11. heinäkuuta 2015

Heureka

Esikoinen ja keskimmäinen olivat tänä kesänä viikon Heurekassa päiväleirillä. Molemmat viihtyivät hyvin, tiedeleiri on kyllä erityisesti esikoisen juttu. Osallistuimme koko perhe tiedeleirin päättäjäisiin ja sen jälkeen kävimme katsomassa Heurekan näyttelyt. Minä en ollutkaan käynyt Heurekassa vuosiin.


Keskimmäisen ryhmä esitti meille kokeen päättäjäisissä

Heurekassa riittää tekemistä ja näkemistä tunneiksi. Siellä oli mukavan väljää ja lasten Heurekan puolella pääsi kokeilemaan erilaisia pelejä jonottamatta. Esikoinen ja keskimmäinen olivat edelleen varsin innostuneita Heurekan tarjonnasta, vaikka olivat jo kiertäneet niitä viikolla useamman tunnin. Esikoinen maltaa lukea ja pohtia näyttelyä jo itsekin, mutta vauhdikas 8-vuotias tarvitsee aikuisen selostusta ymmärtääkseen, mistä on kyse. Sehän on ehdottomasti parasta, että kaikkeen saa koskea.

Me teimme sateenkaaren koeputkeen, nostimme kuopuksen kanssa auton ilmaan, kävimme planetaariossa elokuvissa (tai no minä olin puhelinpalaverissa jossain nurkassa), katsoimme rottakoripalloa, pelasimme kaikkia pelejä, opettelimme käyttämään kaivinkonetta ja uskaliaimmat makasivat fakiirin piikkipedillä. Näin muutama juttu mainitakseni. Tekemistä, näkemistä ja oppimista siis riittää. Meillä oli kiva reissu! Suosittelemme Heurekaa.

Ainoa miinus Heurekassa on minusta lippujen hinnoittelu. Aikuisten lippu maksaa 22€ ja 6-15 vuotiaiden 15€. Saatavilla ei ole perhelippua, joten meidän perheeltä liput maksavat 89€. Huh. Vertailun vuoksi perheellemme Korkeasaari maksaa 36€, Luonnontieteellinen museo 23€, Kansallismuseo 16€, Tropicario 44€, kallis Sealife 63€, Flamingon vesipuisto 56€ tai lapsille etukäteen Prismasta ostetut Lintsin rannekkeet 105€. Mutta kivaa meillä oli koko rahan edestä ja hyödynsimme leiriviikon lippualennukset :D

Sitten kuvamuistoihin, ensin oma suosikkini eli rottakoripalloPelailua:Kuopuksen kanssa kävimme laboratoriossa tutkimassa, mikä vaikuttaa veden tiheyteen ja teimme sateenkaarivettä.
Hra Kepponen havainnollistaa suolistoa :)


Esikoinen makaa piikkipedilläMukavaa viikonloppua! 
Minä liityn lomalaisten joukkoon :)

14 kommenttia:

 1. Näyttää niin kivalta ja jännittävältä! :D Pakko toteuttaa se pitkään suunnitelmissa ollut retki Heurekaan.

  Hyvää lomaa! Mä siirryn maanantaina lomalta töihin. Täytyyhän tässä joku tasapaino säilyttää sentään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heureka on kiva paikka, suosittelen käymään. Uskon, että teillä olisi kiva päivä siellä.

   Tsemppiä työnaloitukseen!

   Poista
 2. Meillä Heureka on fillarointimatkan päässä ja käydään siellä 1-2 kertaa vuodessa. Joku vuosi maksoin meidät sisään Smartum-kulttuuriseteleillä, joita sain silloiselta työnantajaltani. Muistelen, että Heurekassa on joku alennus MLL:n jäsenkortilla ja sitä olemme hyödyntäneet myös.

  Meillä esikoinen oli pari vuotta sitten tiedeleirillä ja tykkäsi siitä kovasti. Minusta on kiva, kun leirin lopussa on loppunäytös, on hauska nähdä leirin aikaansaannoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän esikoinen oli jo toista kertaa tiedeleirillä ja sanoi haluavansa sinne ensi kesänäkin. Päättäjäisjuhla oli meistäkin kiva.

   Minustakin olisi kiva käydä useammin Heurekassa, mutta kyllähän tuo hinnoittelu on sellainen, että se ei kannusta käymään useampaa kertaa vuodessa ainakaan koko porukalla :(

   Poista
 3. Täytyskin saada aikaseks käydä!

  Hyvää lomaa! :)

  VastaaPoista
 4. Mekin käytiin eilen Heurekassa, ja nyt on sitten ratkottu kaikenlaisia älypelejä mitä tuli ostettua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä oli kiva Heurekapäivä. Olen kuullut, että Heurekan kaupassa on kivoja juttuja myynnissä, mutta meiltä jäi väliin, koska Heureka meni kiinni :(

   Poista
 5. Varmasti hieno leiri! Onpas lipuilla hintaa... En ole ikinä käynyt Heurekassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heureka on kiva paikka aikuisellekin ja siellä on perusnäyttelyn lisäksi aina vaihtuvia näyttelyitä ja planetaariossa hienoja elokuvia.

   Poista
 6. Ystävän lapset olivat myös tälläisellä leirillä, kuulostaapa todella kivalta :) Mahtava tuo suoliessu! Oma ukkeli on nähnyt hmmm.suoleni, koska Latviassa keisarinleukkauksessa hän sai katsella koko episodin, mm.kun suolet laitettiin syrjään. Hui...,.

  Kivaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän esikoisemme mielestä ainoa kiva leiri on Heurekan leiri :) Itse olen harmitellut sitä, että leiriajat ovat 10-15, mutta tänä kesänä kun kaksi poikaa oli leirillä, niin leiriajaksi kävi hyvin pidempi, koska leiriläiset saavat kiertää näyttelyitä.

   Mielenkiintoinen käytäntö Latviassa. Siinä on sellainen riski, että osa isistä kokee äkillistä huimausta tai huonovointisuutta ;) Minusta mahdollisuus seurata mitä tahansa leikkausta on supercool ;)

   Poista
 7. Tuo piikkipeti oli mun suosikki lapsena, kun pääsin pari kertaa Heurekassa käymään. Muistan, että paikka jätti tosi positiivisen mielikuvan ja mielellään kävisin siellä näin ihan aikuisenakin jos olisi sopiva hetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heureka sopii aikuisillekin. Aikuisten vierailujen antiin minusta vaikuttaa se, kuinka mielenkiintoiset ovat vaihtuvat näyttelyt. Vaikka kyllä perusnäyttely tarjoaa nähtävää ja kokeiltavaa aikuisellekin.

   Poista