2. elokuuta 2015

Parasta kesässä: mökkeily ja Power Park

Minun osaltani loma on ohitse, huomenna kutsuu työt :( Hra Kepponen jatkaa vielä poikien kanssa lomailua. Paluumatkalla mökiltä juttelimme poikien kanssa siitä, että mikä oli parasta kesässä. Pojat olivat aivan yksimielisiä: parasta kesässä oli olla ukin mökillä ja käydä Power Parkissa. Kreikan matka jäi selvästi kakkoseksi. Tästä jälleen selkeä oppi on, että lapset eivät kaipaa niitä kaikkein kalleimpia elämyksiä. Kesän huiput ovat ne omankin lapsuuteni parhaat jutut: vuosittainen huvipuistoretki, onnistunut uimareissu, yhteiset puuhat perheen kanssa sekä ystävien ja sukulaisten tapaamiset.

Tässä tulee katsausta kesän parhaisiin eli Power Parkkiin ja mökkeilyyn.

Power ParkKyttäsimme päivittäin sääennusteita, jotta vierailumme osuisi mahdollisimman vähäsateiseen päivään. Saimmekin viikon ainoan aurinkoisen päivän. Sen huonona puolena oli pitkät jonot. Me ehdimme kiertää aamun reilut kaksi ensimmäistä tuntia lähes jonottamatta laitteisiin. Sitten alkoi jonottelu. Sen mitä säästimme laitejonoissa, kärsimme sitten ruokajonossa. Power Parkin ruokintakapasiteetti on täysin riittämätön palvelemaan asiakkaita! Hra Kepponen meni hodarijonoon, ja me muut jonotimme vähintään 30min pelkkiä makkaraperunoita, jotka ehdimme syödä ja jatkaa porukalla hodarijonottelua. Nämä jonot olivat huomattavasti paremmin vetävät kuin varsinaisten ravintoloiden jonot.

Kesän uutuus Junker


Pojat innostuivat tänä kesänä vuoristoradoista. Esikoinen ja keskimmäinen ovat yli 140cm ja olisivat päässeet jokaiseen laitteeseen. He hinkuivatkin moneen aika hurjan näköiseen laitteeseen, mutta seuraksi olisi pitänyt olla aikuinen. Hartiani olivat jumissa ja päätäni hiukan särki, joten pojat eivät saaneet ylipuhuttua minua roikkumaan mihinkään pää alaspäin. Hra Kepposta ei voi päästää hurjiin laitteisiin ilman, että niiden vatsanpohjakerroin esitestataan. Niinpä tyydyimme ajelemaan pääosin vuoristoradoilla. Se oli siinäkin mielessä hyvä ratkaisu, että lenkkarit jalassa 130cm kuopuskin pääsi kaikkiin valitsemiimme laitteisiin aikuisen kanssa. Suosikkimme on puuvuoristorata. Minusta se on Suomen paras laite :)

Suosikkimme!

Ruokailukatastrofia lukuunottamatta Power Park oli kiva. Ihan kelpo vaihtoehto Linnanmäelle tai Särkänniemelle.

Mökkihuveja

Kesään kuuluu uiminen. Itsehän en ole ukkovarvasta enempää kyennyt kastamaan, mutta märkäpukujen avulla pojat tarkenivat pulahtaa päivittäin. Suosittelemme märkäpukuja! Lasten koot ovat halvimmillaan alle 30€. Uimavalvojalle on jäänyt tehtäväksi luonnon ihailu ja lintujen katselu. Ei paha :)

Pojat tapasivat pikkuserkkujaan kahdessa eri erässä. Ensin tavattiin keskimmäisen kummeja ja sitten kuopuksen kummeja. Tapaamisiin kuului aina olennaisesti jälkiruuat :)

Ensin pannacottaa ja sitten jätskiä

Esikoisen uusi bravuuri on pannacotta. Nam!

Pieni pikkuserkku villittiin, väsytettiin ja salaherkutettiin ;) 

Hymytyttö :)Virtain Perinnekylän museossakin ehdimme piipahtamaan ja siellä oli moderniinkin mökkielämään sopiva tarve-esine.

Komea, iso pohjalaistalo Pirkanmaalla 

Ensi kesäksi voisin hankkia lusikkahaukan ja viisi erilaista lusikkaa. Jokainen putsatkoon lusikkansa, kuinka haluaa ja ripustaa se haukkaan. Siihen loppuisi ateriemien tiskaus. Samalla sitä voisi kehitellä jonkun lautas- ja mukikotkan :D Olisi perheenäidin kesäloma hiukan leppoisampaa.

Lusikkahaukka - Nyt loppui tiskaus!

Perinnekylän korsun malli ja juoksuhautakin tsekattiin

Mökillä sitten vähän marjastettiin, pelailtiin, luettiin ja leivottiin. Pojat katselivat DVDtä. Hra Kepponen huolehti elektroniikan pakkaamisesta ja sitä oli riittävästi ;)


Sää oli lähinnä viileää ja sadekuuroista. Säätä ei todellakaan pääse kehumaan, en muista milloin olisi ollut kokonaisuudessaan näin huonot lomasäät. Mutta kyllähän se tuli taas todistettua, että loma on ihanaa, vaikka säät eivät suosisikaan. Heikompien säiden ansiosta tuli tehtyä monta kivaa pientä retkeä, että puolensa se on huonoillakin säillä.

12 kommenttia:

 1. Minäkin olen monena kesänä todennut, että lasten mielestä kesälomassa on ollut parasta joku ihan muu kuin mitä itse on ajatellut. Me olemme tänä kesänä käyneet Berliinissä (monta museota ja nähtävyyttä), Mikkelissä (tivoli ja Xon-puisto) ja Kotkassa entisten naapureidemme luona. Lisäksi pojat kävivät Tampereelle. Kesän kivoimmaksi jutuksi pojat totesivat sen, että saivat Kotkassa leikkiä ikäisensä pojan kanssa metsässä ja "maalata" kasvot mustikoilla. Xon-puiston tramppa oli kiva. Ja tänään kuopuksen 10 v synttäreillä lahjaksi saatu nelikopteri.

  Tsemppiä sinulle töihin paluuseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on itsessään koululaisille sellaista vapauden huumaa, että ainakin noille alakoululaisille tuntuu hyvin riittävän pienemmätkin huvit. Taitaa olla ne paineet, että lasten pitäisi päästä moneen paikkaan ja kokea paljon, aikuisten toisilleen asettamia. Kun kysyin pojilta, että jäikö kesästä puuttumaan jotain, vastaus oli, että olisi pitänyt ehtiä onkimaan kuopuksen kummisedän kanssa. Aina ennen ollaan ongittu ja saatu hyvin kalaa :)

   Kiitos työtsempeistä. Aloitimme tänään kodinhoitohuoneen uudelleen järjestelyn purkamalla kaikki tavarat olohuoneeseen. Oikeastaan töihinmeno tuntuu ihan mukavalta vaihtoehdolta ;) Voin sieltä sitten etäruoskia miestä hommiin :D :D

   Poista
 2. Voi ihanuus mitä kuvia. PowerPark näyttää ihanalta paikalta. Ihania noi poikien kelluntakuvat ja muutenkin kivoja hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Power Park oli kyllä vierailun arvoinen kohde. Itseltäni jäi uiminen ihan väliin, taidan hankkia itsellenikin märkäpuvun, niin pääsisin poikien kanssa kelluttelemaan ;)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Tsempit töihinpaluuseen!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti paluu töihin sujuu vaikeuksitta. Loma ainakin kuulosti kivalta ja monipuoliselta. :-) Niin se vain usein on, että ne parhaat huvit eivät aina ole niitä kaikkein kalleimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimistolle kömpiminen ainakin otti koville, tunti piti torkuttaa kello ennenkuin kroppa nousi ylös :) Ekat päivät on pahat, sittenhän sitä jo tottuu arkeen.
   Loma oli kiva. Sehän on ihmisen parasta aikaa :D :D

   Poista
 5. Aivan ihania kesäisiä hetkiä ja tunnelmia kuvina <3

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kivat oli laitteet :) Ehkä seuraavalta reissulta tulee kuvia, että näissä kaikissa roikuttiin pää alaspäin.

   Poista