13. heinäkuuta 2015

Ulkoilukeidas Espoossa: Oittaa

Viikko sitten vietimme helteistä sunnuntaita ystäväni perheen kanssa Espoon Oittaalla. Siellä kävi aikamoinen kuhina, mutta kyllähän laajalle alueelle mahtuu paljon ihmisiä nauttimaan kesästä ja uimisesta. Angry Birds leikkipuistossa oli jo vähän liikaakin leikkijöitä, mutta meidän lapsillemme leikkipuisto ei ole enää varsinainen vetonaula. Puisto on ilmeisesti hyvin suosittu, koska jopa tammikuussa siellä oli runsaasti lapsia.

Auringonpalvojien lisäksi rannalla oli paljon uimareita sekä kanoottien että sup-lautojen vuokraajia.

Välillä rannan ylitse purjehti synkkiä ukkospilviä, mutta vettä ei satanut

Osa pojista kävi testailemassa vilinästä ja jonoista huolimatta AB puistoa

Ystäväni toi mukanaan urheiluvälineitä ja päädyimme heittelemään koreja, mikä sitten johtikin pieneen korismatsiin. Koripallokentän lisäksi Oittaalla on myös lentopallokenttiä. Koriskenttä toimii myös pienenä fudiskenttänä.

Peliongelmana oli se, että hikeä valui lippiksestä huolimatta silmiin :)
Juuri tuossa hetkessä se ei ollut kivaa. 
Jälkikäteen ajatellen hiki on tosi paljon sadevettä parempi juttu!

Päätimme siirtyä vähemmän hikisen frisbeegolfin pariin. Ystävälläni oli pari frisbeesettiä mukana ja me pääsimme ensimmäistä kertaa kokeilemaan pitkän matkan, keskimatkan ja lyhyen matkan kiekkoja. Frisbeegolf on kiva koko perheen ulkoilulaji. Välineeksi riittää tavallinen fresbee per osallistuja.

Esikoinen heittovuorossa

Ystäväni esikoisella peli kulki erinomaisesti

Kuopus ja maaliheitto tulossa

Bodomjärven rannassa on ulkoilureittejä ja siellä saa kävellä todella rauhassa. Ulkoilureittien varrella on myös kuntoilulaitteita. Maisemien perusteella ei uskoisi, että matkaa Kehä III on muutama kilometri.

Oittaan maisemia

Parasta Oittaassa on palvelut. Hyvän hiekkarannan reunalla on pukukoppeja, wc:t ja suihkut. Kaikki uudehkoja ja siistissä kunnossa. Vanhassa navetassa on kahvila terasseineen. Kahvilasta saa kahvilatuotteiden ja jäätelön lisäksi ostaa kohtuuhintaisen ja maukkaan buffet-lounaan. Löytyy urheilupaikat, vuokrattavat kanootit ja sup-laudat sekä leikkipuisto. Oittaalla on helppo viettää vaikka koko päivä. Oittaan kaltaisia paikkoja mahtuisi ehdottomasti lisää pääkaupunkiseudulle! 

Mikä on sinun suosikkirantasi pääkaupunkiseudulla?

Vanhassa navetassa toimiva kahvila

Viikonloppuisin buffeeseen kuuluu myös jälkiruoka.
Vierailukerrallamme se oli pappilan hätävara, joka oli tehty pullasta. Nam!
Tulikohan tuohon tarpeeksi kermavaahtoa päälle?

Päivän päätteeksi meillä oli tarkoitus uida Oittaalla, mutta siirryimmekin mummolan rannalle uimaan. Meillä oli tosi kiva sunnuntai!

Vesi oli mukavan lämmintä ja minäkin tarkenin hyvin uida

Tule takaisin kesä!

16 kommenttia:

 1. Voi kun tulisikin taas helle :D Pariin vuoteen en ole tuolla käynyt, mutta siellä uimarannalla on aina silloinkin ollut melkoinen hyörinä. Me ollaan yleensä koirien kanssa paineltu siitä uimarannasta ohitse kauemmas ja siellä on ollut ihan rauhallista uittaa koiria. :) Täytyisi lähteä tuonne suunnalle retkeilemään joku kaunis viikonloppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen viimeksi ollut Oittaalla rantakeleillä öh, köh, ehkä 25 vuotta sitten ja silloin siellä oli vielä käyttökunnossa toinenkin ranta. Vieläköhän se mahtaa olla olemassa?

   Oittaa toimii varmasti hyvin myös ruskan aikaan ja hiihtokeleillä.

   Poista
 2. Kivalta kuulostaa! Ja näyttää kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä paikka, toivottavasti kunnolliset peruspalvelut eli saniteettitilat, suihkut ja pukukopit saadaan mahdollisimman monelle pääkaupunkiseudun rannalle.

   Poista
 3. Kiitos loistovinkistä!

  Ja liian vähän oli kermavaahtoa tuossa jälkkärissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kermavaahdon määrä oli kitsas ;) Pitäähän sitä raskasta pulla-kermamössöä jotenkin keventää ;)

   Poista
 4. En ole aikaisemmin kuullut frisbeegolfista. Onko peliradat ilmaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin pääkaupunkiseudun radat ovat maksuttomia. Netissä olevassa frisbeegolfratalistassa on 452 rataa ympäri maata, sieltä näkee myös että onko rata ilmainen http://frisbeegolfradat.fi/radat/
   Netistä löytyy myös pelisäännöt ja ohjeita.

   Poista
 5. Hehe, ei ole tarpeeksi kermavaahtoa, kun alla oleva käntty vielä näkyy. :-D

  Olen käynyt Oittaalla joskus ennen muinoin ehkä pari kertaa, enkä jostain syystä oikein tykännyt. Ranta oli ehkä liian pieni ja "avara" minun makuuni. Tosin en ole rantaihmisiä muutenkaan, joten olen vähän jäävi arvostelemaan.

  Mutta satuin minäkin pyöriskelemään Oittaalla päin viime viikolla. Luulin, että autosta oli kumi puhki, ja sitten koeajelin autolla ympäri Espoota nähdäkseni, lähtikö kumista ilmat vai ei. No ei lähtenyt, mutta bensaa kului. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pojat suhtauivat erittäin epäluuloisesti tuohon pullajälkiruokaan, mutta kun minä mätin omaani hyvällä ruokahalulla niin olihan heidänkin maistettava :) Hyvin kelpasi :D

   Minusta Oittaa erottuu edukseen juurikin noiden palveluiden vuoksi. Oma lähirantani sijaitsee n. 5000 asukkaan Helsinkiläislähiössä ja siellä on kaksi pienen pientä hiekkaista pukukoppia, yksi vinossa oleva törkyinen bajamaja ja suihku pusikossa ja siitä tulee jäätävää vettä. Asian hyvä puoli on se, että eipä ole juuri ikinä tungosta ;)

   Hyvä ettei rengas hajonnut kuitenkaan. Pysähdyit varmasti napsimaan kivoja kuvia?

   Poista
  2. No totta, onhan Oittaalla hyvät palvelut. Paljon paremmat kuin meidänkään lähirannalla.

   En ottanut ainuttakaan kuvaa, kun olin niin paiseessa sen renkaan takia. :-/ Piti lähteä itse reissuun junalla ja jättää auto ukkelille, eikä se osannut edes ilmanpaineita tarkistaa. Mutta nytpä osaa, kun on saanut koulutusta. ;-)

   Poista
  3. Oppia ikä kaikki ukkelille :) Voi olla, että minultakin saattaisi jäädä rengaspaineet tarkastamatta, vaikka noin periaatteellisesti tiedän kyllä kuinka se tehdään. Viimeisestä kerrasta on tosin öööh ehkä 10 vuotta :) Saman verran on kohta viimeisestä renkaanvaihdosta, joten täytyy toivoa, että satu rengasrikkoa minulle.

   Poista
 6. Ikinä en ole käynyt Oittaalla, mutta näyttääpä monipuoliselta. Lämmintä vettäkin, että voi pulikoida, aivan mahtavaa. Vieläjään en talviturkkia heittänyt pois.

  Kivaa tiistaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oittaa on lapsiperheelle helppo paikka, mutta kyllähän siellä sitten väkeä riittääkin. Minä heitin talviturkin mummolassa reilu viikko sitten ja silloin vesi oli lämmintä. Viime sunnuntaina ei tehnyt mieli edes varpaalla vettä koskea :(

   Kiitos samoi, mukavaa tiistaita!

   Poista
 7. Olen käynyt vain ohimennen Oittaalla, mutta näyttääpä juuri sellaiselta perhepaikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oittaa sopii perheille hyvin, mutta miksei myös aikuisillekin. Lenkkimaisemat ovat hyvät ja reippaan lenkin päälle voisi pulahtaa uimaan (kun kerran on ne pukukopit ja suihkutkin) ja sitten syödä lounaan kahvilassa :)

   Poista