29. heinäkuuta 2020

Ruuhkaloma

En tiedä, mitä kävi leppoisille lomapäiville, jossa ei tapahdu mitään.

Tai no tiedän. Koronakevään jäljiltä hoidettavien asioiden pino on kasvanut ennätysmittaan ja ystävien ja läheisten tapaamisessa on ollut pahaa vajetta. Kaikkea on tietenkin pitänyt kuroa edes hieman lomalla kiinni.

Viime viikolla oli jokaiselle arkipäivälle sovittua ohjelmaa.

Maanantai (Kirkkonummi-Helsinki)

Siiryimme hetkellisesti maalaismummolasta takaisin kaupunkiin. Se aiheutti kevyen pakkauksen ja jääkaapin siistimisen ja toki sitten perillä tarvitsimme kauppareissun jääkaapin täyttämiseksi. Tarvitsisimme sen pihalla käyskentelevän lehmän poikien loputon maidon tarvetta varten. Lisäksi tarvisisimme vielä lehmänkuljetusvaunun, jotta maito siirtyisi kätevästi mökin ja kodin välillä ;)

Tiistai (Helsinki)

Hra Kepposen serkku perheineen saapui Sveitsistä Suomeen lomailemaan. Elena oli kampaamokäyntiä vaille ja menimme yhdessä minun kampaajalleni. Olipas kiva käydä kampaajalla kaverin kanssa. Ostin meille pienet proseccopullot ja vähän evästä ja suklaata kampaajalle. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi juonut proseccoa klo 11. Kampaajalta löytyi tietysti kaapista shampanjalasitkin meille. Maailmaa parannettiin kampaamon jälkeen hiukset hienosti laitettuina sushibuffetissa. Kiva päivä!

Elena käsittelyssä

Ihana hemmottelypäivä päättyi arkisiin puuhiin. Ostin 5kg mustikoita tästä oman kotikylän FB ryhmän kautta. Ne olivat valmiiksi putsattuja, mutta sen verran marjoissa oli kuitenkin lehtiä, että päädyimme putsaamaan ne vielä toistamiseen. Yllättävän kitkeriä olivat mustikat, mutta eivätköhän ne silti tule syötyä piirakkana ja smoothiessa. 

Liekö osa poimittu vähän raakoina, kun ovat kitkeriä

Keskiviikko (Helsinki-Vantaa-Lahti-Vantaa-Helsinki)
Ajoimme vaarin, Hra Kepposen ja meidän keskimmäisen kanssa Lahteen. Kävimme ensimmäiseksi äitini ja isovanhempien haudalla. Sitten vierailimme kiviliikkeessä ja saimme viimein päätökseen hautakiven muutos- ja kunnostusasiat. Tämä on varmasti ollut ainoa hankinta, jonka hoitaminen netin kautta osoittautui aivan liian hankalaksi.

Kävimme lounastamassa Lahdessa yhdessä ystäväni Annan suosittelemista lounaspaikoista. Kun tarjoilija ohjasi meidät pöytään, niin vierestä pöydästä tervehdittiin iloisen yllättyneesti. Siinä istui serkkuni lounastamassa työkaverinsa kanssa. Lounaalta lähdimme Lahden satamaan tapaamaan toista serkkuani ja hänen perhettään. Serkkuni ja hänen vaimonsa ovat keskimmäisen kummit. Keskimmäisen synttärikahvit joimme tänä vuonna siis Lahden satamassa ulkokahvilassa. Kiva oli nähdä pitkästä aikaa!

Serkkupoika otti tuollaisen pullahaukkausposeerauksen, niin piti valita se otos tähän :)

Kun vein isäni takaisin Vantaalle jäin sinne vielä hetkeksi tapaamaan ystävääni Jonnaa. Emme olleet nähneet ikuisuuteen. Hyvällä tuurilla tapaamme seuraavan kerran pohjoisessa.

Torstai (Helsinki-Kirkkonummi)
Torstaina siirryimme takaisin maalaismummolaan ja tietysti ruokakaupan kautta. Sää oli mökillä kylmä ja sateinen. Heti perille päästyämme esikoinen alkoi virittelemään tulta takkaan, koska häntä paleli mökillä. Huono sää latisti mökille paluufiiliksiä. Ketään ei kiinnostanut uida ja saunoa sateessa.

Ei se ole kesäloma eikään mikään, jos ei edes muutamaa klapia takassa polteta

Olisimme muuten lykänneet mökille paluuta, mutta meillä oli sovittua ohjelmaa mökille. Kävimme matkalla hakemassa tilaamamme mansikat mansikkatilalta ja pakastimme ne mökillä. Jestas ne olivat makeita!


Perjantai (Kirkkonummi-Helsinki-Kirkkonummi)
Perjantai jatkui sateisena ja harmaana, mutta meille saapui ihan oma pikkuaurinko. Poikien söpö ja energinen 4v serkkupoika tuli kyläilemään isänsä eli Hra Kepposen veljen kanssa. Tehopakkaus leikki piilosta, tekin kutitushyökkäyksiä, soitti padiltaan Ghostbusters musaa, piirsi tärkeitä kieltomerkkejä kuten ylenpalttinen remuaminen kielletty, järkyttyi siitä ilman lupaa hänen köyhälle ritarilleen laitettiin kermavaahtoa mutta leppyi kun se poistettiin ja korvattiin mansikoilla.

Kutitushyökkäys - alimmaisena jossain peiton alla keskimmäinen, joka on hyökkäyksen kohde

Epäilyttävää ainetta tuo kermavaahto


Kun pikkutouhupeppu lähti kotiinsa, alkoivat pojat nurisemaan, että ihan tylsää jäädä mökille sateeseen ja kaikki kaverit pyytävät online-peleihin. Siinä hetken aikaa kuuntelimme nurinaa ja olimme Hra Kepposen kanssa aika yksimielisiä, että voisimme taas vähän suhata autolla ja viedä pojat kotiin ja viettää viikonloppu mökillä kahdestaan.

Vähän ruuhkaisena alkoi tämäkin lomaviikko ja sitten on iskenyt huonoa tuuria. Tulin juuri lääkäristä ja minulla ikävä kynsivallin tulehdus isovarpaassa. Ihan ensimmäistä kertaa tälläinen sairaus. Lääkäri määräsi peräti 10 päivän antibioottikuurin. Vatsani eivät kestä antibiootteja ja parin päivän päästä pitäisi lähteä pohjoiseen. Saas nähdä, että millainen loma tulee. Pääsenkö liikkumaan jalallani ja jos pääsen ehdinkö ajoissa vessaan. Voihan varvas!

8 kommenttia:

  1. Jestas, tässähän tuli melkein hiki kun tätä menoa seurasi. Vaan samanlainen se on meno itsellänikin, hiljalleen kohti arkea mennään, joten on sellainen "pakko ottaa kaikki irti lomasta" fiilis kyllä menossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "pakko ottaa kaikki irti lomasta" kuvaa hyvin tilannetta :) Ja siihen vielä päälle se, että kuukausiin en oikein nähnyt ketään ja pakko paikata sitäkin tilannetta.

      Kivaa loppulomaa sinulle!

      Poista
  2. Kiirettä on tosiaan pitänyt! Mutta onneksi suurin osa jutuista on ollut kumminkin kivoja.

    Hyvää pohjoisen lomaa! Mun siskokin on just Lapissa perheineen. Tekis kyllä itsenikin mieli sinne, mutta kun se on niin pirun kaukana... Ja ukkelia ei saa Lappiin millään, jo ihan senkin takia, että siellä on niin kylmä. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut ihana nähdä kavereita ja sukulaisia. Nuo ajastetut siirtymät, pienet pakkaukset ja joka välissä jääkaapiin siivoukset ovat ne kuormittavat.

      Minä olen kerran aikaisemmin käynyt kesällä Lapissa. Matka on tosiaan pitkä ja matkailu niin sääaltista. Siksi ei ole tullut lähdettyä aikaisemmin. Tuttavani oli juuri Pohjois-Norjassa ja koko viikon satoi. Harmittaahan se, jos tuollaiseen matkaan itsensä kampeaa ja koko viikko menee mökissä istuen. Alustavasti sääennuste lupailee ihan kohtuullista säätä, voi kunpa se pitäisi paikkansa!

      Poista
  3. Vauhtia on piisannut, mutta onhan se kivaa, että on ohjelmaa ja menoa ja ennen kaikkea ihmisiä mahis treffata. Täälläkin mies lähti Norjaan perhokalastamaan ja ajattelin, että nyt huilin koko viikon ja tyttöjen kanssa korkeintaan tehdään joku stadipäivä, mutta juu eivät halunneet teinit meinaan. Joten ystäviä on tullut nähtyä ja jossain kohden oli jo sellainen tööt olo. Mutta hyvät muistot jää.

    Arvaas kenellä sormessa kynsivallintulehdus ja toinen kerta elämässä. Varpaassa ei ole ikinä ollut, on muuten hitsin kipeä. Neulalla tein reiän ja puristin mädän ulos, sattuu hitsisti ja siitä lähti heti paranemaan, mutta näitä on varmasti hyvin eri tyyppisiä ja kun toisena aamuna tulehdus eli sormi oli ihan viininpunainen mietin, jos en saa mätää ulos, pitää lähteä lääkäriin. Tsemppiä sinne varpaan kanssa ja mukavaa viikonloppua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kivaa tavata ystäviä ja sukulaisia ja mennä, nähdä ja kokea, mutta näillä kilometreillä pitäisi laittaa kalenteriin enemmän niitä lepopäiviä :) Olen jo tässä itsekseni mietiskellyt, että pitää varmaan ottaa elokuuhun joku ylimääräinen lomapäivä, jonka vaan nukun :D

      Toivottavasti sormesi paranee. Minun varpaani oli niin kipeä, että en uskaltanut yhtään alkaa sorkkimaan sitä itse. Se pääsi kehittymään niin vaihvihkaa, että en edes huomannut sitä ennenkuin yritin laittaa varvassandaaleja jalkaan. Sitten seuraavana päivänä olikin jo selvää, että lääkäri keikka tulee. Saas nähdä miten pärjäilen pohjoisessa jalan kanssa. Matkaseurani jo harmitteli, että mitä me sitten tehdään, jos en pääse juurikaan liikkumaan. Meillä on 6l viiniä tilattuna Kilpisjärven Alkoon ja totesin, että eiköhän matkaseuralla ole viihdettä, kun juo ne yksin kaikki pois. Vatsani ei kestä viiniä ja antibioottia. Meillä on myös erinäisiä elintarvikkeita odottamassa pitkin Lappia. Joten kerätään ne ja meikä voi kokkailla mökillä :D Yritän nyt olla, että en anna varpaan viedä multa reissuiloa.

      Kiitos samoin - kivaa viikonloppua.

      Poista
    2. Hehe auttaisiko maitohappobakteerit viinin ja antibiootin kanssa. ;) Toivottavasti varvas voi jo paremmin.

      Poista
    3. Maitohappubakteereja yritän, aloitin heti Precosan käytön. Pakkasin kuitenkin käsimatkatavaraan oman vessapaperin. Pahasti pelkään, että tulee käyttöön :(

      Poista