9. heinäkuuta 2015

Hetkessä: Ravintola Pastor

Nyt pyörähtää käyntiin Hetkessä-sarjan toinen lukuvuosi.

Toivoin syntymäpäivälahjaksi illallista ravintolassa. Koska lapset olivat eilen mummolassa, vietimme synttäreitä päivän etukäteen. Hra Kepponen vei minut syömään ravintola Pastoriin, joka oli uusi tuttavuus meille molemmille.

Pastorin keittiön perusta on perulainen ruoka, joka yhdistyy aasialaiseen ruokaan. Tätä kutsutaan Nikkeiksi. Kuulostaa epäilyttävältä sekamelskalta ;) Sisätiloiltaan ja sisustukseltaan ravintola on hyvin mutkaton, ehkäpä jo liiankin vaatimaton. Tuolit näyttävät siltä, että joku on löytänyt poistosta käytetyt 80-luvun luokkahuoneiden tuolit. Hyvät ne olivat istua ja tilakin oli toimiva.  En silti soisi sisustuksellisen köyhäilytrendin valtaavan Helsingin ravintoloita. Plussaa siitä, että pöydät eivät ole aivan kiinni toisissaan.

Ravintola tarjoaa erilaisia maistelumenuja, mutta tällä kertaa päädyimme tilaamaan useita annoksia, jotka jaoimme. Tulin ravintolaan erittäin nälkäisenä.

Meistä molemmista pienten annosten ehdottomasti paras oli grillattu parsa (esparragos). Parsa taisi olla illan paras annos. Se oli todella hyvää. Parsan lisäksi söimme pienen talon cevichen (casa ceviche), jossa oli sitrusmarinoitua (raakaa) lohta ja katkarapuja, lisukkeena guagamolea ja maustettuja popcorneja. Maissi on perulaisen keittiön perusraaka-aineita ja Pastor tarjoaa sitä popcornina. Popparit sopivat todella hyvin raikkaan cevichen seuraksi. Mikä yllätys! Lisäksi jaoimme takimmaisena näkyvän makiannoksen. Hra Kepposen mielestä se oli cevicheä parempi, minuta se oli ihan mitäänsanomaton annos.

Todella hyvää parsaa

Ceviche ja popcornit, takana makiannos

Pääruuiksi tilasimme lohta (del mar) sekä ribsejä (costillad de credo). Lohi oli aivan erinomaista. Kastikkeet olivat hyviä ja grillattu paksoi sopi lohen kaveriksi täydellisesti. Lohi otti tiukan kisan maistuvuudessa parsaa vastaan. Ribsit kyllä hävisivät kirkkaasti Yumen ja Gaijinin ribseille. Kastike oli mukavan hapokas, mutta tamarindglaseeraus oli aika mieto ja kastikkeessa ei maistunut maapähkinä. Pääruuissa oli mukavasti kokoa. 

Lohta ja grillattua paksoita

Ribsit

Kalorien saannin maksimoimiseksi tilasimme vielä rasvaa tihkuvat paistetut perunat (patatas bravas). 


Hra Kepponen ehti siemailla vielä pari cocktailiakin, joihin oli käytetty perulaista Piscoa, jota valmistetaan viinirypäleistä Perun ja Chilen viinialueilla. Hyviä, mutta hinnakkaita, cocktaileja.

Koska ruoka oli niin hyvää, päätimme kokeilla ravintolan jälkiruuatkin. Ne kuulostivat listalla kovin houkuttelevilta. Vuorossa oli pienoinen pettymys. Pettymyksen tuotti annos Blanco, jossa on paahdetulla valkosuklaalla maustettu mousse, karamellisoitua banaania ja toffeejäätelöä. Annoksen pitäisi olla pommin varma, mutta ei.

Pettymys

Kauniissa annoksessa oli moussea, josta en pystynyt todellakaan maistamaan valkosuklaata ja aivan yhtä mautonta jäätelöä. Karamellisoitu banaani olisi voinut pelastaa annoksen, mutta sitä oli yksi viipale. Jälkiruuan pelasti erinomaiset churrot eli munkit. Tosin ne tarjottiin tummasuklaadipin kanssa, jossa oli aikamoinen jälkipotku chiliä. Meistä dippi ei sopinut churroille alkuunkaan. Sen valkosuklaamousse sopi churroille ja dipin söimme sellaisenaan :) Valitettavasti Pastor kuuluu myös niihin ravintoloihin, joissa jälkiruoka kannattaa siirtyä syömään Fazerin kahvilaan.


Palvelu oli todella hyvää ja samaan aikaan rentoa. Meitä palveli aivan ihastuttavan aurinkoinen ja tietäväinen nuori nainen. Palvelun suhteen oli aivan huippu paikka. Me tosin olimme jälleen kerran ravintolassa hyvissä ajoin. Minä tykkään mennä aika aikaisin syömään, koska silloin tarjoilijoilla on aikaa ja keittiössä ei ole ruuhkaa. Meillä on illallisen jälkeisenä viihteenä baarin sijasta telkkarin tuijotus. Tarjoilija kehitteli Hra Kepposelle jälkiruuaksi kaakaon lattemaitovaahdosta ja siitä churrokastikkeesta. Se oli niin hyvää, että kannattaisi ottaa listalle :)



Pastor on hyvä paikka myös niille, jotka haluavat syödä terveellisesti ja kevyesti. Listalla on paljon erilaisia cevicheja ja sekä muita kevyitä kala/äyriäisannoksia. 

Hintojen osalta samaa Helsingin suosittujen ravintoloiden kallista hintaluokkaa.

Näin muuten synttäripäivänä jälleen kauhistuttaa se, kuinka nopeasti aika menee. Vasta täytin 40 ja nyt siitäkin on 4 vuotta. Minulla on niin paljon kaikenlaista, mitä haluaisin elämässäni tehdä ja vuodet menevät aivan liian nopeasti. 

20 kommenttia:

  1. Oih mitä makuelämyksiä, lucky you! Erityisesti tota parsaa kun saisi vielä maistaa...

    On meillä vielä aikaa, pikku hiljaa se aika vaan lisääntyy, kun lapset kasvaa...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan Pastorin, itse voisin joskus käydä syömässä uudestaan kevyen illallisen eli parsan ja ison casa cevichen.

      Lisäaika tulisi kyllä tarpeeseen. Vähänhän aina välillä jännittää, että kuinka tyhjiin voimani imeytyvät, kun käy läpi kolmen pojan murrosiän... Keskityn toivomaan, että olkaa please helppoja teinejä :D

      Poista
  2. Kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta paikalta. Mukavva, että pääsitte yhdessä ulos :)
    Noista tuoleista sen verran, että niitä löytyy myös myynnissä trendikkäimmistä sisustusliikkeistä ;) Ja pakko tunnustaa, ovat omalla ostoslistallani :D
    Murkuista vielä, pojat on yleensä ihan helpooja. Mulla toinen nyt intissä, arvaat vaan, että on ihanaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastor on vierailun arvoinen paikka. Kyllä oli ihanaa päästä aikuisten kesken ulos :)

      Heh, taidan olla aika out uusimmista sisustustrendeistä, minusta tuolit tosiaan näyttivät jostain käytettyjen kalusteiden varastomyynnistä ostetuilta :D :D

      Toivon, että meillä olisi pojat tuota helppo murkkukategoriaan. Poikien lapsuus on ollut, miten sen nyt sanoisi, tapahtumien täytteinen ja tahtojen taistelu ;)

      Poista
  3. Ihan paras synttärilahja tuollainen syötävä. On aina nautinnollista kokeilla uusia makuja, vaikka aina ei ihan menisikään nappiin.
    Onnea vaan! Eikös nykyään ihmisten nuoruus vain jatku ja jatku, ja jatkuvasti ollaan aktiivi-iässä. Hyvin porskutat vielä vuosikymmeniä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnistteluista :)
      Meidän talo pursuaa tavaraa, joten aivan parasta on joku elämys. Taide/kulttuuri olisi voinut olla siinä mielessä vielä parempi, että siitä ei olisi jäänyt vyötärölle ikuista muistoa :D :D

      Poista
  4. Synttärionnittelut! Hyvän näköisiä herkkuja, mä hemmottelin itseäni rasittavan työputken keskellä Hese-aterialla;)

    VastaaPoista
  5. Vesi herahti kielelleni kun katselin noita herkkujanne. Minulla on haaveena päästä hääpäivänämme elokuun puolivälissä syömään johonkin kivaan paikkaan mieheni kanssa. Toivon, että tämä toteutuu, sillä minulla on muistikuva, että tämä haave on ollut aiemminkin ja lopputulemana on sitten ollut se, että olemme olleet kyllä syömässä, mutta emme kaksin emmekä sellaisessa paikassa mihin me olisimme halunneet, vaan lasten kanssa Pizza Raxissa....

    Tämä sun Hetkessä-sarjasi on ollut niin kiva, että mietin nappaanko tämän idean myös itselleni. Mun Hetket olisivat luultavasti erilaisia kuin sinun, mutta olisi kiva laittaa niitä ylös. Asia jää mietintämyssyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten kanssa ruokaillessa paikka on yleensä se kompromissi. Meillä on toiminut kivasti muutamat brunssikerrat. Itse tykkään niiden valtaisista salaattipöydistä ja lasten maha on täyttynyt croissanteilla tai jugurtilla :D

      Minusta olisi kyllä kiva seurata sinun Hetkiä!

      Poista
  6. Onnittelut syntymäpäivän johdosta :) Mulla tuli ihan nälkä tätä lukiessa, vaikka juuri ruokapöydästä nousin!

    VastaaPoista
  7. Olipas hieno ja asiantunteva ravintola-arvostelu! Sinusta voisi tulla oikein ravintolakriitikko. :-) Itse olen kovin huono arvioimaan ruokia - mun mielestä on vain hyvää tai huonoa ruokaa ja liian pieniä tai tarpeeksi isoja annoksia. :-D

    Huono jälkkäri latistaa kyllä hienonkin ruokailukokemuksen. Jää vähän p:n maku suuhun.

    Synttärionnittelut! Olet nainen parhaassa iässä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskeiseen osaamisalueeseeni kuuluu ehdottomasti nukkuminen ja syöminen. Sen lisäksi olisin hyvä arvioimaan nähtävyyksiä :D Harmillista, että en ole mitenkään pystynyt urallisesti hyödyntämään näitä vahvuuksiani. Voisin olla kuin Aku Ankka ja koe nukkua Hästensin ikkunassa sänkyjä ja välillä käydä ruokailemassa :D :D

      Minusta tuntuu olevan jo melkein sääntö, että kaupungin ei-eurooppalaisten ravintoloiden jälkiruuat ovat pettymyksiä. Toki monessa Aasian maassa ei ole kauheasti ammenettavaa maan omassa jälkiruokakulttuurissa.

      Kiitos onnitteluista :)

      Poista
  8. Sydämellinen onnittelu synttärisankarille1 <3 Minulla tuo maaginen 40 tulee pian täyteen... Senkö jälkeen vuodeat alkaa vilistä?
    Kiinnostava postaus, tämä ravintola on minulle uusi tuttavuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista!
      Kyllä ne vuoden alkoivat vilistämään jo ennen neljää kymppiä, mutta sen jälkeen vauhti on vaan kiihtynyt.
      Pastor oli mielenkiintoinen tuttavuus. Ruoka on sen verran hyvää, että uskoisin edessä olevan ainakin muutamia menestyksellisiä vuosia.

      Poista
  9. Hurjasti onnea ja onpahan hyvät herkut <3 Maaginen rajapyykki ei tuntunut niin missään, mutta kyllä vuosien vaihtuminen on alkanut kiihtyä ja en ole aina enää varma minkä ikäinen olenkaan. :)

    Kappas tuonne minulla on lahjakortti, täytyypä mennä käymään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista :)
      Minua alkaa kyllä vähän kauhistuttamaan, että kohtahan tässä olen lähempänä 50v kuin 40v *hetkellinen ahditus ja puuskutus tähän* ;)
      Mene ihmeessä käymään Pastorissa, suosittelen parsaa ja sitä lohta. NAM!

      Poista
  10. Perulainen ruoka taitaa olla nyt se eniten "IN" maailmalla. Toivottavasti pääsisin itsekin pian maistamaan; ceviche on melkeinpä pomminvarma suosikki mulle, aina on mennyt nappiin kun sitä olen päässyt maistelemaan!

    Onko siellä(kin) ikäkriisiä havaittavissa? Onnea vuosista ja kyllä niitä hyviä, tapahtumarikkaita ja mahtavia on vielä varmasti edessä niin paljon, että ei kannata murehtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastor oli minulla ensimmäinen tsekattu perulainen ravintola, Helsingistä löytyy niitä ainakin yksi lisää, eli vaikuttaa nousevalta trendiltä. Tai sitten ne pan-huilun soittelijat ovat vaihtaneet ravintola-alalle :D :D

      Minulla ei ehkä ole varsinaista ikäkriisiä, vaikka ajatus siitä, mikä on seuraava täysi kymppi on hiukan ahdistava. Onneksi siihen on vielä matkaa. Mutta aika menee koko ajan nopeammin ja nopeammin ja vuoden jälkeen niistä asioista, joita ajattelin tekeväni on aina tekemättä melkein kaikki. "Vanhoilla päivilläni" tekaisin vielä tuon kolmannen palleron ja nyt hänkin lähtee kouluun. Siis miten tässä taas hurahti noin monta vuotta?!

      Poista