8. heinäkuuta 2020

Mitä odotan lomalta? top-10

Loma alkaa pikkuhiljaa lähestymään ja on aika miettiä hieman tarkemmin, mitä odotan ja haluan lomaltani. Odotukseni tuntuvat jotenkin tänä kesänä vähän vaatimattomammilta muutamaan edelliseen kesään verrattuna.

1. Uiminen
Toivon, että uimavedet pysyisivät lämpöisinä ja sinilevättöminä, jotta voisin uida maalaismummolassa päivittäin. Maalaismummolassa osallistun tietenkin uimapatjoilla järvellä seilaamiseen poikien kanssa. Vesitrampalla pomppiminen jäänee osaltani väliin.


2. Mansikat
Aion syödä melkein jokapäivä mansikoita. Välipäivinä syön sitten mustikoita tai vadelmia.

Vaari istutti vuosi sitten keväällä pihaamme muutamia mansikan taimia. Sato näyttää niin lupaavalta, että pitää lähteä ostamaan verkkoa, jotta kaikki mansikat eivät päädy lintujen nokittavaksi.

Kiitos vaari mansikkamaasta. Olen jo syönyt ensimmäiset ja ne maistuivat niin hyviltä!

3. Lukeminen
Muutama dekkari kuuluu kesälomaani ehdottomasti. Jos pääsen lukuvireeseen, niin jatkan kaunokirjallisuuden kautta chicklittiin.

 Tämä esikoisdekkari on lukulistani kärjessä

4. Päiväretki
Haluan käydä jossain kivassa kotimaisessa kesäkohteessa tai kesäkaupungissa viettämässä vähintään yhden päivän.

Tämä postaus on lojunut sen verran pitkään luonnoksissa, että ehdin jo toteuttaa päiväretkin tai oikeastaan melkein kahden päivän retken. Kohteenani oli ihastuttava Rauma. Siitä lisää myöhemmin.

Auringonlasku Raumalla

5. Luontoretki
Haluan ihailla kaunista kotimaista maisemaa. Siihen kuuluu järvi-, joki- tai merimaisema ja jokin vähän korkeampi paikka. Toki jonkun helpohkon kävelyreitin pässä. Ehkäpä kohteeksi valikoituu jokin ulkoilualue Uudellamaalla, etenkin kun yritän painostaa kaikki lapset mukaan luontoretkelle.

Kesällä 2017 kävimme Seitsemisen kansallispuistossa

6. Päiväunet
Aion nukkua paljon päikkäreitä. Harmikseni joudun toteamaan, että lomallakin on pakko säännöstellä päikkäreiden kestoa. Nykyisin saan aivan liian nopasti unirytmini sekaisin.

7. Helsinkipäivä
Vielä en ole päättänyt, että miten aion viettää päivän Helsingissä. Vaihtoehtona voisi olla koko perheen retki Suomenlinnaan, Seurasaareen tai Harakkaan, aikuisessa seurassa vierailu Allas Seapoolilla tai drinkit terassiravintolaksi muuttuneella Senaatintorilla. Nykyisillä suunnitelmilla Helsinkipäivää vietän vasta lomani jälkeen elokuussa.

Helsinkipäivänä Altaaseen vaiko Seurasaareen?

8. Ystävien ja läheisten tapaaminen
Toivon, että kesälomalla ehtisin tavata myös niitä kauempana asuvia ystäviä. Sekä tietysti niitä lähellä asuvia. Tämä on ihan kärkikastia kesälomahaaveissa.

9. Roadtrip
Haaveena on roadtrip Lappiin. Toivottavasti se toteutuu. Niin monta reissua olen perunut tältä keväältä, että en oikein edes uskalla sanoa haavettani ääneen.

 Olisi aika vierailla uudestaan Lapissa kesäaikaan. Kuvan reissu taisi olla vuonna 1992

10.  Taide/kulttuuri
Kesäteatterit taitavat olla kaikki kiinni tänä kesänä. Jos en muuta keksi, niin sitten vaikka museovierailu. 

Mitä sinun lomaasi kuuluu? Millaisia haaveita?

14 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia lomasuunnitelmia! Lomalla olen reissannut (Lapissa ja mutkan Tallinnassa), tehnyt puutarhatöitä, tehnyt käsitöitä joka päivä, pyöräillyt, uinut järvessä... Meidän mansikkamaalla on lupaavan näköistä punastelua, joten verkon osto on tarpeen. Eilinen sadepäivä meni ihan virkkuuhommiksi, vaikka olisi noita kotihommia rästissä. Virkkuukoukku voitti pölyrätin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen blogistasi ihaillut komeita Lapin kuvia. Niiden perusteella sää suosi sinua. Muutenkin lomaohjelmasti kuulostaa varsin mukavalta!

      Kivaa loppuviikkoa!

      Poista
  2. lomasta mennyt jo yksi viikko vähän ankeammissa merkeissä.
    Nyt jäljellä kolmisen viikkoa.
    Aion kävellä (paljon), käydä jossain päiväretkellä tai vaikka yön ylikin. Testata jonkun terassin, lukea paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla, että ensimmäinen lomaviikkosi on mennyt ankeammissa merkeissä. Toivottavasti ei ole ollut sellaista ankeutta, että vaikuttaa jäljellä oleviin lomaviikkoihin. Minullakin on muutaman vuoden tauon jälkeen lomaa 4 viikkoa putkeen.

      Kivat lomasuunnitelmat :)

      Poista
  3. Ihania lomasuunnitelmia! Täällä on menty kyllä ihan fiiliksen ja sään mukaan, viime viikolla tehtiin pieni yhden yön reissu lähelle Pietarsaareen. Miehen kanssa mennään vielä kahdestaan hotellilomalle omaan kotikaupunkiin, mutta muuten jatketaan alkukesän malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotelliloma kotikaupungissa on muuten yllättävän kiva. Me saimme mieheni kanssa pojilta yhteiseksi lahjaksi isänpäivänä hotelliyön. Se oli kiva breikki.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  4. ihanat lomasuunnitelmat ja odotukset! Itselläni kovin samanlaisia, olin ihan poskettoman innoissani kun buukattiin pieni kotimaanreissu toiselle lomaviikolleni :)

    Ihanaa alkavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku kotimaan reissu kuulostaa kivalta lomasuunnitelmalta :) Toivottavasti teille osuu kivaa reissusäätä!

      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  5. Mulla ei ole kesälomaa, mutta jos olisi aika moni sun top kohta olisi munkin top 10 listalla. Pitää yrittää jaksaa vielä n 1,5 kk hommia ja sitten uutta kohti ja ehkä pientä (tai suurta) lepoa.

    Lomailoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, että olet lomaton. Minä toivon, että saisit sopivan mittaisen lepopätkän ennen seuraavaa työtä.

      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  6. Kuulostaa ihanalta ♥ Mulla ei ole kesälomaa mutta sentään pitkiä viikonloppuja ja voin tehdä etätöitä mökillä, joten pääsen kyllä vapaan mákuun :)

    Nautihan lomasta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, ettei sinulla ole lomaa, mutta onneksi sentään on pitkät viikonloput ja etätyöt.

      Kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  7. Onpa hyvät ja realistiset lomatoiveet. Hyvältä kuulostaa. Mulla ei onneksi ole enää lomaa, kun en kuitenkaan saisi mitään noista tehtyä.
    Haluaisin edes Turussa käydä, mutta en saa aikaiseksi. Luen ihastuneena sun ryhtymisistä vaikka mihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koronakevät on selvästi tehnyt tehtävänsä: lomasuunnitelmien ei tarvitse olla kovin kummoisia. Olen nyt tyytyväisenä aloittanut lomani ihan vaan kotona.

      Minulla on sellaista purskeista energiaa, jonka yleensä puran johonkin itseäni miellyttävään. Kun pitäisi järjestellä kotia ja siivota, niin ryhtyminen on täysin hukassa :D :D :D

      Kivaa viikkoa!

      Poista