8. huhtikuuta 2018

Lomailemisen vaikeudesta

Jos otti hiukan koville päästä lomalle, niin olihan se lomailukin aika vaikeaa. Vika ei todellakaan ollut kohteessamme Levissä. Levi tarjosi meille hyvää säätä ja tekemistähän siellä riittää ihan joka kelille. Viidestä Lappipäivästä koko perhe oli terveenä vain yhtenä päivänä. Siinä vaiheessa, kun kun perheen toinen vatsatautitapaus iski, väänsin melkein tippaa, kun ajattelin, että koko loma menee myttyyn. Kivasti pääsimme kuitenkin tekemään ja kokemaan kaikenlaista - sairastelusta huolimatta.

Lappipäivä 2 
Vietimme kivan rinnepäivän. Esikoinen sairastui oksennustautiin, onneksi ei ollut rinteessä mukana.


Kuopus, Hra Kpponen ja keskimmäinen

Keskimmäinen ja kuopus siirtymäreitillä. Kävimme paristi kiertämässä tunturia ihan vaan noiden upeiden maisemien vuoksi.

Lappipäivä 3
Aamusta kuopus oksenteli, iltapäivästä Hra Kepponen. Emme suoriutuneet lainkaan rinteeseen. Ajoitus mökkipäivälle oli sinänsä onnistunut, suurimman osan päivästä satoi märkää lunta. Keskimmäinen ja minä olimme terveitä ja kävimme ulkoilemassa, pokemonittamassa ja kodassa grillailemassa. Kuopus toipui 8 tunnissa, muilla meni pari vuorokautta.

Sairastelun iskiessä oli kyllä onni, että olimme saaneet upgraden suurempaan huoneistoon. Kenenkään ei tarvinnut potea olohuoneen sohvalla ja kaksi vessaa oli erittäin tervetulleet. Koko Lapin reissuidea sai alkunsa siitä, että löysin Levi Suitesilta tarjouksesta laadukkaan oloisen Levin Klubi huoneiston aivan koillisrinteiden hiihtohissin läheisyydestä. Sain vielä muutkin osaset osumaan kohdilleen, joten pakettimme oli valmis. Olin maksanut kahden makuuhuoneen huoneistosta, mutta saimmekin siis isomman kaksikerroksisen huoneiston käyttöömme. Esikoinen nukkui yläkerran oleskelutilan sohvalla.

Tykkäsimme tosi paljon Levin klubista. Näppärästi ladut lähtevät pihasta ja hissi on todella lähellä, samoin ruokaa päivisin tarjoava Draivi. Sen verran kaukana Levin Klubi on keskustan palveluista, että siellä pitää olla auto alla.

Poikien suosikkitila taisi olla yläkerrassa saunan vieressä oleva istuskelupaikka
Takka oli todella komea

Olohuone, jonka edessä jättimäinen terassiparveke suoraan etelään
Lappipäivä 4
Vastoin todennäköisyyksiä minä ja keskimmäinen olimme edelleen terveitä ja päätimme lähteä rinteeseen. Kuopus lähti mukaan. Poikien suosikkirinteeksi muodostui 1,8km pituinen sininen Tanjan rinne etelärinteillä tuolihissin vuoksi. Pojat pitivät myös koillisrinteiden punaisista mäistä.

Illalla tunsin oloni omituiseksi, olin aivan varma, että nyt iskee vatsatauti. Iskikin kuume 38,2.

Tanjan rinneLappipäivä 5
Pojat haluaisivat vielä aamupäiväksi rinteisiin, mutta aikuisista ei ollut lähtijöiksi eikä pojat menneetkään sitten itsekseen. Kävimme vierailemassa Lapinkylän porotilalla ja pojat pääsivät poroajelulla. Meidän pojathan eivät olleet tätä ennen nähneet poroja, paitsi kauempaa Ähtärin eläinpuistossa.

Poroajelu ostettiin, mutta pojatpa sai yksisarvisajelun


Minulle parhaiten porotilavierailusta varmaan jäänee mieleen hommia siellä paiskonut espanjalainen nuori mies. Mies oli ollut edellisenä talvena Levillä ystäviensä kanssa ja rakastunut siellä porotilan tyttäreen. Syksyllä hän oli sitten pakannut tavaransa ja muuttanut tytön luokse porotilalle "appiukon" oppiin apulaiseksi. Kyllä nykynuoriso on ennakkoluulotonta, tosin netin ja halpalentojen myötä maailma on monelle muuttunut ihan eritavalla pieneksi kuin vaikka minun nuoruudessani.


Keskimmäinen ja kuopus ihastuivat kovasti Levin rinteisiin ja toivovat pääsevänsä uudestaan. Leviltä meidän matkamme jatkui vielä Ouluun. 

Saas nähdä, että miten työviikko lähtee räkäisenä ja yskäisenä käyntiin, vai joudunkohan hakemaan sairauslomaa... 

8 kommenttia:

 1. On aina harmi sairastua lomalla. Vatsatauti on muutenkin melko ikävä matkakumppani. Onneksi lomanne ei mennyt ihan kokonaan sairastellessa. Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi varsin huono tuuri, kun sairastelu iski kesken reissun. Noilla aineksilla olisi voinut mennä koko lomakin ihan pilalle, mutta onneksi ei.

   Kiitos samoin - mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Ihan mahtavia kuvia, mutta miten voikaan olla noin himputin tuuria nyt koko ajan ja toivottavasti täysin tervehdytte pian. <3

  Ihanaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairastelu reissussa harmittaa aina :( Onneksi ei kuitenkaan mennyt ihan koko reissu pilalle.
   Kiitos samoin Tiia - mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Siis ei voi olla todellista! Kyllä teitä nyt koetellaan oikein urakalla. Onneksi kuitenkin saitte edes jonkin verran oikein lomailtua 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli huonoa tuuria matkassa, kun iski kiertoon sen flunssan lisäksi oksennustautikin. Onneksi ei sentään oltu koko reissua petipotilaina.

   Poista
 4. Nyt täytyy kyllä laittaa palautetta yläkertaan tai jonnekin, että tämä teidän epäonnenne saisi jo vihdoinkin loppua! Onneksi sentään ihan koko loma ei mennyt sairastamiseen, vaikka tietysti olisi ollut mukavampi, jos kenenkään ei olisi tarvinnut sairastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla oli tosiaan onneakin matkassa, olisi ihan hyvin voinut käydä niin, että koko loma olisi mennyt sängynpohjalla. Nyt sentään jokainen pääsi joihinkin aktiviteetteihin osallistumaan. Meillä on onneksi ollut yleensä tuuria reissussa, ei ole vielä mennyt yksikään reissu kokonaan pilalle sairastelun takia.

   Poista