28. elokuuta 2014

Hetkessä : Herkullinen elämä

Joskus elokuvan nimi suorastaan puhuttelee - kuten Herkullinen elämä minua :)

Herkullinen elämä kertoo intialaisesta Hassanista. Hassan syntyy ja kasvaa Mumbaissa, jossa hänen perheensä pyörittää ravintolaa. Poliittinen myllerrys aiheuttaa Hassanin äidin kuoleman ja ajaa perheen jättämään Intian taakseen ja lähtemään Eurooppaan. Sattuma ohjaa perheen Ranskaan ja pieneen kylään, johon itsepäinen isä päättää perustaa ravintolan. Siitä huolimatta, että vastapäätä sijaitsee Michelinin tähdellä palkittu fine dining ravintola.

Kuva lainattu http://www.finnkino.fi/

Alku ei ole intialaiselle ravintolalle helppo. Asiakkaita pitää houkutella paikalle moninaisin keinoin. Lisäksi Hassanin isä ajautuu napit vastakkainen viereisen fine Dining paikan omistajan Madame Malloryn kanssa. "Olemme sodassa" uhoaa isä.

Ravintolat ovatkin kuin yö ja päivä. Toisessa kokataan ronskilla otteella ja syödään ulkona, toisessa taas pöytäliinat ovat viimeisen päälle tärkättyjä ja annos kuin taideteos. Yhteistä on se, että laadukkaita raaka-aineita ja ruuanlaittoa rakastetaan molemmissa ravintoloissa koko sydämellä.

Kuva lainattu http://www.finnkino.fi/

Fine dining ravintolan Mallory joutuu myöntämään, että Hassan on erittäin lahjakas kokki ja hän päättää auttaa Hassania etenemään sinne minne hän kuuluu eli Ranskan ravintolamaailman huipulle. Ihan pyyteetön ei ole Malloryn tarjous, sillä samalla hän edistää oman ravintolansa menestystä.

Kuva lainattu http://www.finnkino.fi/

Leffa on onnistunut feel good elokuva. Ympäristönä on kaunis ranskalainen kylä, siellä etsitään lumoavassa metsässä herkkutatteja, hekumoidaan ruuanlaitosta ja raaka-aineista ja isketään väliin Bollywood musaa. Tavoitellaan unelmia. Rakastutaankin.

Juoneltaan elokuva on hyvin ennalta-arvattava. Se ei varsinaisesti latistanut katsomista, mutta itse arvostan hyvää tarinaa ja tässä tarina oli tavallinen jopa kulunut. Jos kaipaat syksyyn hyväntuulista viihdehetkeä, joka nollaa pään, Herkullinen elämä on siihen sopiva valinta. Leffaseuranani ollut ystäväni piti myös elokuvan hyväntuulisuudesta.

Elokuvan on ohjannut yksi lempiohjaajistani Lasse Hallström. Heti leffan alkumetreillä tulikin mieleeni, että elokuvassa on jotain samaa kuin Pienessä Suklaapuodissa. Tosin tämän kestosuosikkini tasolle Herkullinen elämä ei yltänyt. Madame Malloryna on takuuhyvä Helen Mirren, Hassanina suklaisen kaunis Manish Dayal (joka googlauksella paljastuikin amerikkalaiseksi), kanadalainen Charlotte Le Bon ja intialainen Om Puri.

Olen jo aloittanut lukemaan kirjaa. Elämäni ensimmäistä kertaa luen kirjan vasta elokuvan nähtyäni. Tai siis ainakin suunnittelen tekeväni niin :) Mikäli lopputulos on suotuisa, palaan kirjaan vielä kirjablogini puolella.

Muut Hetkessä kirjoitukseni

Elokuvan tarjosi Nordisk Film.

10 kommenttia:

 1. Ihania nää sun hetkessä jutut! Muistuttavat itseänikin "hetkistä" ja hetkessä elämisestä yleensäkin!

  Ton elokuvan vois ehkä katsoa DVD:ltä....

  Hei, on torstai! Jee! Tsemppiä vielä hetkeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa :) Minulla on ollut ihan elämäni pidennetty kesä, kun olen saanut aikaiseksi tehdä pienempiä ja isompia juttuja yksin, perheen ja kavereiden kanssa.

   Elokuva kannattaa viimeistään katsoa DVDltä. Tai sitten ottaa hyvää seuraa ja mennä leffaan ja sen jälkeen syömään. Kun vielä saisi jotain ranskalaista fine diningia intialaisella twistillä :)

   Tässä alkaa kohta olla viikko melkein pulkassa :) Minulla on tänään vielä "iltavuoro" eli 21-23 palaveri, joten vastapainoksi perjantai onkin sitten lyhyempi. Jotenkin sitä vaan jo odotan kovasti viikonloppua.

   Poista
 2. Kuulostaa ihan hyvältä sunnuntai-illan viihteeltä (sellaisiin hetkiin, kun ei kaipaa liikaa äksöniä tai liian monimutkaisia juonia :D).
  Itse katsoin taannoisella lentomatkalla intialaisen The Lunchbox:in
  http://www.imdb.com/title/tt2350496/,
  se oli aika kiva (ei välttämättä pelkästään feel good -leffa, mutta sinnepäin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on kiva katsella tuollaisia leppoisampiakin tarinoita, joissa on hyvä positiivinen vire. Melkein nykyisin jännityksen ja dekkarit luen mielummin kirjana ja sitten katselen jotain kaunista ja mukavaa. Vakavat draamat ilman kiinnostavaa tarinaa jäävät useinmiten nykyisin väliin.

   Lunchbox vaikuttaa mielenkiintoiselta. Hyvin vähän tulee katsottua mitään Aasiasta tulevaa. Sen sijaan eurooppalainen tuotanto yleensä lyö 6-0 kiinnostavuudessa Hollywoodin muovi-ihmiset tai action pläjäykset. Itse katsoin lennolla Chicagoon maailman huonoimman elokuvan Captain America jotain.

   Poista
 3. Mikä tää hetkessä-juttu on?
  Aivan ihanan kuuloinen leffa. Haluan nähdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetki on pakopaikkani arkirutiineista ja mielenpiristykseni. Aikuiseen makuun
   http://pikkukepponen.blogspot.fi/2014/07/hetkessa.html

   Suosittelen Äiteelle omaa Hetkeä ja vaikka elokuvissa käyntiä ;)

   Poista
 4. Ois kyllä siistiä päästä leffaan pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli pitkään niin, että kävin leffassa ehkä joka toinen vuosi. Selvästi alkaa lapset olla jo isompia, kun ole leffaan suoritunut jo useamman kerran tänä vuonna.

   Toivottavasti leffareissu järjestyy sinulle. Miten olisi, että isoin lapsi mukaan leffaan ja katsomaan vaikka Maleficent ja pienet pojat jää isin kanssa hulinoimaan?

   Poista
 5. Kuulostaa kiinnostavalta, tykkään ruoka-aiheista ja leppoisasta tunnelmasta, romantiikkaakin saa olla... Yritän päästä katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on hyvä aihe :) Olen lueskellut Herkullinen elämä kirjaa ja siinä ruokaa on käsitelty vielä enemmän. Minulla olisi tilausta viihteelliselle kirjalle ranskalaisesta pâtessiereistä ja sen asiakkaista.

   Poista