6. heinäkuuta 2011

Kolme pientä hyönteistutkijaa

Tämän on pakko olla näitä y-kromosomisidonnaisia juttuja. Oma kiinnostukseni hyönteisiin (samoin kuin pihan pikkutyttöjen) rajoittuu siihen, että kuinka pitää hyönteiset riittävän kaukana itsestäni. Kepposkolmikosta hyönteiset sen sijaan ovat jännittäviä. Madot ovat mukavia lemmikkejä, joita voi vaikka kylvettää ja kasvattaa purkissa.

Mökillä eli mummilassa on helppo kerätä tutkimusmateriaalia. Puoli päivää meni kerätessä hyönteisiä. Saalis oli suorastaan suurenmoinen, parasta ovat vesimittarit. Loppupäivä meni tutkiessa hyönteiskirjoja. Minäkin sivistyin sen verran, että tiedän vesimittarien syövän veteen pudonneita hyönteisiä.

Nyt poikien suurena tavoitteena on syöttää kaikki mummilan hyttyset lemmikeiksi päätyneille vesimittareille :)  Pojat eivät enää ehdi valittamaan hyttysistä, kun pitää kisata niiden kiinni saamisessa. Illalla keskimmäinen sanoi sängyssään pölöttävälle isoveljelleen "Voisitko olla hiljaa, minun vesimittarini nukkuvat jo". Äitikin alkaa nähdä hyönteisissä monia hienoja puolia...

Ensimmäinen iso saalis oli joku pistiäinen. Tarkka lajike tunnistamatta.

Hämähäkki

Näiden veijareiden saalistus ulkoistettiin isille


Mummilla kesti hetken sopeutua siihen, että hyönteisfarmi
on keskellä ruokapöytää ;)

Sujuvaa lähdeteosten käyttöä

4 kommenttia:

  1. Onps tutun näköistä touhua, meidän vanhimmainen kun on koko 16 ikävuotensa ajan ollut ötökkäfriikki. Äidillekin on tullut paljon uutta, ja monta ennakkoluuloakin on tullut voitettua.

    Kyselist versamarkista ja chalkseista. Chalksit tosiaan tarttuvat nätisti versamarkilla leimattuun pintaan, mutta niitä on lähes mahdotonta estää leviämästä leimajäljen yli. Onneksi chalksit lähtevät ihan tavallisella pyyhekumilla, leimajäljen kohtaan jää sitten sellainen utuinen väri. Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  2. "Voisitko olla hiljaa, minun vesimittarini nukkuvat jo".

    Voihan liikkis!!! :)

    Viettäkäähän oikein mukava ja rentouttava (?) loma!

    VastaaPoista
  3. Tirpuunen: kiitos lisävinkeistä Versamarkin ja chalksien yhdistämiseen. Kokeilen varmasti.

    Mirka: Minun piti kirjoittaa tuo keskimmäisen toteamus blogiin muistiin, kun minusta se oli myös niin liikkis. Ja lisäksi kaikki keinot, joilla nukkumaan meno muuttuu sujuvammaksi otetaan tyytyväisinä vastaan. Ehkä tuodaan vesimittarifarmi kotiin saakka :) Toistaiseksi lomailu sujuu mukavasti joskin aktiivisesti. Ilmeisesti maataan laiskana vaihe seuraa noin 10 vuoden päästä...

    VastaaPoista
  4. Tuttua puuhaa, meilläkin on kuistilla jos jonkinlaisia kasvattamoja (sisälle tämä tylsä äiti ei niitä anna tuoda, Mummit taitavat olla aika kivoja:)!) Pikkuveli tulee kovaa vauhtia meillä perässä, joskin vielä hän ei ole aina ihan varma onko ne ötökät kivoja vai kamalia..Ja meillä on muuten painettujen lähteiden lisäksi löydetty internetin ihmeellinen maailma (tässäkin asiassa tuo nuoriso menee hetkessä ohi..)
    Tuo voisitko olla hiljaa.. -lausahdus on kyllä ihan superliikkis!!

    VastaaPoista