24. marraskuuta 2012

Tuliaiset

Mies juoksi kiitettävästi tavaratalon osastoja lävitse toivelistani kanssa. Toivomani pusero oli myyty loppuun :( Sama juttu pienen sievän messenger-mallisen laukun kanssa - se olisi ollut niin hyvä matkalle. Mies onnistui sentään saalistamaan kaupan viimeisen huivin.


Huivi on Ralp Laurenin mallistosta, se on ihanan runsas, pehmeä ja kevyt. Se vaatisi kaveriksen yksinkertaisen paidan, mutta minulla ei olekaan sopivan väristä. Olisi pitänyt samalla toivoa kuvan puserokin... Joululahjaksi tulee listan viimeinen toive.

Mies oli vieraillut suklaakaupassa, jossa myydään pienten pääosin amerikkalaisten suklaanvalmistajien tuotteita. Tuotteet on valmistettu vain parhaista raaka-aineista huomioiden koko tuotantoketjun kestävä kehitys.



Miehen ehdoton suosikki on lakritsisuklaa. Minun nuo pussissa olevat suklaanapit, joissa on kaakaopapu sisällä.

Alla miehen kuvia paikan kierrokselta, johon luonnollisesti kuului myyntivalikoiman maistelu. Miehen retki on saanut minut haaveilemaan vierailusta johonkin huippuluokan paikkaan, jossa valmistetaan suklaata käsin tai vaikka belgialaiseen suklaatehtaaseen. Kai tuollaisiakin retkiä on saatavilla? Jos ihmiset matkustavat viinin perässä viinitiloille, niin miksei sitten suklaan perässä suklaatehtaaseen?
http://thechocolategarage.com/index.html





11 kommenttia:

  1. Hyvät oli tuliaiset. :) retki suklaatehtaalle hmm, kelpais.

    VastaaPoista
  2. Juu, jos retkeilevät maistellen viinitiloilla, juustoloissa ja oliiviöljylehdoissakin, niin saletisti niitä rekiä löytyy suklaa konditorioihinkin!! Hitsi, se ois kyllä ihan unelmaa! Ja toisaalta, miten karmeeta se olisikaan, jos retki olisikin pettymys... Mä voisin haluta retkelle johonkin semmoiseen konditorioon, missä saisi maistella kaikenlaisia herkkuja pieninä suupaloina, silleesti kuin telkkarissa ne maistelee hääkakkuja, tuolla suuren veden takana. Siitä mä olisin kyllä onnellinen! :$

    VastaaPoista
  3. zirk:
    Kunnon suklaatehdas retki olisi ihan superia. Onkos se Kultasuklaa siellä teidän lähistöllä? Saiskohan sinne lasten raskauttamille naisille vierailun? Itse olen käynyt koululaisena muutaman kerran Fazerilla. Se ei aikuista säväytä, siellä ne suklaan palaset menee pitkin liukuhihnaa ja that's it. Lapsena se oli kyllä kova juttu :)

    Haltiakummi:
    Jos tästä pääsisi vaikka Godivalle tai Neuhausille, niin eihän se mitenkään voisi olla pettymys. Vaikka joku sellainen missä suklaata tehdään käsin olisi varmaan parempi elämys.

    Olen sitä mieltä, että Suomen paras konditoria on Lohjalla St. Honore. Ehdotan, että soitamme sinne joku kerta etukäteen ja varaamme mielettömän leivosvalikoiman. Sitten tehdään ekskursio. Otetaan pari kaveria mukaan ja sitten vaan herkut palasiksi.

    Sitten on tietenkin sellainen vaihtoehto, että paukaset naimisiin. Ihan vaan vaikka sen takia, että voidaan järjestää isomman porukan kakkumaistiaiset.

    VastaaPoista
  4. Euroopassa on suklaavalmistajia ja jälleenmyyjiä, jotka järjestävät maisteluita. Business-vierailun isännät järjestivät suklaan ja viinin tastingin Lontoossa. Minuun ei uponnut tumman suklaan ja punaviinien yhdistelmät. Rakastan pralineja ja onneksi tastingissä oli niitäkin.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi:
    Eilen juuri näin Norwegianin mainokset todella edullisista Lontoon-lennoista ja miehelle ehdottelin, että miten olisi viikonloppu Lontoossa keväämmällä, kun edellisestä lomamatkasta sinne on reilut 10 vuotta. Nyt olisi vielä lisäsyy: suklaamaistelu!

    Ei vitsit, mulla olisi Lontooseen muuttaneen ystävän moikkaamisen lisäksi nyt toinenkin kova syy piipahtaa sinne. Ei kauheeta, nyt mulla on ihan hirvittävä suklaamatkailukuume. Belgia tuntuu vielä ykköseltä, mutta Lontoolla olisi puolensa. Pitäisköhän aloittaa budjettisuunnittelu, että jos riittäisi rahat ja lomapäivät??

    VastaaPoista
  6. Porvoon tuomiokirkkoa vastapäätä sijaitseva pieni suklaatehdas on suklaanystävälle pieni helpotus. Ja on meillä täällä tuo brunbergin tehdaskin perinteisempään makuun.

    VastaaPoista
  7. Ritva:
    Kiitos vinkistä! Kävin heti katsomassa pienen suklaatehtaan nettisivut ja niiden perusteella se vaikuttaa vierailun arvoiselta kohteelta. Nyt suunnitelmissa siintää se, että tulen katselemaan Porvoota hämärässä ja jouluvaloissa ja käyn maistiaisilla. Tai sitten odottelen, että sataisi lunta ja pääsisin kävelemään valkoiseen Porvoon vanhaan kaupunkiin. Nyt on vaan vaikea valita, että kumpi olisi ihanampaa :)

    Olisipa kiva päästä näkemään suklaanvalmistusta. Pitänee tiedustella, että onko sellaista mahdollisuutta pienessä suklaatehtaassa. Vaikka joko ryhmävisiitti.

    VastaaPoista
  8. Ei ole kultasuklaa täälläpäin -ainakaan tietääkseni. Ilmajoella on btw joku karkkipaikka, jossa tekevät niitä karkkikeppejä massasta.
    Tampereella on ainakin ollut joku pieni suklaan valmistaja - olisikohan heillä mahdollisuus tutustumiseen?
    Ruohonjuuresta jne. Ekokaupoista saa muuten ostettua raakasuklaan tekopaketin, n25e. Tein pari viikkoa sitten ja ihanaa tuli! Seassa oli goji marjoja. Suosittelen!

    VastaaPoista
  9. zirk:
    Teit raakasuklaata etkä blogannut meille siitä? Vai menikö mulla jotain aivan ohitse??? Jouluksi voisi laittaa harkintaa tuollaisen paketin kokeilua, suklaata olisi kiva tehdä lahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En blogannut! Söin salaa! ;) tuolla luonnoksissa olisi pieni-suuri ruokapostaus odottamassa. Pientä blogikriisiä pukkaa, mutta menee ohi, niinkuin muutkin minikriisit. Suklaa oli kyllä todella ihanaa -varsinkin minulle, koska olen tosi yliherkkä karkkien lisäaineille (atooppinen iho). :)

      Poista
    2. Näin pääs käymään. :D kaikessa hiljaisuudessa.

      Poista