18. heinäkuuta 2020

Pieniä lomailoja

Ensimmäinen lomaviikko alkaa kallistumaan loppupuolelle. Kun loma koitti perjantaina, viikonloppu meni ihan vaan nukkuessa. Maanantainakaan en vielä jaksanut valmistella mökille lähtöä pyykin pesua lukuunottamatta. Maanantaina rentoilin pihalla poreammeessa. Jotain keskenkasvuista minusta löytynee, koska innostuin ja ilahduin suuresti lahjaksi saamistani juomakellukkeista. Kuka nyt voisi vastustaa palmusaarella kelluvaa Pinacoladaa. Jo pelkkä Pinacoladan tuoksu tuo aina mieleeni rantaloman.

Lomafiilistä nostaa palmusaari

Suoriuduimme mökkeilemään maalaismummolaan yhtäaikaa auringonpaisteen kanssa. Kävin heti ensi töikseni poimimassa kaikki kypsät metsämansikat ja osan niistä vähäisistä mustikoista pihalta. Istuin itsekseni terassilla, söin marjamaitoa ja tuijottelin puidenlatvoja. Ihana hetki!

Lapsuuden herkkua marjamaitoa. Kyllä maistui!

Lomalla on ollut aikaa kaikenlaiseen, kuten iltapäiväespresson kuvaukseen. Kuvassa mökkiklassikko eli kaneliässä. Ne ovat hyviä, mutta eivät niin hyviä, että koko pussi tyhjenisi ihan hetkessä.


Järvivesi on taas lämmennyt mukavasti, joten päivän pääohjelmanumerot ovat uiminen, saunominen ja syöminen. Ollaan saunuttu päivisin ja iltaisin ja välillä kahdestikin päivässä.

Kuopus päiväsaunomassa

Uimiseen liittyy olennaisesti vesilelut. En tiedä, että tuleeko minusta ikinä liian vanhaa uimapatjahommiin, mutta epäilen, että ei. Liian kankea uimapatjailuun minusta varmasti tulee. Parempi siis nauttia vielä, kun pystyn.

Kävin hakemassa vaarin pitkäksi viikonlopuksi meidän kanssamme mökille ja saatiin vaari 83v kastautumaan.


#supportyourlocal hengessä ollaan tuettu paikallista leipomoa enemmän kuin vyötärön ympärys sallisi

Näillä säillä perusmökkilomaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Yleensä näillä leveysasteilla hyvä mökkisää loppuu nopeammin kuin loma. Sitähän nuo ennusteet lupailevat nytkin, mutta vielä emme murehdita saderintamia vaan polskutellemme järvessä. Otetaan rennosti ja pojat ottavat vähän paastoa online pelaamisesta. Itsekään en ole ollut 4 päivään tietokoneella.

Lauantaina meillä on extra special ohjelma: kuuden kokin soppa a.k.a syöminkipäivä tai vaihtoehtoisesti paastopäivä. Jokainen valmistaa huomenna jotain ruokaa. Eniten jännittää, että miten kuopus ja keskimmäinen selviävät aamiaisen valmistuksesta.

Kivaa ja aurinkoista viikonloppua!

14 kommenttia:

  1. Voi miten hienoja kuvia ja ihanaa kesäfiilistä täynnä:) Olette saaneet viettää kivaa kesää! Hauskoja nuo juomakellukkeet:) Uiminen on kyllä tänä kesänä maistunut,kun jo alkukesästä oli vedet niin lämpöisiä. Onpas hauska tuollainen syöminkipäivä:) Aurinkoista ja ihanaa päivää sinne❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde :) Uiminen on kesän parhaita juttuja ja siitä on saatu tänä kesänä nauttia. Toivottavasti uimakausi jatkuu vielä pitkälle elokuuhun.

      Kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  2. Mahtavat kesäkuvat, kuopus saunomassa erityisesti. Niin kaunis pöytäliina ja kaikki astiat.

    Mahtavaa soppapäivää teille ja innolla kuulen tästä lisää blogissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kokkauspäivästä tulikin kokkausviikonloppu ja olemme syöneet erinomaisesti. Varmasti raportoin asiasta :D :D :D

      Kivaa alkanutt viikkoa!

      Poista
  3. No nyt on lomatunnelma kohdallaan, kun juomatkin kelluvat palmusaarella. :-D Ihanaa loman jatkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se lähemmäs viiskymppistä naista ilahduttaa kun vesileluillekin on omat kellukkeet :D :D :D

      Kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  4. Ihania rennonletkeitä kesätunnelmia. <3 Rentouttavaa kesän jatkoa ja muista hyppiä paljon trampalta uimaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut tuon vesitrampan kanssa vähän huonoa onnea ja joudun tänään konsultoimaan myyjää, että miten toimia sen kanssa. Yhtään hyppyä en ole vielä tehnyt, mutta todella tyytyväisenä olen ottanut sen päällä aurinkoa :D

      Kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  5. Teidän loma on selkeästi alkanut leppeissä ja helteisissä merkeissä. Tuo paljukuva on kyllä yliveto! Pinacoladaa ja palmuja omalla pihalla - ei paha :D
    Kesälomassa on parasta minusta kiireettömyys ja se ettei tarvitse koko aikaa olla online-tilassa. Upeaa, että pojatkin ottavaa "pelaamislomaa".
    Hyvää lomanjatkoa ja turvallista polskimista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen vetelehtimisessä todella hyvä ja nautin juurikin siitä kiireettömyydestä. Hitaista aamuista, kirjoista, uimisesta ja pitkistä illoista. Tosi hieno oli ensimmäinen lomaviikko kaikin puolin.

      Kivaa alkanutta viikkoa ja ihanaa lomaa Marjo!

      Poista
  6. Ihanat kuva, niin kesäfiilis! Tuo marjamaito herätti kyllä muistoja lapsuudesta saakka.

    Ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :)
      Kokeilepas tarjota tyttärellesi marjamaitoa, joskus lapsuusmuistot siirtyisivät seuraavalle polvelle. Meillä keskimmäinen ja kuopus ovat marjamaidon suhteen menetettyjä tapauksia. Veikkaisin, että esikoiselle kelpaa. Hän söi viime syksynä kaikki pakastemansikat pois hyvissä ajoin ennen joulua :)

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  7. Ihana lomatunnelma välittyi kyllä näistä kuvista. Olisi kiva kuulla teidän syömingeistä lisää;)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maikku :)
      Syömingitkin on nyt blogattu. Ne onnistuivat mainiosti ja sääkin suosi niitä.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista