24. heinäkuuta 2020

Kaikki kokkaa -haaste

Viime viikonloppuna nautimme ihanasta säästä ja erinomaisesta ruuasta. Kävin hakemassa vaarin eli isänikin kaupungista maalle nauttimaan kesästä. Viikonloppuna meillä oli kaikki kokkaa haaste. Jokaisen tehtävänä oli yksin tai valitsemansa henkilön kanssa valmistaa ruokaa omien taitojensa mukaisesti. Taustalla oli toki ihan pientä kilpailua parhaan lautasen palkinnosta. Lähinnä Hra Kepposen ja vaarin välillä, minulle kun jäi vain sivuosa kaikissa kokkauksissa.

Kaikki kokkaa syömingit alkoivat brunssilla ulkona. Brunssista vastasivat kuopus ja keskimmäinen, Tarjolla oli paistoleipiä, pekonia, juustomunakasta, tuoremehua ja kahvia. Ulkopöydän ääressä tuli istuskeltua ainakin pari tuntia. Sitten paikalle saapui ystäväni Sirpa, jonka olin kutsunut uimaan. Brunssi sai makea huipennuksen, koska Sirpa toi mukanaan mansikoita ja keksejä.


Kuopus oli hyvin tyytyväinen valmistamiinsa munakkaisiin. Mikä paistopinta!



Brunssipöydästä siirryin suoraan uimaan. Mukana kuopus.

Illallisesta vastasi pääosin Hra Kepponen. Pojat olivat toivoneet saavansa Hra Kepposen pannulohta. Pannuloheen kuuluu olennaisesti sellainen rapea paistopinta jokaisella sivulla. Voi olla, että ammattikokki kauhistuisi noista paistopinnoista, mutta meillä se on yksi suosikkiruuista. Minä vastasin lisukkeista ja tein ensimmäistä kertaa paistettuja porkkanoita. Olin suunnitellut paistavani ne vain pannussa, mutta vaarin ohjeiden (vai oliko ne vaatimuksia) mukaisesti höyrytin niitä ensin kerroskattilassa ja sitten paistoin oliiviöljyssä. Jestas ne olivat hyviä! Kastikkeen osalta jouduimme tyytymään kaupan Hollandaiseen. 

Pannulohi, paistetut porkkanat, keitetyt perunat ja hollandaise

Jälkiruuaksi oli vaarin tekemään mustikkapiirakkaa

Kaikki kokkaa haastetta riitti vielä seuraavaksikin päiväksi. Minä sain jatkaa apukokin rooliani ja valmistin alkupalan "mökkiskagen" eli katkarapumössöä leivällä. 


Pääruan teki vaari. Minä olin toivonut kanttarellikeittoa. Vaarin kanttarellikeittoon tuli ainakin valkoviiniä ja koskenlaskijaa. Se oli todella herkullista. Aivan ravintolatasoinen annos!

Keitto tarjoiltiin terassilla. Lautasen takaa pilkistää pöytäkoristeina olevat pihlajanlehdet.


Niinhän siinä kävi, että parhaan lautasen kunnia meni vaarille. Vaari 83v on edelleen rautaisessa kokkauskunnossa. Kaikki kokkaa haaste oli hauska ja herkullinen. Pienemmät pojat olivat varsin tyytyväisiä omiin suorituksiinsa ja saivat tästä lisää potkua harjoitella ruuanlaittoa. Vaihtelua tuli myös siitä, että vaivauduimme kattamaan sekä pihalle että terassille.

Tarkka lukija saattaa huomata, että esikoinen ei kokannut mitään. Esikoinen ei ole vielä päässyt vuoroon, me aikuiset halusimme käydä syömässä Kirkkonummen BistrOmatissa ennenkuin lähdimme takaisin kaupunkiin.



Kivaa perjantaita ja viikonloppua!

10 kommenttia:

  1. Vau, miten ihana viikonloppu! Tarjoilut ovat kuvissakin niin herkullisen näköisiä. Ja uimavesi houkuttelee uimaan. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kokkaa viikonloppu oli oikein onnistunut. Ruoka oli hyvää, paljon yhdessä oloa ja tekemistä ja sääkin suosi. Tämä viikonloppu alkaa vähän erilaisissa tunnelmissa. Ulkona on 12 astetta ja takassa rätisee tuli.

      Poista
  2. onpa hauska haaste, ja näköjään melko monenlaista ruokaa tarjolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kokkaa viikonloppu oli hauska ja täyttävä :) Kivaa yhteistä tekemistä ja olemista.

      Miten niin elämme syödäksemme?

      Poista
  3. Onpa hyvä idis tuo. Meillä kaikki haluaa tehdä ruokaa kyllä, uusimpana keskimmäinen. Hän oli just nähnyt videon jolla tehtiin pelmeneitä. Hän sit ryhtyi itse ykein tekemään niitä jättisatsin. Veljet oli tykänny niistä ja nyt kuopus haluaa tehdä niitä veljen kanssa lisää. ällistytää.
    Mutta tuollainen kaikki kokkaa viikko vois olla ihana just noin et syödään yhdessä ja katetaan kivasti jne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että pojillasi riittää innostusta ruuan laittoon ja rohkeutta uusien juttujen kokeilemiseen. Meillä ruokaa osaa laittaa ainoastaan esikoinen ja olen ehkä hieman laiminlyönyt kahden nuorimman opettamista, mutta täytyy ottaa se syksyn agendalle.

      Kaikki kokkaa viikonloppu oli kyllä varsin onnistunut.

      Poista
  4. Oi mitä herkkuja! Mikään ei muutenkaan voita sitä, kun joku muu kokkaa, ja saa itse istua valmiiseen pöytään.

    Täällä pitää myös olla lohessa paistopintaa mahdollisimman paljon ja monella sivulla. Muutama ilta sitten, kun paistoin lohta, ukkeli oikein tilasi itselleen "kypsän" palan, mikä tarkoittaa hänen tapauksessaan kuivaksi paistettua ruskeaa käppyrää. Että terveisiä vaan Michelin-keittiöihin. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmiiseen pöytää pääsemisessä on aina ripaus luksusta! Kotonakin on se on kivaa, kun tietää, että ateriaan on panostettu pikkaisen enemmän ja pöytä on katettu kauniisti. Niinhän voisi tehdä tietysti joka aterialla, mutta en vaan kykene siihen :)

      Minä tykkään sellaisesta "heikosti paistetustakin" lohesta, mutta sitten pitää olla jotain kastiketta. Tykkään siitä kunnon paistopinnasta tällä hetkellä ehkä melkein enemmän. Se on kiva kuulla, että me ei olla ainoita paistopinnan ystäviä :D

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  5. Voi että kumpa saisikin kanttarellikeittoa! Toiveikkaana kävin tänään sienessä, vaan yhtäkään en löytänyt -jospa sitten mustikkapiirakkaa, mustikoita sen sijaan löytyi :)
    Tuo kokkaushaaste oli kyllä kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanttarellit ovat kyllä niin hyviä! Minun täytyy varmaan yrittää tehdä samalla ohjella kanttarellikeittoa kuin isäni teki. Syötiin muutama päivä myöhemmin kanttarellikeitot ravintolassa ja isäni tekemä keitto ei hävinnyt sille lainkaan.

      Minä olin ajatellut myös marjastaa vähän, mutta niin on mennyt loma kiireiseksi, että en vaan ehdi enää metsään. Muutaman desin olen poiminut sellaisenaan syötäväksi ja puuron päälle.

      Kivaa viikkoa!

      Poista