirtäjissä on sitä jotain. Linjakkuutta, kauniita materiaaleja ja koristeellisuutta. Aivan ihastuttavan koristeellinen oli The Crown, jonka seinässä on paloja ympäri maailmaa.

Modernia tyyliä
Kaksi antenninen rakennus on USA:n korkein Willis Tower. 
Aikaisemmalta nimeltään se on Sears Tower.

Aah - Art Deco :) The Crown keskellä, kellotapulin oikealla puolella.

Palat alhaalta ylös: old general post office Dublin, ancient temple Honan province China, 
Notre Dame Paris, Fort Santiago Manila ja Santa Lucia barracks Manila.

Tulimme keskustan tuntumaan junalla. Enpä ole ennen sellaista kaksikerroksista junaa nähnytkään. Yläkerta oli keskeltä avoin alas. Kondutööri ylettyi näppärästi myymään lippuja ylös ja joka paikkaan oli näköyhteys. Liput olivat paperisia, joihin konnari rei'itti päivämäärän ja hinnan :) Eivät vissiin ole kuulleet sähköisistä lipuista ;)Vapaapäivänä tarvitsemme raikasta ilmaa ja kävelyä. Vierailimme Waterfall Glenin ulkoilualueella. Vettä virtasi joessa todella kituisesti, suurin osa uomasta oli kuivaa. Ihanan vihreää siellä oli. Yllätys oli erittäin kovaääninen siritys. Emme saaneet selville, että lähtikö meteli hyönteisistä vai linnuista.Melkein kokonaan kuivahtanut joki

Muutamia pieniä eläimiä, kaloja ja lintuja bongasimme, sekä tämän komean tuhatjalkaisen.

Sitä ihmettelin, että miten ulkoilualueella oli näin vaaleanvihreää?

Kävimme myös piipahtamassa rannalla. Sää vaan ehti muuttua aivan pilviseksi ja tuuliseksi. Gillson Park oli varsin hurmaava paikka.


Ihan kuin olisi merenrannassa, kyseessä on kuitenkin järvi Lake Michigan.
Pinta-ala on hulppeat 58000 km2 vrt. Suomenlahti 29500 km2Wilmetessä, joka Gillson Park sijaisee, oli korttelikaupalla upeita taloja, joiden pihat olivat ihan viimeisen päälle trimmatut. Kelpais kyllä :)12 kommenttia:

 1. Voi, että on kauniita paikkoja! Noi puistot <3 kiva, että sulla oli vapaa-aikaa tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika luksusta, että jäi kokonainen lauantai vapaata ja perjantainakin pääsimme ihmisten aikaa pois töistä :) Olisipa vaan paistanut rannalla.

   Poista
 2. Mielettömät kuvat taas kerran. En tiennyt että Chigaco on noin vihreä ja vehreä....mielikuva oli paljon karumpi....

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chicagon keskustakin näyttää kesällä kauniilta, koska siellä on todella paljon kukkaistutuksia ja joki lisää tunnelmaa.

   Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 3. Totta puhut, nuo vanhemmat pilvenpiirtäjät (tai miksi niitä sitten voi kutsuakaan) ovat jotenkin tosi paljon ylellisemmän ja kauniimman näköisiä, kuin tavalliset, modernit ja kiiltävät. Kyllä tuossa art decossa on sitä jotain...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneuden lisäksi nuo art deco pilvenpiirtäjät tosiaan vaikuttavat ylellisimmiltä. Ehkä noista metalli/lasitorneista tulee mieleen aina toimistot ja noista art deco taloista tyylikkäät kodit :) sellainen penthouse-fiilis iskee heti.

   Poista
 4. Ihania reissukuvia <3 jos ne sirittäjät oli heinäsirkkoja? Niistä lähtee kova meteli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On kyllä täysin mahdollista, että sirittäjät olivat sirkkoja tai jotain suurikokoisia kaskaita. Se jäi meille arvoitukseksi.

   Poista