31. heinäkuuta 2015

Kilpikonnan yölliset seikkailut


Yhtenä yönä konnat nukkuivat kanssani samassa huoneessa mökillä mummin koiran takia. Isompi konnamme Noppa päätti jälleen esittää yöeläintä ja kuljeskeli pimeässä tunteja hirvittävästi kolistellen. Minun uneni kärsivät pahasti. Kirottu yökyöpeli! 

Tänä iltana surffailin netissä ja hiukan ennen puolta yötä havahduin salaatin rouskutukseen. Noppa oli jälleen herännyt yökyöpelöimään. Hetken päästä havahduin siihen, että Noppa veti hirvittävällä nelivedolla pitkin kesämökkiä. Portti oli jäänyt auki. Lähdin seuraamaan, mitä Noppa tekee öisin.

Ensimmäinen mielenkiinnon kohde oli iltalukeminen.

Mökkilukemiston kultakimpale eli Tex Willer

Noppa taitaa olla enemmän digiviihteen ystäviä, mutta ei lähtenyt televisio päälle, vaikka kuinka Noppa puski digiboxia päällään. Tyhmä vehje!


Sitten löytyi jotain aivan mahtavaa: kumisaapas! Napsuna vaan kuului, kun Noppa yritti nakertaa kumisaapasta iltapalaksi. Oli mokoma vaan niin sitkeää.

Sikasitkeitä nämä Tretornit

Konnamaiseen tyyliin asioilla voi olla kolme tarkoitusta: se on joko syötävää tai kaivettavaa tai sen ylitse voi kiivetä. Toisella yrityksellä tuli täysosuma.

Kumisaapashan olisi aivan täydellinen yöpymispaikka!


Täydellinen uusi pesä!

Hirveä sähinä kävi, kun Nopalta riistettiin saapas pois

Pienempi konna sentään nukkuu yöt :)


***
Konnamme ovat uimataidottomia maakilpikonnia, lajiltaan nelivarvaskilpikonnia. Molemmat on hankittu Faunattaresta. Kaikki konnajutut: http://pikkukepponen.blogspot.fi/search/label/lemmikki
***

21 kommenttia:

 1. Voi yökyöpeliä! Kaikenmaailman kolinat ja rapistelut sekä kaahimiset kuulostavat öisin todella kovilta, vaikkeivat ne päivällä siltä tuntuisikaan. Mitenköhän Nopan saisi nukkumaan öisin? :D Itselläni oli lapsena pari gerbiiliä ja ne innostuivat aina mellastamaan häkissään öisin. Ensin otettiin juoksupyörä alas yöksi, ettei sillä pystynyt herättämään kaikkia. Lopulta koko häkki piti siirtää kylppäriin öiksi, kun eihän niiden vekkuleiden kanssa nukkumaan kyennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona konnien meteli ei onneksi häiritse öisin - ainakaan toistaiseksi. Terraario on nykyisin esikoisen huoneessa, että saas nähdä alkaako hän valitella öisestä kolinasta. Toivottavasti ei. Nopan käytös on sinänsä outoa, koska kilpikonnat ovat ihan puhtaasti päiväeläimiä. Valotkin menevät ajastuksella pois yöksi. Sen verran ilmeisesti jostain aina öisinkin kajastaa valoa, että konna näkee kolistella :)

   Poista
 2. Yökyöpeli Nopan seikkailu sai hymyn huulilleni. Toivottavasti seuraavat yöt ovat rauhallisempia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Noppa taas alkaa nukkua öisin hyvin, kun pääsee takaisin terraarioonsa. Konnilla on muutenkin ollut vähän liian jännittävä kesäloma, että ei ihme, jos on rytmit ja konnat hiukan sekaisin :)

   Poista
 3. Eikö toinen ees lomalla saa nukkua saappaassa :D :D Sehän on vähän kun lapsille teltta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun teki kovasti mieli antaa Nopan nukkua saappaassa. Kilpikonnat eivät ole sisäsiistejä ja aloin tietysti pelkäämään, että Noppa käyttää saapasta myös vessanaan. Jos saapas olisi ollut minun, niin sillä ei olisi ollut väliä, saahan sen pestyä. Mutta anoppi ei välttämättä olisi osannut arvostaa sitä, että kilpikonna kakkasi hänen saappaaseensa :D :D tai edes sitä että mökillä olisi odottanut puhdas mutta märkä saapas :D

   Poista
  2. Sehän ois ollu justiinsa hyvä anoppikälli ;D ;D

   Poista
 4. Hih. Aika pelottavat lukemiset noin pienellä yöaikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noppa on tottunut jännitykseen. Se on seurannut aitiopaikalta todella monet legoukkojen väliset megataistelut. Välillä on kokonainen planeettakin tuhoutunut. Pienempi konna on jopa ohjastanut legon hämähäkkitankkia :D :D

   Poista
 5. Olipa ihanan hauska postaus =D kiitos tästä!

  VastaaPoista
 6. Voi taivas, miten mainio postaus! :D Itse en edes haluaisi tietää, mitä tuorein perheenjäsenemme koiranpentu hommailee aamuyöstä. Joka aamu edelleen neljän maissa sen kämpästä kuuluu rapinaa ja joskus vinkumistakin. Todennäköisesti sillä on silloin pissahätä, silloin aamulla yhdestä huoneen nurkasta löytyy lätäkkö. Anteeksi, että utelen (mahdollisesti oletkin jo maininnut asiasta) mutta missä konnat sitten normaalisti viettävät yönsä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pentu oppii nopeasti nukkumaan yönsä ja pidättämään aamuun saakka. Anopin aikuisella koiralla on ainakin hyvä toleranssi aamuisin, anoppi ulkoiluttaa koiran aikaisin aamulla, mutta me olemme välillä kömpineet lenkillä vasta köh köh kymmenen jälkeen.

   Kotioloissa konnat asuvat lasiterraariossa. Niillä on siellä maapohja, uv-lamput ja lämpölamppu. Konnilla on pihalla ulkoiluhäkki. Aika vähän konnat ovat meillä kotona vapaana, joskus esikoisen huoneessa. Meillä on yläkerrassa liukas lattia, joka ei pidemmän päälle sovellu konnille alustaksi, suurin riski on kuitenkin lattialla olevat pienet tavarat. Konnat yrittävät aina ensin maistella kaikkea. Mökillä konnat ovat ruokailutilassa tai makuuhuoneessa vapaana.

   Poista
 7. Ei ne sentään kainaloon pyri;) meillä joskus rotat karkasivat häkistään ja pyrkivät tyttöjen sänkyyn nukkumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rottia :) Olivat ilmeisen ihmisystävällisiä. Konnat pyrkivät yöksi johonkin mukavaan koloon tai muuhun piilopaikkaan, eikä ne raukat pääse sänkyyn muutenkaan ;)

   Poista
 8. Iki-ihana postaus!! Valloittava konna. :-)

  VastaaPoista
 9. Että voi konnakin olla söpö ❤️. Pitäisiköhän minun innostuttaa pojat konnasta? Vinkuvat mokomat koiraa, enkä minä millään jaksaisi sellaista. Karvaakin konnasta lähtisi varmasti vähemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnat ovat kyllä helppohoitoisia. Eivät sotke, ei tarvitse lenkittää, syövät vähän, oikealla ruokavaliolla jätöksetkin on helppo siivota.

   Matelijoissa on aina olemassa salmonellariski, joten siksi niitä ei suositella pussailtavaksi ja niiden käsittelyn jälkeen pitää aina muistaa pestä kädet. Se on kuulemma huonoin puoli konnissa, että niitä ei uskalla pitää poskea vasten ja pussailla. Seuraavaksi huonoin puoli on, että konnat eivät opi temppuja. Noppa tosin osaa seurata sormea :)

   Meidän Noppa on osoittautunut hyvin persoonalliseksi konnaksi ja se välillä ryhtyy alkeelliseen kanssakäymiseen ihmisten kanssa. Noppa osaa myös kommunikoida nälkäänsä ja kiukkuaan. Pieni konna on ruotsalainen ja se ei tunnu ymmärtävän mistään mitään ;)

   Poista
 10. Ihana Noppa! Hän on jotenkin niin inhimillinen ja viisas. :) Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noppa on kyllä aika epeli tuollaiseksi pieniaivoiseksi matelijaksi ;)

   Poista