24. marraskuuta 2019

Mieleenpainuneita paikkoja A:sta Ö:hön

Marjo oli blogissaan Marjon matkassa tehnyt haastepostauksen elämän varrella mieleen painuneista paikoista. Haastepostaus suorastaan huusi minua tarttumaan siihen. Haasteen tekeminen osoittautui yllättävän vaikeaksi. Ensin kirjaimesta ei tule mitään paikkaa mieleen, jouduin jopa googlailemaan. Sitten kun tulee yksi ja alan innoissani kirjoittamaan, niin hetken päästä kyseisen alkukirjaimen paikkoja on mielessä niin monta, että valinnan tekeminen on vaikeaa. Tämän olisi pitänyt olla vähintään kolme mieleenpainunutta paikkaa per kirjan.


A - Azorit
Kesällä Azorien luonto hurmasi minut täydellisesti! Matka osui elämässäni todella huonoon ajankohtaan äitini kuoleman jälkeen ja ajattelin, etten pystyisi lainkaan nauttimaan matkasta. Azorien luonto oli niin uskomaton ja kaunis, että sen äärellä usein mielen valtasi tyyneys.

https://pikkukepponen.blogspot.com/search/label/matkailu_portugali


B - Baku
Oli todella tiukka valinta, että valitsenko suloisen ja antiikin Rooman aikaa henkivän englantilaisen pikkukaupungin Bathin vaiko modernin Bakun. Azerbaidjanin pääkaupunki Baku tulee valituksi, koska siellä on aivan upea modernin museo/kulttuurikeskus Heydar Aliyev center. Viime viikonloppuna muuten mietin, että Oodi kokonaisuutena on hienompi kuin tuo Heydar Alieyv, koska Oodi on toiminnallisempi ja palvelee kaupungin asukkaita paljon paremmin, kun asiakkaista tyhjä Heydar. Saan vieläkin Bakusta meidän myyntikonttorin edustajalta moikkauksia työnantajan chatin kautta, teimme varsin onnistuneen myyntikierroksen kyseisen nuoren miehen kanssa. Tuo reissu ei sinänsä taida unohtua ikinä, koska paluumatkalla vaihdoin konetta Istanbulissa ja passini varastettiin lentokentällä ja hetken aikaa näytti siltä, että jään moneksi päiväksi jumiin Turkkiin.

https://pikkukepponen.blogspot.com/search/label/matkailu_azerbaijan

Heydar Aliyev center

Bakun tunnetuin maamerkki on liekkitornit, tässä kuvassa niissä on Azerbaidjanin lippu

C - Cusco
Perun vuoristossa 3,4km korkeudessa sijaitseva Inkojen valtakunnan pääkaupunki Cusco tulee tutuksi kaikille, jotka matkustavat Machu Picchulle. Juna sinne kulkee Cuscosta. Kaupunki on hyvin viehättävä. Minulle Cusco jäi parhaiten mieleen siitä, että sairastuin vuoristotautiin. Se iski aivan yllättäen ja jouduin laatoittamaan muinaismuistomerkin taakse. Sen jälkeen pystyin kävelemään muutaman askeleen kerrallaan.

Olisihan valinta voinut olla Ceausescun palatsi Bucharestissa, jossa iski hirvittävät vatsaoireet ja onneksi pääsin Ceausescun (toimivaan) vessaan. Alunperin ajattelin, että minun C:ni on ehdottomasti supersuloinen Cotswoldsin alue Englannissa. Olisi sekin ansainnut C:n paikan.

https://pikkukepponen.blogspot.com/search/label/matkailu_peru


D - Dublin
Otin 90-luvun lopulla mukaan äitini Dubliniin, kun yhdistin työmatkaani viikonlopun. Tämä jäi viimeiseksi kahden tehdyksi äiti-tytärreissuksi. Moni rakastaa Irlantia, kehuu upeita maisemia ja ylistää Dublinin rentoutta ja ravintolaskeneä. Omat fiilikseni ovat, että Dublin on ihan ok. Ehkä pitäisi vielä antaa Irlannille mahdollisuus ja tutustua syvemmin sen tarjontaan. Tosin on Dublin tarjonnut minulle yhden aivan unohtumattoman kokemuksen, joka on Trinity Collegen kirjasto.

Toinen todella vahva D-kohde minulle on d'Orsayn museo pariisissa. Sen impressionistien kokoelma nostaa minut arjen yläpuolelle. Dublin vei voiton, koska äiti oli mukana.


E - Evitskog
Evitskogissa sijaitsee maalaismummola, joka on ollut mieheni koti noin kymmenen vuoden ajan. Rakas paikka, sukujuhlien kokoontumispaikka ja onhan siellä vietetty meidän häätkin. Aikaisemmin sanoin aina, että maalaismummola sijaitsee Kirkkonummella, koska eihän kukaan tiennyt paikasta nimeltä Evitskog. Arttu Wiskari nosti hetkessä kaikkien tietoisuuteen Evitskogin :)


F - Firenze
Firenze on uskomattoman kaunis kaupunki ja taidetarjontaa on jo aivan liikaa. Kaupunki on kompakti ja helppo liikkua, lisäksi sieltä voi tehdä kivoja retkiä Toscanan alueelle vaikka Sienaan. Jos aikoo käydä kerran jossain päin Italiaa kaupunkilomalla, niin Firenze on ehdoton suositukseni.

https://pikkukepponen.blogspot.com/2015/06/firenze.html


G - Grand Canyon Galapagos
Maapallolta löytyy mitä ihmeellisempiä, kiehtovia ja kauniita paikkoja. Grand Canyon on listan kärkeä. Vierailu siellä nuorena naisena oli mieleenpainuva kokemus. Toinen vahva kilpailija G:lle on Georgia. Ihastuin maan maisemiin ja ruokaan viime vuoden reissulla palavasti.

Apua, Hra Kepponen tuli lukemaan tätä  ja sanoi, että minun G:ni on Galapagos. Hän on siinä aivan oikeassa! Luontodokumentteja katsellessani 80-luvulla ihastuin Galapagokseen ja haaveilin siis vuosikymmeniä siitä. Ystäväni lähti mukaan ja unelmasta tuli totta.


Snorklatessa näimme hyvin kookkaan kilpikonnan

H -  Halong Bay
Vuosi sitten risteilin Halong Baylla, Cat Balla ja Lan Halla Vietnamissa. Maisemat olivat silmiä hivelevän kauniit. Risteilyreittimme poikkesi valtavirrasta, joten emme juuri nähneet muita laivoja ja vedessä ei ollut häiritsevästi roskiakaan. Täydellinen päivä.

Reissu oli muuten aika H-voittoinen: Hong Kong, Hanoi ja Halong Bay. Viimeiseksi poikkeus Bangkok.



I - Istanbul
Muistan elävästi, kuinka saavuin ensimmäistä kertaa Istanbuliin illalla myöhään. Taksi ajoi Sinisen moskeijan vierestä, joka oli hienosti valaistu ja ympärillä lenteli valtavasti lintuja. Ajattelin astuneeni Tuhannen ja yhden yön tarinoihin. Istanbulin kulttuuri- ja nähtävyystarjonta on huikea. 

Islanti olisi kyllä myös ansainnut eksoottisella luonnollaan I-paikan.


J - Japani
Yllätävää kyllä, että J:lla alkavia kaupunkeja ja paikkoja on tosi vähän. Siksi valitsin maan ja itseoikeutetusti Japanin, jossa olen asunut 2000-luvun vaihteessa. Viihdyin Japanissa erinomaisesti. Työkaverini oli kivoja, projekti hyvä, Tokiossa on maailman parasta ruokaa (ja minkä tahansa alueen ruokaa).


Näkymä toimistosta Roppongissa


K - Kilpisjärvi
Olen käynyt ainoastaan kerran Lapissa kesällä ja se reissu meni Kittilän kautta Kilpisjärvelle ja sieltä Norjan puolella Skibotniin. Kilpisjärven upeat maisemat ovat jääneet mieleeni tarkasti 90-luvun alkupuolelta. Suunnitelmissani on ollut tuosta saakka palata Lappiin kesällä tai ruskan aikaan. Tuo suunnitelma ei ole toteutunut, vaikka Lapissa onkin tullut aika paljon käytyä talvisin. Kun anoppi oli hyvässä kunnossa, matkustimme koko porukka yhdessä Lappiin. Välillä oltiin vieläkin isommalla porukalla, kun anopin sisko perheineen oli myöskin mukana matkassa.

En raaskinut irroittaa kuvaa albumista skannattavaksi, joten näpsäisin siitä kännykällä kuvan. Voisi olla syytä skannata kaikki vanhat valokuvat vielä, kun niissä on jotain värejä tallella.

 
Muistatteko nuo tarra-albumit, joihin laitettiin valokuvia ja päälle tuli ohut muovikalvo? Minun albumissani vuodelta 1991 ei ole enää pitoa, mutta en ole raskinut luopua siitä. Voimistelujoukkueen esiintymiskiertueella USA:ssa olen asunut Suomen sukuisessa perheessä ja olen saanut perheen äidiltä lahjaksi tuon albumin, jossa kyseisen reissun lisäksi myös kuvia Lapista.

L - Lappi/Levi
L:llä alkaa paljon paikkoja, jotka pysyvät mielessäni varmasti siihen saakka, kunnes muisti rapautuu. L olisi voinut olla Las Vegas, Los Angeles tai Lontoo. Tai suosikkityömatkakohteeni 90-luvulla Euroopassa ollut Lausanne. Eniten olemme Lapissa käyneet Levillä. Anopin mielestä Levi latuvalikoima oli paras. Puolitoista vuotta sitten meidän lapsemme pääsivät ensimmäistä kertaa Lappiin ja juurikin Leville. Sää oli todella hyvä ja pojat ihastuivat Lapin maisemiin ja Levin rinteisiin ihan täysillä.



M - Malediivit
M - niin kuin maailman upeimpia paikkoja. Olipas vaikea valita, että minkä valitsisin näistä: Meteora, Machu Picchu, Malediivit, Marrakech, Munchen, Milano, Marbella ja Madrid. Malediivit oli monivuotisen unelman täyttyminen. Olen 90-luvulta saakka unelmoinut turkoosista vedestä, erinomaisesta snorklauksesta ja paratiisifiiliksestä. Sain kaikkea sitä, mitä lähdin hakemaan.



N - New Orleans
Olin viikon messuständillä seisomassa New Orleansissa vuonna 1999. Se oli sellainen koepallo, että kannattaisiko työnantajani osallistua jatkossa noille messuille. No, meidän mielestämme ei kannattanut. Meinasimme kuolla tylsyyteen, messuständimme oli potentiaalisista asiakkaista tyhjä. Päätimme jakaa kolleegani kanssa vuorot ja kävimme vuorotellen ihastelemassa kaupunkia ja yhdessäkin ehdimme käydä suoajelulla. Tuo on ainoa kerta, kun olen tullut messuille viimeistelemään ständin kuntoon, kun siellä vielä vedettiin sähköjä ja ihmeteltiin puuttuvia tietoliikenneyhteyksiä. Käytiin sitten suolla ihmettelemässä krokotiileja sähköjä odotellessamme. Tykkäsin New Orleansista paljon ja etenkin creoli- ja cajunruuasta. Valokuvakansiostani selviää, että sen jumalaisen hyvän katkarapuannoksen nimi oli shrimps etouffee. Muistan sen annoksen vieläkin.

Ranskalaisten korttelien ihania takorautakaiteisia parvekkeita. Tämäkin kuva on siis värinsä menettänyt pokkarikamerakuva kotialbumista eikä mikään oikea vintagekuva

O - Oahu
Olin menossa työmatkalle Tokiosta Kaliforniaan, kun tajusin, että Havaijihan on kätevästi matkan varrella. Sihteeri lupasi tiedustella, että mitä pysähtymisen lisääminen lentoon maksaisi ja voisiko matkatoimisto laskuttaa sen erikseen minulta. Stop over oli hyvin edullinen sekä mahdollinen ja aloin suunnittelemaan piipahdusta Havaijilla. Kun työkavereilleni selvisi, kuinka edullinen lento Tokiosta Havaijille onkaan, päätti kaksi työkaveria lähteä sinne pitkäksi viikonlopuksi. Honolulu ja Waikiki beachin alue yllätti meidät sillä, että paikalla oli lähinnä aasialaisia turisteja ja amerikkalaisia eläkeläisiä. Sinkkutyökaveri jäi kaipailemaan railakasta ravintolaelämää. Vuokrasimme auton ja ajelimme saaren ympäri. Havaijin luonto on hyvin kaunista. Mieleen ovat jääneet vihreinä hohtavat vuoret ja kauniit rannat.

Olisin hyvin voinut valita O:ksi myös Oodin. On se vaan hieno ja täynnä ihania mahdollisuuksia kädentaitoihin lukemisen ja opiskelun ohella.

Kotialbumiotos. Näissä kuvissa on vielä värejä jäljellä, liekö syynä japanilainen laadukkaampi valokuvakehitys ja -paperi vaiko vaan muutama vuosi ajan hammasta vähemmän kuin muissa otoksissa.

P -Pilanesberg
P:llä alkavia upeita paikkoja on todella monia. Praha, Pariisi, Pompeji ja Petra olisivat kaikki ansainneet tulla valituksi. Olen elämäni aikana päässyt kokemaan ja näkemään monenlaista. Haavelista alkaa lähetä loppuaan, tokihan sinne löytyy jatkuvasti uusia paikkoja, mutta siis sellaisten pitkäaikaisten haaveiden lista. Yksi on vielä jäljellä eli useamman päivän safari. Hyvän makupalan safarista sain, kun Etelä-Afrikan työmatkan ainoana vapaapäivänä otin päivän retken Pilanesbergin luonnonpuistoon. 



Q - Qatar
Lensimme Malediiveille Qatar Airwaysilla ja otimme maksuttoman pysähdyksen Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Ostimme useamman tunnin kaupunkikierroksen, johon kuului illallinen. Doha on täynnä toinen toistaan erikoisempia ja upeampia pilvenpiirtäjiä. Soukin alueella on vielä jäljellä paikallisväriä mukavasti. Doha ei tehnyt minuun sen kummempaa vaikutusta yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Islamilaisen taiteen museorakennus on hieno.


MIA eli Museum of Islamic Art

R - Rauma
Suosin suomalaista ja valitsen Rauman. Rauma on oikeasti maailmanluokan nähtävyys. Kävin Raumalla ensimmäistä kertaa 2018 ja olin ällistynyt alueen lajuudesta, talojen koristeellisuudesta ja alueen tunnelmallisuudesta. Kiittelin onneani, että tuli vihdoinkin käytyä siellä. Minun listallani Raumalle hävisi Riika, Rooma, Rabat ja Reykjavik.



S -  San Francisco
Olen asunut pikkukaupungissa Bay Arealla, joka on alue San Franciscon lahden ympärillä. San Franciscoon pääsi näppärästi paikallisjunalla ja siellä tulikin käytyä usein päiväseltään. Tuolloin elelin todella tiukalla budjetilla, mutta siitä huolimatta mieleenpainuvia kokemuksia karttui paljon. Retkeilimme paljon teltan ja kaasukeittimen kanssa ja kiertelimme kaikki halvat huvit ja ilmaiset kuten saketehtaan maistiaishuoneen :) Siihen aikaan viiniä sai maistella jopa ilmaiseksi vähemmän vierailijoita vetäneellä Sonoman alueella. Napa Valleyssa saattoi joutua maksamaan muutaman dollarin. Kapellimestari, johon tutustuin syntymäpäivänäni baarissa, antoi minulle lahjaksi koko konserttisarjaansa liput. Meillä oli sama syntymäpäivä. Kaikenlaista mahtui tuohonkin aikaan ja olihan se aina jännitysnumero, että kestääkö se auton rämä perille saakka.

Jestas 90-luvun kuvanlaatu on ollut surkea. Mutta tässä ikää on 22 tai 23v ja reippaasti maailmalla. Huomaa tyylikäs ruttusukka-tennariyhdistelmä.

T - Tunisia
Tämänkin ikimuistoisen reissun tarjosi työnantajani. Kaikki meni sinänsä hyvin. Lentokentällä en saanut rahaa pankkiautomaatista ja autonkuljettaja lähetti minulle jonkun auttamaan. Meinasin ryöstön pelossa tirvaista yli-innokasta auttajaa jo turpaan. Onneksi en, koska hän oli työnantajani Afrikan myyntipäällikkö ;)  Ehdin käydä eksymässä Tunisin vanhassa kaupungissa medinassa, jossa jouduin palkkaamaan oppaan pois päästäkseni, kävin lisäksi Karthagossa sekä Sidi Bousaidissa, joista molemmista tykkäsin todella paljon. T-kirjaimen olisi voinut antaa hurmaavalle Turulle ihan vaan Luostarinmäen käsityöläismuseon takia. Olisi T:n voinut antaa Tampereelle, koska se on  kiva kaupunkin ja appiukon nykyinen kotikaupunki. Samassa korttelissa asuu nykyisin myös ystäväni Leena.



U - Uffizi
Tykkään museoista ja siksi listalle pitää päätyä vähintään yksi museo. Se olisi voinut olla d'Orsay, Louvre, Eremitaasi, British Museum, Amsterdamin Rijksmuseum tai Vatikaanin museokin. Mutta kirjaimen sai Firenzessä sijaistse Uffizin museo. Se mikä näissä isoissa museoissa on häiritsevää on se, että aikaa pitää varata todella paljon, sekä varautua jonoihin ja tungokseen.


V -Virrat
Appiukolla oli sellainen erämaahenkinen kesämökki Virroilla, jossa meidän perheemme on viettänyt monta lomaa. Luonto mökin ympärillä oli ihana, kallioiden päällä kasvoi komeat jäkälät, mustikoita pystyi poimimaan suoraan omalta pihalta, laiturille paistoi aurinko koko päivän ja sinne näkyi huikeat auringonlaskut. Mökillä näimme yhtenä kesänä kiiltomatoja. Koska mökki on myyty, niin gloria sen ympärille kasvaa vuosi vuodelta. Nostalgia syistä Versailles hävisi Virroille.


W - Waitomo Caves
Kun asuimme Tokiossa, ystäväni Tiina tuli puolisonsa kanssa meille kylään Tokioon. Sen jälkeen menimme yhdessä kiertämään autolla Uuden-Seelannin pohjoissaarta. Luontokohteet olivat upeita: geysiiri, kiehuvia mutalähteitä, turkoosina hohtava koski ja vaikka mitä. Kaikkein mieleenpainuvin kohde oli Waitomo Caves. Se on luolasto, jonka tippukivikatossa asuu kiiltomatoja. Kiiltomatojen asuinosiossa liikutaan veneillä hipihiljaa. Ihan kuin olisi ollut avaruudessa. 


Y - YK:n päämaja
Olen nuoruudessani harrastanut hyvin aktiivisesti joukkuevoimistelua. Joukkueemme on ollut kahdesti esiintymiskiertueella USA:ssa. Myöhemmällä reissulla olimme itärannikolla ja pääesiintymisemme oli skandinaavisilla juhannusjuhlilla ja sen lisäksi kiersimme muutamia suomi halleja. Näiden lisäksi paikallinen puuhanainen onnistui järjestämään meille esiintymisen YK:n päämajaan New Yorkiiin. Nuo reissut ovat olleet kaikkiaan hyvin mieleenpainuvia, mutta kyllä tuo YK on kirsikka kakun päällä.

Joukkueemme YK:n päämajan luona

Saimme YK:sta muistoksi ensipäiväkuoret. Se on osoittautunutkin kivaksi muistoksi ja helppo säilyttää. Hieman on aikaa kulunut tuostakin vuoden 1991 reissusta. Muinaishistoriaa!

Z - Zürich
Z alkavia paikkoja on aika vähän. Siksi valinta oli helppo eli Zürich. Jouduin kerran lähtemään Zürichiin työreissulle kesken kesälomaani haukuttavaksi. Minulla jäi jonkin verran aikaa kierrellä kaupunkia. Parhaiten mieleeni on jäänyt se, että kaupunkia halkovassa Limmat-joessa näytti olevan sopiva virtaus ja ihmiset kelluivat joessa pelastusliiveissä. Siitä saakka olen halunnut päästä kokeilemaan sitä itsekin.

Kuva jälleen kotialbumista

Å - Århus
En tiedä, että miten tuo Århus oikeasti kirjoitetaan. Usein näkyy Aarhus-kirjoitusmuoto, mutta sovitaan nyt, että tässä postauksessa se kirjoitetaan Århus. Perheen Tanskan matkalla halusin päästä Århusiin, koska siellä on hyvin viehättävä Den Gamle By.

Olen useasti miettinyt, että Tanskan matka suhteellisen pienten lasten kanssa oli hyvin onnistunut kokemus. Tanskaa on kehitetty perhematkailukohteena ja tarjontaa on paljon ja kaikki toimii.



Ä - Ähtäri
Ähtärin eläinpuistossa olemme hukanneet yhden lapsen. Poika muistaa sen vieläkin. Etenkin sen, että sai ilmaiseksi henkilökunnalta pillimehun. Olemme hukanneet lapsen myös miinalaiva Pohjanmaalla, Muumimaailmassa meiltä karkasi lapsi. Eli tapaus ei ole ainutkertainen, mutta se ensimmäinen. Ähtäri on Virtojen naapurissa, joten muitakin Ähtärin palveluita on kokeiltu. Kylmänä kesänä lähin uimapaikka mökiltä oli hotelli Mesikämmenen pieni kylpylä. Ähtärin eläinpuisto oli koko perheen mieleen. Jos meillä olisi vielä Virtain mökki, niin pandat käytäisiin katsomassa ehdottomasti.



Ö - Östersundom
Ainoa Ö:llä alkava paikka, joka tuli mieleen. Östersundom oli osa Sipoota, joka pakkoliitettiin Helsinkiin. Östersundomin suuret suunnitelmat eivät tunnu etenevän mihinkään. Alueelle suunniteltiin koteja, jopa 100 000 asukkaalle. Minulle Östersundomin alue on siitäkin tuttu, että esikoinen oli eskarissa väistötiloissa Östersundomissa.

Östersundomissa on hurmaava vanha puukirkko vuodelta 1754. Se on Helsigin vanhin kirkko ja samalla myös uusin, pakkoliitoksesta johtuen.


Tämä oli minulle tosi kiva postaus tehdä. Samalla tuli muisteltua vanhoja juttuja ja selailtua valokuvakansioita. Olen jo nuoresta hinkunut maailmalle kokemaan ja näkemään. Ilman Hra Kepposta olisin saattanut hyvinkin ryhtyä kiertolaiseksi. Ammattini olisi sen mahdollistanut. Lapsille olen ehdottomasti halunnut tarjota juuret. Tällä hetkellä alkaa tuntua siltä, että isoin osa matkahaaveista on toteutettu ja veri ei vedäkään enää kulkemaan. Pitäisikö alkaa katselemaan jo kiikkustuolia.

Tämä oli niin suuritöinen postaus, etten uskalla haastaa tähän ketään. Saa toki mukaansa napata. Innostuin tästä aakkoshommasta niin paljon, että haluaisin tehdä saman suomalaisilla paikoilla ja sitten ruuilla.

Kivaa sunnuntaita!

10 kommenttia:

  1. Ihanaa kun tartuit tähän postausideaan! Alunperin tämän kehitteli siis Krisiina K -blogissaan ja minä nappasin tämän sieltä.

    Pakko myöntää, että tätä blogipostausta ei tehty ihan samassa ajassa kuin muut mutta oli äärimmäisen hauska käydä läpi paikkoja, joissa on elämänsä aikana käynyt. Minulle tulvahti mieleen myös lukuisia ihania muistoja, hajuja, makuja ja fiiliksiä jostain kaukaa menneisyydestä kun katselin omia vanhoja valokuvia. Sääli kun omat kuvani olivat muovin alla albumeissa ja niiden valokuvaamisesta ei oikein tullut mitään. Toisaalta sitä myös huomasin miten paljon ovat kamerat sekä myös oma taito kuvata kehittynyt vuosien varrella.

    Sinun paikkasi ovat mielenkiintoisia ja monissa niistä haluaisin itsekin vierailla jossain vaiheessa. Hauskaa kun olit laittanut jonkun kirjaimen kohtaan kaksi paikkaa ja vetänyt toisen sitten yli kun vain yhden sai valita. Itse kävin samaa arpomista pitkään. Joidenkin kirjaimien kohdalla oli selvä, että yksi oli ylitse muiden.

    Kiva kun sinullakin on mukana myös kotimaan paikka ja Ähtäri. YK:n päämaja on varmasti ollut todella mielenkiintoinen vierailukohde. Pohdin kuvaa katsoessa, että oletko toinen vasemmalta? Myös tuo LA kuva on NIIN nostalginen.

    Tuo Waitomo Caves on varmasti kokemisen arvoinen paikka kuten myös tuo Pilanesbergin luonnonpuisto.

    Kiitos kun tartuit tähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä postausta oli niin kiva tehdä ja muistella menneitä ja selailla etenkin niitä 90-luvun valokuva-albumeja. Minulle on kertynyt niitä aikamoinen pino. Aikalailla urani alkuvaiheessa päätin, että jokaisesta yön yli reissusta yritän ottaa jonkun kuvan tai vähintään ostaa postikortteja. Olen sitkeästi aina esikoisen syntymään saakka liimannut ne kaikki albumeihini. Se oli samalla askarteluharrastukseni.

      Kamerat ovat kehittyneet hurjasti. Samoin kuvaustaidot kaikilla. Ennenhän näit lopputuloksen sitten viikon tai kahden päästä, nyt näet heti ja voit ottaa uuden, jos kuva ei miellytä. Sitä katselin, että todella monet pokkarikuvistani ovat huonosti valottuneitakin ja värit haalistuvat vuosi vuodelta.

      Sinulla on tarkka silmä, bongasit minut rivistä oikein :)

      Suomen Lappi ja monet eteläisemmät kansallispuistot ovat minusta aivan maailmanluokan kokemuksia, Raumasta puhumattakaan. Samaan maailmanluokan kokemukseen minusta kuuluu nuo puukaupunkien avoimet ovet, kuten vaikka Loviisan wanhat talot. Missä muualla pääsee katselemaan tuollaisen harvinaislaatuisen alueen taloja? Norppasafari kuulostaa myös todella kiinnostavalta. Aina ei tarvitse elämysten perässä matkata edes kovin kauas.

      Poista
  2. Olipa kiva lukea tätä ja hienoa, että olet/olette päässeet reissaamaan aakkoset läpi:). Mukavaa alkavaa marraskuun viimeistä viikkoa! Kohta on vuoden pimein aika kahlattu läpi ja lähdetään taas valoa kohti. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :)
      Minulla on ollut hinku nähdä ja kokea ja olen sitä päässyt kivasti toteuttamaan. Onpahan sitten kiikkustuolissa muisteltavaa ;) Tällä hetkellä on perhematkailuinnostus aika lailla pohjalukemissa, se on vaikuttanut myös muuhun matkainnostukseen.

      Odotan niin tämän pimeyden väistymistä. Tänä vuonna se on ottanut vielä tavallista kovemmalle, kun en ole pystynyt juomaan kahvia.

      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  3. Huh! Nyt täytyy nostaa hattua, sillä tässä on ollut kyllä hommaa! Mutta kiva, että postasit tämän, sillä matkamuistojasi oli tosi kiva lukea. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :)
      Oli hommaa, mutta tätä oli tosi kiva tehdä. Etenkin noiden 90-luvun valokuvakansioiden selaaminen oli ihanan nostalgista ja monta mahtavaa muistoa eri vuosikymmeniltä nousi mieleen.

      Poista
  4. Olipa kiva lukea matkamuistojasi. Aikamoisen aarreaitan olet paikkoja kerännyt. Upea matkakertomus! Ja varmasti suuritöinen niinkuin sanot. Ja museoitakin voi ottaa mukaan. Tätä voisi pohtiakin pitkällä aikatähtäimellä. Kiitos hienosta postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula! Tähän postaukseen meni aikaa, mutta tätä oli tosi kiva tehdä ja sukeltaa eri vuosikymmenien parhaimpiin hetkiin. Suosittelen tätä haastetta.

      Poista
  5. Oi millainen postaus, upeine muistoineen ja kuvineen! On noiden aakkosten kasaamiseen mennyt aikaa, mutta olipa kiva lukea näistä sinun aakkosista ja muistoista maailmalta! Olet päässyt näkemään niin paljon upeita paikkoja! Mukavaa alkavaa viikkoa ja marraskuun loppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Postaukseen meni aikaa, mutta sen tekeminen oli ihanan nostalgista. Oli kivaa sukeltaa menneiden vuosien ja vuosikymmenien muistoihin.

      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista