17. elokuuta 2014

Miksi housunnappi kiristää?

Se on kohta taas sellaiset 10 tuntia istumista edessä. Jotta se sujuisi mukavammissa merkeissä, jouduin vaihtamaan housut. Niiden housujen, jotka päällä saavuin Chicagoon, nappi kiristää. Yhtään en ihmettele tapahtunutta, täysin itseaiheutettu homma. Paikallisilla annoskoilla on vaikea pysyä kohtuudessa, vaikka söisi vaan puolet annoksesta.

Outback pihviravintola:
Ei mikään trendipaikka vaan vanhemman väen suosiossa oleva. Pihvit ovat erinomaisia.

Blooming onion. Tätä voisi varmaan kutsua myös kukkivaksi sepelvaltimotaudiksi. Herkkua! 

Filet mignon, joka sulaa suussa. Fiksu nainen olisi ottanut kaveriksi parsaa eikä uuniperunaa.

Texas de Brazil churrascaria
Tämä oli espanjalaisen kolleegan toivepaikka. "Pihvibuffet", jossa tarjoilijat kiertävät vartaiden kanssa tarjoillen niistä erilaisia lihoja. Samaan hintaan kuuluu myös salaattibuffet, jossa oli kiva valikoima herkullisia juustoja. Niin ja salaatteja. Varsin maukkaita lihoja.


Tokihan jossain välissä piti syödä pienet nachot. Jaoimme tämän alkupalan kolmelle samoin kuin pienimmän annoksen friteerattua kanaa ja kukaan meistä ei jaksanut enää pääruokaa. Nachojen kanssa join paikallisen ciderbeerin eli siiderioluen. Sepäs oli hyvää!


Raskaan ruuan lisäksi on mennyt vähän herkkuakin. Kuten juustokakkua. Yksi pala riitti mainiosti kahdelle.


Tämä oli aivan jäätävän kokoinen annos, se oli melkein kaverin pään kokoinen pala. Alla siis The Great Wall of Chocolate. Kolmeen pekkaan saimme melkein syötyä sen. 


Seuraavaksi lautaseltani löytyy kaurapuuroa ja salaatteja. Itse asiassa suorastaan tekee mieli jotain kevyempää ja terveellisempää. Toki sen chicagolaisen meksikolaispaikan ankan olisin vielä mielelläni mahduttanut mahaani :)

14 kommenttia:

 1. Amerikassa kaikki on suurta.. huhhuh! Hyvää salaattikuuria :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Paikallisilla työkavereilla tuntuu olevan sellainen taktiikka, että syövät vain joko lounaan tai illallisen.

   Ihan positiivisesti suhtaudun salaattikuuriin vielä toistaiseksi, kun en ole mitään ehtinyt syömään kotiinpaluun jälkeen ;)

   Poista
 2. hahahhaa, ihan mahtavat noi _pienet_ nachot ja juustokakkukin. uppois :D

  VastaaPoista
 3. Olikos tuo Great Wall of Chocolate P.F. Chang's:issa? Siinä onkin substanssia, ainoastaan 1540 kcal (https://www.pfchangs.com/images/nutritional%20info/pfc_national_nutrition.html). Eli tuon kun syöt, niin päivän energiatarve olikin jo siinä :-)

  -- Hra Kepponen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä oli valitettavasti juurikin tuo P.F. Chang'sin kakku. Oli siinä urakoimistakin, eli ihan yllätyksenä ei päässyt nuo kalorit tulemaan. Sen sijaan aika yllätys on, että saman ravintolan katkarapu-meloni ateriassa on 1380 kcal. Etenkin kun se toinen rapu-kana-annos oli vain 430kcal.

   Poista
 4. Tsih! On tosiaan ameriikassa kaikki suurta. Huh!

  Mut hyvältä maistui siis? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun makuuni jälkiruuat ovat suurimmaksi osaksi liian makeita ja raskaita. On ne silti uponneet, mutta ei niin paljon kuin olisi voinut kuvitella :)

   Varsinainen ruoka on uponnut aivan liiankin hyvin. Pihviliha on erinomaista. Yhdessä viikossa tuli syötyä ainakin kuukauden ellei parin liha-annokset.

   Poista
 5. Mä niiiiiiiin rakastan tota tekän tyyliä jakaa nuo ruuat keskenään, niin että kaikki pääsee maistamaan kaikkea! Sun kanssa on kyllä niin ilo syödä :D <3

  Tervetuloa kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoksia on kiva jakaa, niin pääsee maistelemaan mahdollisimman montaa juttua. Hyvä ruoka hyvässä seurassa on nautinto.

   Kiva olla kotona, vaikka pää onkin nukkumattomasta yöstä ja aikaerosta aivan sekaisin.

   Poista
 6. No ei ole kyllä ihme, jos housunnappi kiristää. ;-D Kaikki näyttää oikein herkulliselta.

  Itse olen käynyt Amerikassa vain kerran (vuonna 1999), ja niissä annoskoissa oli kyllä ihmettelemistä. Ei siellä ainakaan nälkä jäänyt. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on ollut joka paikassa vähintäänkin hyvää ellei jopa todella hyvää :)

   Onhan tuossa isossa annoskoossa tietenkin se hyvä puoli, että ei tarvitse vetäistä kolmea ruokalajia, jotta nälkä lähtisi. Kummasti on muistiin syöpynyt yksi kolmen ruokalajin illallinen Helsingissä, jonka jälkeen piti käydä kaupassa ostamassa iltapalaa :( Mutta ihan överiksihän tuo menee, jos syö vielä jälkkärin ja lisukkeeksi jotain muuta kuin niitä höyrytettyjä kasviksia.

   Poista
 7. Kukkiva sepelvaltimotauti, tirsk =D
  mä oon huomannut kanssa että oon kesän aikana ilmeisesti syönyt uimarenkaan. Jotain kuntoilua pitäis vissiin alkaa harrastaa, ei oo kroppa enää parikymppisen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on pidempään ollut sellainen perhemallin pelastusrengas tuossa vyötäröllä. Oishan siitä kiva päästä eroon, mutta minkäs teen, kun rakastan ruokaa ;) Liikuntaa ja ulkoilua pitäisi ehdottomasti harrastaa, pitää mielenkin vireänä. Mä oon niin vanha, että joudun toteamaan, että ei oo kroppa enää edes kolmikymppisen :(

   Poista