20. huhtikuuta 2018

Teatteria, josta teinipojatkin innostuvat

Tapahtui viime viikolla:

Neljä hobittia pääkaupunkiseutulaista muodostivat sormussaattueen. He lähtivät pitkälle ja raskaalle matkalle Konnusta Espoon Ikean parkkipaikalta. Vaaroja kaihtamatta he matkasivat kohti Mordoria Turkua. Ainoan virkistyksen pitkällä matkalla heille soi Pomppivan ponin majatalo Hesburger. He pääsivät perille Mordoriin Turkuun sormuksen kanssa ja näkivät kuinka Klonkku syöksyi Tuomiovuoreen Mordorissa Turun kaupunginteatterissa ja niin oli taas hobitit pääkaupunkiseutulaiset ja muu väki pelastetut. Mikä huikea seikkailu!

Sormus kaulassa kohti Mordoria Turkua

Esikoinen sai kummeiltaan synttärilahjaksi lipun ja kuljetuksen Turun kaupunginteatteriin katsomaan Taru Sormusten Herrasta näytelmää. Minä lähdin mukaan hengailemaan ja niinpä meitä oli sitten kaksi äitiä ja kaksi teinipoikaa viime viikolla teatterireissussa.

Näytelmä kesti kahden väliajan kanssa lähemmäs neljä tuntia. Aika meni ihan hujauksessa. Kaikki meistä pitivät näytelmästä todella paljon! Erityisesti lavastus oli onnistunut, samoin örkit ja Klonkku ja Aragorn ja mustat ratsastajat ja moni muukin juttu. Niin ja pyrotekniikka oli näyttävää ja tuki tarinaa erinomaisesti. Ihan huippunäytelmä! Erittäin onnistunut sovitus ja laadukas toteutus. Sanoisin että minun teatterikokemuksilla top-3 näytelmä! Uskon, että tämä näytelmä uppoaa moneen teiniin ja etenkin niihin teinipoikiin. Meiltä se saa ainakin aivan varauksettomat suosittelut! Minä voisin katsoa vaikka uudestaankin sen. 

Sormussaattue, kuva lainattu teatteri.turku.fi/turun-kaupunginteatteri/

Jos nyt jostain pitää nillittää, niin siitä että meistä kaikista Frodo näytti aivan Pippiniltä. Sen verran on elokuvaversioista jäänyt mieleen, että aluksi tämä seikka melkein jopa häiritsi. Piti muistaa, että se Pippinin näköinen onkin Frodo.

Pippinin näköinen Frodo, kuva lainattu teatteri.turku.fi/turun-kaupunginteatteri/

Vaikka varasimme suhteellisen aikaisin lippuja, ei lauantainäytöksiin ollut enää kuin hajapaikkoja. Olisin ostanut syksyksi jollekin lauantaille liput Hra Kepposelle ja pienemmille pojille, mutta lautantait on jo myyty. Kyllä tuon Turun reissun pystyi ihan hyvin tekemään arki-iltanakin. Torstai-ilta oli passeli vaihtoehto meille, kun työviikosta oli enää päivä jaksettavaksi. Teini suoriutui kouluun perjantaiaamuna kahdeksaksi, mutta minä töihin vasta tuntia myöhemmin 😉

Kiitos lipusta, kuljetuksesta ja järjestelyistä Tiina 🌹🌹🌹

Kummitäti oli tilannut väliajalle näytelmän nimikkoleivokset

Iso ja pieni hobitti Mordorissa

Mahtavaa perjantaita! Ihanaa, kun viikonloppu on jo ovella!

11 kommenttia:

 1. Minä olen ihan TSH-fani ja tuskin maltan odottaa, että pojat vielä ihan hippusen kasvavat ja voidaan yhdessä katsoa trilogia läpi! Turun kaupunginteatterin esitys kuulostaa kyllä niin huikealta, että voi kunpa pääsisi katsomaan sen. Olen kuullut kehuja muualtakin.

  Rentouttavaa viikonloppua sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TSH:n katsomista odotellessa voi aloittaa poikien kanssa Harry Pottereilla :) Meillä muuten kävi sillä lailla, että esikoinen lähti isovanhempien kanssa mökkeilemään ja oli pyytänyt kaupassa ukiltaan ekan TSH-leffan. Ukki oli ostanut ja poika näki pitkään painajaisia leffasta. Ei tietenkään aluksi kertonut asiasta, koska minä olin kieltänyt katsomasta ja siinä samalla selvisi ukin vedätys :D Enää en muista, kuinka vanha poika oli. Ehkä 10v. Meidän 9v ei ole tästä syystä saanut vielä katsoa leffoja. Tosin meidän pojat kyllä löytävät aina kiertotien näissä asioissa. Jos ei saa kotona katsoa, niin yleensä löytyy joku kaveri, jonka kotona voi sitten salaa katsoa.

   Poista
 2. Meidän LOTR-raati oli sitä mieltä, että esitys oli todella näyttävä ja vaikuttava.
  4/5 katsojaa oli sitä mieltä että tekstin kanssa tökki ja muutama näyttelijätyö oli vähän heikompaa.
  1/5 katsojaa oli sitä mieltä että muut neljä ovat väärässä.
  1/5 katsojista oli sitä mieltä että teksti oli suorastaan pahoinpidelty.
  3/5 olivat samaa mieltä.
  1/5 katsojista paheksui moista mielipidettä ja syytti 4/5 raadista ahdasmielisestä asenteesta.

  Siitä kyllä olimme kaikki yhtä mieltä että todellista silmänruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olettepas te olleet kriittinen yleisö. Pitää sanoa, että kyllä meistäkin yhdessä pienessä puheroolissa on kehnompi esiityjä, mutta muuten kaikki merkittävämmät roolit olivat meistä hyvin miehitettyjä.

   Meidän paneutumisemme alkuperäiseen tekstiin on siis selvästi ollut pintapuolista, kun emme tekstin pahoinpitelyä havainneet. Itse olisin poistanut sen Bonbadil-kohtauksen kokokaan, kun se on vaan sellainen sivupolku. Minä olen viimeksi lukenut kirjan 1990-luvulla, joten en välttämättä olisi huomannut vaikka jotain olennaista olisi puuttunutkin. Teineistä, joilla lukukokemus on selvästi tuoreemmassa ja virkeämmässä muistissa, teatterisovitus oli hyvä.

   Pitääkö tästä tehdä sellainen johtopäätös, että ei uppoa "tosifaneille". Uppoaa erinomaisesti kirjansa hotkaisaille :) Saattaisin nimittäin veikata, että niille joille tarina on aivan tuntematon se ei aivan kaikilta osin aukea. Tosin voiko olla joku joka ei ole kirjoja lukenut tai edes leffatrilogiaa nähnyt??? ;)

   Poista
  2. PS. Mitenkään pahalla ei tullut Turku verratuksi Mordoriin ;) Turkuhan on ihana.

   Poista
  3. Veikkaan, että kokemuksen laatu riippuu jotenkin siitä, onko kiinnittynyt enemmän leffaan, kirjaan vain saagaan.

   Minulla on vähän turhan(kin) omakohtainen kokemus ja suhde ensinnäkin näyttämöversioon ja toisaalta tuohon tarinaan ja ennen kaikkea tekstiin, siksi tiettyjen kohtien puuttuminen tai muuttuminen melkein särkivät sydämeni. (hirveät tuskat, koska laivat haltialaivat lähtivät saattueen hajottua väärään suuntaan. Pyhäinhäväistys. Palasivat takaisin lähtöruutuun!)

   Meidän porukasta se, jolle nimenomaan sanat puhuvat, oli pöyristynyt tekstille tapahtuneista väkivaltaisuuksista (samoin kuin minä).
   Se, jolle leffa puhuu enemmän, oli sitä mieltä, että kyseessä on aivan mahtijuttu.

   Bombadil on jopa kirjassa vähän kummallinen sivujuonne. Ehkä se aukeaa tosifaneille (niille, jotka osaavat myös Silmarillionin, Hobitin ja Keskeneräiset tarut)

   Poista
  4. Me olemme esikoisen kanssa sellaisia "mahtava tarina"-faneja :) Meistä kirjaa olisi voinut vaikka vähän typistää ;) Ehkäpä oli aivan hyvä, että perheemme tosifani ei ollut matkassa lainkaan, enkä saanut hänelle lauantailippuja ensi näytäntökaudellekaan.

   Poista
 3. Varmasti huippukiva reissu! Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli :) Parastahan on se, kun löytyy jotain yhteistä tekemistä, mikä on elämys teinillekin.

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 4. Vautsi ihanan kuuloinen näytelmä! Onkin tärkeää viedä lapsia mieluisiin näytöksiin niin oppivat käymään ja tykkäävät aikuisenakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä, että lapsia pitää altistaa teatterille, musiikille ja taiteelle, jotta oppivat tykkäämään.
   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista