14. heinäkuuta 2020

Suloinen Rauma

Kesän ensimmäisen kotimaan reissun tein ystäväni Leenan kanssa Raumalle. Kävin Raumalla ensimmäistä kertaa kaksi vuotta sitten ja olin aivan myyty vanhalle Raumalle. Talot ovat suurimmaksi osaksi pieteetillä pidettyjä ja toisin kuin monessa muussa vanhassa puukaupungissa taloja on korttelikaupalla ihailtavaksi. 

Tällä kertaa sää oli aika vaihtelevaa, vettä satoi vähäisesti sekä kaatamalla ja useasti. Välissä kuitenkin aurinkokin paistoi. Lauantaina kaupat vanhassa Raumassa menivät kiinni klo 14 tai 15. Kovin oli ilta hiljainen, etenkin kun kaikki ulkomaalaiset turistit olivat poissa. Meitä harmitti kun sisustustalo ja kotimaista designia myyvä kauppa menivät nenämme edestä kiinni. Muuten hiljainen Rauma sopi meille oikeastaan erinomaisesti, saimme rauhassa ihastella vanhoja taloja ja ilmapiiri oli mukavasti pysähtyneen oloinen.

Jos itse pitäisin sisustus- tai designkauppaa vanhassa Raumassa, niin pitäisin sen turistisesonkina lauantaisin pidempään auki ja sunnuntaisin auki myös. 

Leena ja Rauma


Tämä on minusta top-3 joukossa talojen koristeellisuuden osalta

Suomen varakkaimpiin lukeutunut laivanvarustaja Granlundit ovat rakentaneet tämän talokaunottaren 1870. Nykyisen se on museona (museo Marela)



Raatihuone ja ukkospilvet



Kaatosateen alkaessa satuimme olemaan lähellä Marelan museota ja juoksimme sinne nopeasti ylitse tulvivan kadun. Minä rakastan erilaisia interiöörimuseoita ja pieni Marela oli mieleeni. Aika nopeasti se oli nähty, mutta huoneet ovat erittäin viehättäviä ja kakluunit komeita. Talo oli siis Grandlundin laivanvarustajasuvun rakennuttama ja sitä alkoi asumaan hieman myöhemmin Granlundin nuoret veljekset. Veljeksillä oli suvun voittoisa bisnes sekä perityt rahavarat halluussaan. Nuoret miehet satsasivat kotitalonsa komeuteen sekä kesähuvilaan surutta. Valitettavasti veljekset tekivät muutaman vuoden päästä konkurssin. Konkurssihuutokaupasta oli jäänyt hyvin tarkka kirjanpito, mikä helpotti oikeanlaisen kalustuksen hankkimista museota varten.




Tämä on minusta valtavan hieno kokonaisuus

Arabian komea kakluuni. Kyllä Suomessa on osattu!

Vanhaan Raumaan tutustumisen jälkeen söimme hyvin Vanhan Rauman kellarissa


Leena ja valkosipulietanat

Talon piiras oli todella iloinen yllätys: raparperipiirakkaa saa liian harvoin!

Olen nähnyt paljon paikkoja ympäri maailmaa ja edelleen seison sen takana, että vanha Rauma on minusta maailmanmittakaavallakin upea paikka! Suosittelen!

Me jäimme Raumalle yöksi, joten illalla meillä oli vielä aikaa metsästää auringonlaskua ja ihmetellä raumalaista yöelämää sekä sunnuntaina monta tuntia katsastaa Rauman muuta tarjontaa.

Moikka huoneesta 112

7 kommenttia:

  1. Kiva kaveriloma teillä. Nolottaa myöntää etten Raumalla ole ikinä käynyt, pitäisi korjata jo puutalojen ja heh tuon rapsupiirakan vuoksi. :)

    Kivaa viikkoa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauma on todella suloinen. Vaikka olet porvoolainen, niin silti väitän, että Rauma on Porvoota hienompi ;) Eli kannattaa siis tsekata joskus.

      Kiitos samoin - kivaa viikkoa!

      Poista
  2. Jee - Rauma ! Olen kovasti puolueellinen, mutta Rauma on ihana. Unescon maailmanperintökohteita löytyy jopa kaksi. Haaveena olisi joskus olla yötä siella Kylmäpihjalan majakassa. Ja tietysti käydä torilla pyst kaffeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha Rauma on ainutlaatuinen ja ihana paikka. Löysimme Raumalta muutakin kivaa :) Minä olen myös haaveillut Kylmäpihlajan majakassa yöpymistä, mutta Suomen suvi on niin arvaamaton, että en ole uskaltanut ottaa huonon sään riskiä vielä.

      Poista
  3. Kiva reissu teillä, kaveriloma kuulostaa kyllä ihanalta! Aika vähän olen nyt omia kavereita nähnyt, ihan tuli ikävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaverireissut ovat ihania! Meillä kun on sellainen tilanne, että tukiverkoston puutteessa miehen kanssa kaksin emme voi reissata juuri mihinkään. Yksi yö ajomatkan päässä kotoa menee hyvällä suunnittelulla. Siksikin kaverilomat ovat niin tärkeitä, koska silloin saa lomaa huoltovastuusta :)

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  4. Kiva reissu teillä ollut ja olette olleet mun suosikkipaikoissa. Tänä vuonna en ole itse käynyt, mutta ihastellut muiden kuvia, kuten nyt näitä tässä. Kaupunki onkin ollut juuri teitä varten.

    VastaaPoista