20. heinäkuuta 2011

Kesälomareissussa - Virrat & Ähtäri

Koko perheen yhteisen reissun tukikohtana toimii Virrat. Perille pääsimme kunniallisesti. Takapenkiltä on kyllä kuulunut lähinnä kitinää ja nahistelua - onneksi ei sentään oksentelua.

Murphyn lain mukaisesti mökillä ei paista aurinko. Todistettu se on taas! Vettä on ripeksinyt jonkin verran ja yhtenä päivänä satoi taivaan täydeltä, useinmiten on sentään ollut lämmintä. Sää ei ole hidastanut kepposkolmikon lomailua lainkaan. Paras sadepäivän viihde oli makkaroiden paistaminen takassa. Pojat harjoittelivat tulen sytytystä ja sitten makkaran paistoa. Niin ovat vekarat amerikkalaisen kulttuurin kyllästämiä, että vaahtokarkkeja olisi pitänyt olla myös.

Tehkää tilaa kolmannelle grillaajalle!

Vierailimme mieheni tädin ja hänen puolisonsa mökillä. Pieni saari on kuin kesäparatiisi suihkulähteineen ja rehevine kukkapenkkeineen. Nautimme kauniista ympäristöstä ja upeasta ateriasta. Pojille retki oli ikimuistoinen: kalastusta, venematka, koirat ja iso kasa lahjoja. Kuka oikeastaan kaipaakaan enää aurinkoa (minä! minä!) jos on uusia Star Wars legoja?

Poikia lainaten "Mikä onnen päivä!"

Kalastuskausi avattiin varovaisesti pienillä särjillä.
Kaupunkilaislapsilla on tietenkin hanska kädessä kalaa pidellessä.
Tämän jälkeen saimme SIKAISOJA kaloja. Todistusaineistoa on!

Olemme retkeilleet lähiympäristössä, josta löytyi mukavasti tekemistä lapsille. Pojat ovat syöttäneet poneja ja vuohta, katsastaneet kanavan ja pari leikkipaikkaa. Pidemmän retken teimme Ähtärin eläinpuistoon.

Poneja voi syöttää ihan hyvin kun pitää samaan aikaan nenästä kiinni


Pojat pitivät Ähtärin eläinpuistosta kovasti. Suosikki oli yllättäen kärppä. Ne vaan olivat niin kovia juoksemaan ja kiipesivät suoraan seinää ylöspäin. Pojilla oli vaikeuksia jälleen noudattaa ohjeita ja vielä yli puolessa välissä reittiä kierrokset olivat sen verran kovat, että esikoinen onnistui katoamaan. Kurinpidolliset toimenpiteet seuraavat katoamista, mutta onnittelut siitä, että esikoinen selvisi tilanteesta hienosti (ja sai kahvilan tädiltä pillimehun).


Mun poikaset voisivat ottaa mallia villisian pennuista. I want siesta!

Kahvakuulajumppa?

Minua alkaa vaivaamaan koti-ikävä. Home sweet home.

4 kommenttia:

  1. Teidän ja meidän perheen elämässä on niin paljon yhtäläisyyksiä, että välillä oikein ihmetyttää:-)

    mekin teimme tänä kesänä reissun Ähtäriin ja eläinpuistoon. Ihan mielenkiintoinen paikka, joskin meidän tenavat hiukan hyytyi siellä. Oli TODELLA kuuma päivä, ja lapset vaan ei oikein jaksaneet. Eikä kyllä eläimetkään.

    Mukavaa loman jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Perheemme mielestä Ähtärin eläinpuisto on koko Suomen paras eläintarha. Paras aika vierailla on keväällä, silloin voi olla poikasia ja eläimet liikkuvat enemmän.

    VastaaPoista
  3. Hauska reissu teillä, huolimatta esikoisen omista poluista!

    Olimme viime kesänä Ähtärissä tyttöjen kanssa ja tykkäsimme kovasti.

    Kuvat ovat jälleen kerran tosi kivoja!

    VastaaPoista
  4. Petra: meilläkin kuopus hyytyi loppumatkasta ja häneltä jäi karhut näkemättä. Meidän 6v oli eniten innoissaan. Jos menemme joskus uudestaan, niin sitten aloitamme kierroksen kotieläinpuistosta. Kuopus olisi varmasti nauttinut saadessaan syöttää eläimiä, tällä kertaa hän oli unten mailla.

    Leonida: retki jää kyllä muistiin, jos ei muusta niin tuosta katoamisesta :)

    Anonyymi: Kevät on varmaan parasta aikaa jokaisessa eläintarhassa, jos syntyy pentuja :) Täytynee pitää mielessä Ähtäri myös muunakin kuin kesälomakohteena.

    VastaaPoista