19. toukokuuta 2015

Ravintolapäivästä ja kotikokkauksista

Ravintolapäivä
Vaikka ravintolapäivä on minulle erittäin mieluinen konsepti, en ole silti ikinä osallistunut siihen. Pojat ovat korjanneet tilanteen kerralla kuntoon. He eivät osallistuneet syömällä vaan pyörittämällä Kepposten Pullaa ja Mehua! Sillä välin, kun me miehen kanssa huitelimme Italiassa, lapset leipoivat babysitterin valvovan silmän alla pullaa ja pistivät ravintolapäivänä oman putiikin pystyyn. Omat tuotteet oli luonnollisesti koemaisteltu ja erinomaiseksi todettu, samoin kuin kaupan mehu :) Kaikki myyntiin saakka päässeet pullat menivät nopeasti kaupaksi. Hyvä Kepposten Pulla ja Mehu!

Strategia oli: esikoinen leipoo, keskimmäinen avustaa ja kaataa mehua ja kuopus pienimpänä toimii myyjänä ja yrittää kerätä söpöys-pisteillä asiakkaat kiskalle.

Harmillisesti Kepposten Pullasta ja Mehusta ei ole yhtään kuvaa. Kuvituksena toimikoon poikien äitienpäivänä mummilassa toteuttamat vohvelikestit.

Äitienpäivävohvelit

Kananmunien rikkominen on tarkkaa hommaa


Rva Kepposen erinomaiset keitokset
Meillä pojat ovat alkaneet pisteyttämään heille tarjottavia ruokia. Esikoiselta saa aina hyvät pisteet eli 9 ja 10 väliin. Tämä on välillä aiheuttanut poikien kesken närää. Kuinka joku kehtaa tykätä pikkuveljien inhokkiruuista! Lisäksi heitä ilmeisesti ärsyttää se, että valitettavan usein tulee tokaistua, että onpa hyvä, että edes joku osaa arvostaa äidin valmistamia ruokia.

Keskimmäinen esikoiselle: Miten sä voit aina tykätä jokaisesta ruuasta?
Minä kerjäten kiitosta: Ehkäpä siksi, että äiti on niin hyvä kokki.
Esikoinen: Välillä se johtuu ihan vaan siitä, että mulla on niin kova nälkä, ettei ole juuri väliä, että mitä on ruuaksi.

Kiitos keittotaitoni arvostuksesta ;)

8 kommenttia:

 1. Tirsk :-D
  Loistavaa, tulevia kauppamiehiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta vallan kelpo saavatus, koska joukkoa johti 10v. Babysitteri vielä tarjosi vaihtoehdoksi menemistä johonkin ilmaiseen lastentapahtumaan, mutta kahvilayrittäminen kiinnosti enemmän :)

   Poista
 2. :D ihania poikia, teilläkin! Myös meillä esikoiselta saa kiittävänsuuntaisia kommentteja ruoista. Keskimmäinen ei useinkaan ole samaa mieltä. Pienin ei vielä tajua protestoida mistään :).
  Minäkin suunnittelen jo, että pojat tienaisivat tulevaisuudessa moporahat myymällä ravintolapäivänä muurikkalettuja, mehua ja kahvia. Tuon voisi sitten toistaa ainakin viisi vuotta peräjälkeen ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meidän esikoinen yleensä syö mukisematta melkein mitä vaan ja olen ainakin kuvitellut hänen pitävän suurimmasta osasta ;)
   Muurikkaletut varmasti tekisivät kauppansa ravintolapäivänä. Täytyy vähän kypsytellä ideaa, että jos pojilla säilyy into, niin voisivat vähän laajentaa kahvilansa valikoimaa.

   Poista
 3. Oih, mahtavuutta! Että lapset on innostuneet. :) Ja mukavasti sai taskurahaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minusta oli kanssa hienoa, että pojat innostuivat ravintolapäivästä omaan kahvilaan saakka. Tekee varsin hyvää nykyajan lapsille saada jotain alkeellista tuntumaa työntekoon ja asiakaspalveluun. Pojat saivat ihan kivasti taskurahaa.

   Poista
 4. Vau, hieno perheyritys pojilla - työnjakokin upeasti hoidettu!! :) Ja hyvä, että joku arvostaa äidin kokkauksia - vaikka sitten nälissään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta oli kiva, että esikoiselta löytyi yritteliäisyyttä ravintolapäivään :) Soisin, että kaikki arvostaisivat kokkauksiani. Välillä meinaa mennä hermo, kun nuo kaksi pienempää vaan nirsoilevat :(

   Poista