21. heinäkuuta 2015

Kiva retkipäivä Seurasaaressa

Ensimmäisen lomapäiväni kunniaksi tein poikien kanssa retken Seurasaareen. Pojat olivat jo unohtaneet Seurasaaren ja lähtivät hiukan nuristen matkaan. Motivaatio retkeilyyn kohosi, kun lupasin, että retkieväitten joukkoon voidaan ostaa pullat ja sipsejä :)

Koska olin yksin liikkeellä poikien kanssa, niin ajattelin, että syödään nyt sentään eväät Seurasaaressa. Pojat innostuivat, kun kuulivat, että lapsille on Kotitonttu Nissen kierros. Niinpä ostimme liput, joilla pääsee rakennuksiin sisään. Meillä meni kaikkiaan 4t 10min Seurasaaressa. Kaikilla oli kivaa!

Seurasaari - here we come!

Kotitontun kierrokseen kuului neljä rastia. Ne olivat kivat. Siellä piti etsiä nykyaikaisille tavaroille kuten kengät ja silitysrauta vanhanajan vastineet, piti löytää kadonnut avain ja suojelusmerkkejä ja päätellä, että missä talon huoneessa perheenjäsenet ovat asuneet. Minulle jäi kivasti aikaa katsella paikkoja, kun pojat tohottivat tehtäviensä kanssa. Poikien innostus riitti myös Kotitontun kierroksen ulkopuolisiin kohteisiin.

Ei huvittaisi poikia asua tälläisessä majassa kesäisin ja paimentaa ja lypsää lehmiä

Ei olisi kelvannut pojille torppakaan

Poikien mukaan tarvitsisimme vähintään tälläisen iso tupa + makuuhuone talon

Keskimmäinen kotitontun kierroksella

Yllättävän hyvin pojat tunnistivat talojen esineistöä. Tokihan se on aina hämmästyksen aihe, kuinka ahtaasti ihmiset asuivat, kuinka pieniä sängyt olivat ja kuinka vähän kodeissa oli tavaraa. Vanhat työkalut ja tarve-esineet erityisesti kiinnostivat poikia. Ainoa vaikutuksen tehnyt rakennus oli Kahiluodon kartano. Olisimme erittäin mielellämme ryhtyneet kartanon uudeksi herrasväeksi :) Kartanolla oli lapsille pihapelejä.

Kahiluodon kartano ja suunnittelukisan voittanut moderni juhannussalko

Kartanon sali

Upea lipasto ja surkea peiliselfie :)

Kesälampaat saivat päivittäiset herkkunsa

Karunan kirkko

Viimeiselle rastille saapuessamme olimme kaikki väsyneitä. Meitä odotti iloinen yllätys. Rastilla oli lasten kesäaitta, jonka sänkyihin sai pötkähtää. Lelut ja tavarat eivät kiinnostaneet poikia vaan kömmimme sänkyihin keskimmäisen ja kuopuksen kanssa, esikoinen jäi ulos riippumattoon. Ihana lepotauko tuli tarpeeseen! Sitten jätskikiskan kautta kotiin. 

Lastenkierros oli kiva ja innostava lapsille, ja tarjosi aikuiselle mahdollisuuden hetken aikaa katsella rauhassa. Suosittelemme! Eväät mukaan ja Seurasaareen!

Kukkuu -lepotauolla lasten kesäaitassa

Riippumattorentoilua by esikoinen

14 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta tuo lastenkierros. Minä en ole käynyt Seurasaaressa vuosiin, mutta molemmat pojat ovat käyneet luokkaretkellä tuolla, täytynee kysäistä, oliko luokkaretken ohjelmassa tuo lastenkierros.

  Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierros on kiva. Juttelin kohdeoppaan kanssa ja hän sanoi, että Kahilahden kartanolle on suunnitteilla vielä lisää aktiviteettia lapsille. Paikalla oli enimmäkseen ulkomaalaisia turisteja, vain kaksi muuta lapsiperhettä näimme kierroksella. Enemmänkin mahtuisi!

   Välillä tuollaiset tehtäväpolut jäävät koululaisilta väliin, koska niitä ei ole suunniteltu siten, että iso määrä lapsia voi tulla yhdellä kerralla rastille ja sitten taas opettajat eivät uskalla hajauttaa lapsia eri rasteille laajalle alueelle, jos ei ole riittävästi aikuisia mukana.

   Poista
 2. Yleensä tuollaiset retket muuten onnistuvat parhaiten joihin ei ole suuria ennakko-odotuksia. Seurasaari vaikutti kyllä aivan mahtavalta paikalta. Sinne pitää jossain vaiheessa ennättää. Oikein hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat tykkäsivät edelliselläkin kerralla Seurasaaresta, mutta kahdessa vuodessa paikka oli kokonaan unohtunut. Kuvaus retkestä ei kieltämättä kuulostanut toiminnallisille pojille parhaimmalta "Mennään pojat katsomaan tosi vanhoja puutaloja ulkoapäin" :) Kivaa siellä oli.

   Kiitos loman toivotuksista, mukaa viikkoa sinulle!

   Poista
 3. Ihana postaus, ja tuo eka kuva on oikea hyvän mielen kuva! :-)

  Sinähän olet viime aikoina oikein erikoistunut selfieiden ottamiseen. Pöntöllä tai ilman. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pääse kunnon selfiehuumaan millään. Kännykän etulinssi ottaa sikasurkeita kuvia ja päälinssillä kuvattuna ihan maksimissaan on puoli päätä tullut kuvaan :D :D En ole vielä antanut periksi sille, että minullahan oikeasti on selfiekepille tarvetta :D

   Poista
 4. Vitsi miten kivoja kuvia, Seurasaaressa ei ole tullut käytyä sitten nuoruuden. .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa joskus käydä verestämässä lapsuuden muistoja Seurasaaressa. On se nätti paikka. Samalla voi vaikka kahvitella Tamminiemessä kekkosellisissa tunnelmissa ja Seurasaaren ravintola tarjosi ainakin muutama vuosi sitten maukasta lounasta.

   Poista
 5. Hauskoja paikkoja löytyy lapsille:) Amurissa työläismuseokorttelissa oli myös aikoinaan lapsille tarkoitettuja kierroksia, joissa sai tutustua vanhanajan leikkeihin yms. Kivaa vaihtelua huvipuistoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyisin monessa museossa on huomioitu lapset todella hyvin. Heitä varten on toimintaa tai paikkoja joissa saa katsoa ja koskea.

   Amuri on ihana! Kävin siellä ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten ja ihastuin. Täytyypäs tsekata, josko saisin pojat vietyä sinne.

   Poista
 6. Seurasaari on ihana paikka, kiitos muikkarista!!! Ihania loman jatkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurasaari on ihana ja minusta helsinkiläisten vajaakäytössä. Toivon, että monet löytäisivät sen.
   Mukavaa keskiviikkoa!

   Poista
 7. Kiva retki! En ole koskaan käynyt noitten rakennusten sisällä. Kävellyt vain ulkosalla ja ihmetellyt oravia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurasaari on kiva kohde kävellä ja nauttia miljöön lisäksi raikkaasta merituulesta :) mutta kannattaa joku kerta tutustua myös sisältä alueen rakennuksiin.

   Minä olen viime kerroilla nähnyt vähäisesti oravia ja eivätkä näkemäni ole olleet kesyjä enää :( Toisaalta enpä tiedä uskaltaisiko enää ruokkia kädestä, mutta kengän päältä kyllä ;)

   Poista