30. elokuuta 2015

Hetkessä: grand jetén verran irti arjesta

Huomasin keväällä aika viime tingassa tarjouksen Kaunotar ja hirviö balettiin. En saanut nopeasti ketään ystävää seuraksi enkä järjestettyä lastenhoitokuvioita. Niinpä ostin lipun vain itselleni. Tilasin vielä väliajalle leivoskahvitkin yhdelle. Laatuaikaa voi viettää yksinkin!

Ilta oli elämyksellinen. Aloitin sen kävelyllä ilta-auringossa Töölönlahden rannalla.
Kaunotar ja hirviö baletti oli ELÄMYS. Lavastus oli kertakaikkiaan upea. Se oli suoraan kuin satukirjasta. Puvut tukivat hyvin lavastusta. Eläinhahmot ja muut kummajaiset ja heidän tanssinsa olivat ihastuttavia. Niissä oli sopivasti vauhtia ja perinteiset karakteritanssit saivat uutta vivahdetta. Pieni liskomönkiäinen oli hauska ja erinomainen. Pidin paljon pääparista Frans Valkamasta ja etenkin suloisesta ja ilmeikkäästä Eun-Ji Hasta. Joukkokohtaukset olivat komeita ja toteutettu suurella määrällä tanssijoita. Mikäli laskin oikein niin tanssijoita oli kaikkiaan 50 ja sen päälle vielä pienet balettikoululaiset. Kertakaikkiaan hieno esitys!

Katsomossa oli jonkin verran lapsia. Luulisin, että meidänkin pojat saattaisivat viihtyä Kaunottaren ja hirviön parissa, ainakin esikoinen. Reilu vuosi sitten kävimme esikoisen kanssa katsomassa Lumikuningatar-baletin, josta poika tykkäsi. Sen etuna on kertoja, joka kuljettaa tarinaa eteenpäin.


Näytöskuvat lainattu: http://www.ooppera.fi/

Väliaikatarjoiluni

Kotiin ajellessa ihailin ensin yövalaistua Stadionin tornia ja sitten täysikuuta.


Olipa hieno lauantai! Ihanaa että on vielä koko sunnuntai edessä. Nautitaan siitä!

PS. Alla on Grand Jeté. Olin siis ainakin metrin irti arjesta :)
... En nyt ehkä ihan samassa asennossa kuitenkaan :D

12 kommenttia:

 1. Vaikuttaa ihanalta illalta. Minä olen käynyt katsomassa Kaunotar ja Hirviö- musikaalin poikien kanssa, se meni jossakin vaiheessa Hämeenlinnan kaupunginteatterissa (appivanhemmat asuvat Hämeenlinnassa).

  Muistan, kun jossain vaiheessa en osannut käydä teatterissa tai elokuvissa yksin, nyt se tuntuu ihan luontevalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatuaika yksin oli ihanaa :)

   Meidän pojat eivät ole vielä käyneet "aikuisten" musikaaleissa, kunhan sopiva tulee vastaan, niin vien ainakin esikoisen.

   Itsekin olen joskus miettinyt, että enhän minä yksin viitsi lähteä johonkin menoon. Nykyisin menen yksin, jos siltä tuntuu ja osaan nauttia siitä. Minulla on pitkät perinteet yksin kuljeskelusta, koska kaikki työmatkani vietän yksikseni. Siinäkin sain opetettua itseni uusille tavoille: jpikaruuan sijasta syön usein yksin jossain kivassa ravintolassa kunnon aterian ja ennen vatsaongelmia vielä viinilasillisen kanssa :)

   Poista
 2. Ihanan ylellistä! Minäkin voisin hyvin viettää tuollaisen yksityisillan. Vaikka seurassa toki kahta ihanampi elämys. Vieläkään en ole oikeaan balettiin päässyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baletti vei niin mukanaan, että en yhtään jäänyt kaipaamaan seuraa :) Onkohan minusta tulossa erakko? Toki väliajalla olisi voinut olla kiva puida esitystä ja etenkin taivastella sitä, että yksi jäniksistä vetäisi hypystä suoraan ahterilleen. Sellaista ei pääse joka näytöksessä todistamaan :D :D
   Baletti on ihana elämys. Suosittelen noita koko perheen baletteja, koska niissä on lavastus ja puvustus aina aivan viimeisen päälle tehty.

   Poista
 3. Oi, ihan oma ilta - ja vieläpä baletissa! Kävin itse baletissa pari vuotta sitten viimeksi, ja se oli niin mahtava elämys, että aivan tohkeissani olin heti varaamassa lippuja koko perheelle, jotta hekin pääsisivät samaan fiilikseen. Vaan niin vain sekin jäi, koko ajatuskin unohtui pitkäksi aika...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varsinaista laatuaikaa itsekseni! Niin oli hieno kokemus, että kävin deleted-sähköpostifolderista onkimassa sen toisenkin balettitarjouksen ja pistin ostaen toiveuusinnan :)

   Joulusesongin aikaa baletissa menee aina jotain koko perheelle sopivaa. Tänäkin jouluna on ohjelmistossa Pähkinänsärkijä, mikä on ihana. Uutuutena tulee Pieni merenneito. Minä odotan Lumikuningattaren paluuta ohjelmistoon ja sitten onkin keskimmäisen ja kuopuksen vuoro päästä balettiin.

   Poista
 4. Balettia on kyllä ihana käydä katsomassa, ja laatuaika itsekseen mitä parhain vaihtoehto toisinaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisessa hyvin tuotetussa satubaletissa on tanssin taian lisäksi vielä kokonainen satumaailma lavastetettuna - uppoaa meikäläiseen täysillä :)

   Poista
 5. Ihanaa, että menit yksin- way to go! Moni olisi jättänyt menemättä ja missannut upean illan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti mennä :) Oli niin onnistunut ilta ja sähköpostissa -50% tarjous, että olen jo ostanut seuraavankin balettilipun yhdelle.

   Poista