28. toukokuuta 2015

Kesästadin viiden kohdan to-do-list

Onhan tuohon lomaan vielä aikaa reilusti, mutta nyt on ihana alkaa suunnittelemaan, että mitä olisi kiva tehdä kesälomalla ja viikonloppuisin. Tämä ei ole mikään bucket list, koska kesällä meidän ei ole pakko tehdä mitään. Ruohon kasvamisen tarkkailu on aivan riittävä kesäpuuha ;) Mutta useinhan sitä kuitenkin iskee sellainen levottomuus, että jotain pientä pitää tehdä ja jonnekkin mennä.

Tässä meidän perheen viisi parasta tärppiä Helsinkiin.

1. Suomenlinna
Ykkössijaa pitää Suokki. Se on ihanteellinen koko perheen päiväretkikohde: seikkailua tunneleissa, puisto piknik, ehkä uinti, jätskit ja lauttamatka. Kyllähän siellä toki kelpaisi viettää aikaa vaikka ihan yksinkin lueskellen ja nauttien upeista maisemista. Eikä pidä unohtaa erinomaista kesäteatteria ja useita ravintoloita ja kahviloita.

Vanhat blogijutut Suokista: Suomenlinna 2014, Suomenlinna 2013

Pojat Suomenlinnassa kesällä 2014

Hetki harkintaa ennen pimeään tunneliin sukkelusta, kesällä 2013


2. Helsingin Jäätelötehtaan jätskikioski
Vähintään kerran kesässä pitää päästä Helsingin Jäätelötehtaan jätskikiskalle. Pojat eivät ronklaa, heille kelpaa kiska kuin kiska :D mutta itselleni se ainoa oikea on Helsingin Jäätelötehtaan kiska.

Helsingin Jäätelötehtaan kiskalla Mattolaiturin kohdalla, esikoinen toukokuussa 2013

3. Saariretki
Saariretki pitää nostaa listalle ihan erikseen, jotta saariretkeily ei typisty pelkkään Suomenlinnaan. Helsingissä vaihtoehtoja riittää.

Aivan ihana saari on Harakka. Kesäisin siellä pyörii sunnuntaisin opastetut saarikierrokset sekä 7 sunnuntaina lasten saariseikkailu. Suosittelen lämpimästi Harakkaa ja lasten saariseikkailua! Lisätietoja täältä.

Vanha blogijuttu: Harakka, kesä 2011

Keskimmäinen Harakansaarella kesällä 2011


Meillä on vielä kokematta Mustasaari ja Kaunissaari. Auringonottoon ja uimiseen sopivat erinomaisesti Pihlajasaari ja Uunisaari. Helppo vaihtoehto on aina Seurasaari.

Vanha Blogijuttu: Seurasaari, kesä 2013


Pojat Seurasaaressa kesällä 2013

Viime kesänä pääsimme Hra Kepposen kanssa viettämään arki-iltoja kahden kaupungissa. Innoistuimme kovasti saariravintoloista :D Lonnan kahvilasta ostimme piknikeväät ja Liuskasaaren ravintola Skifferissä kävimme syömässä paikalliset pizzat eli liuskat. Ihanat saariretket :)

Vanha Blogijuttu: Lonna ja Skiffer, molemmat kesältä 2014


Skiffer näkyy Kaivarin rannalle saakka, kesä 2014

Näkymä Lonnasta


4. Maauimala
Tämä kuulostaa suorastaan uskomattomalta, mutta meidän pojat eivät ole käyneet ikinä Stadionin tai Kumpula maauimalassa. Tarkoituksena on ehdottomasti korjata asia. Paitsi jos sattuisi tulemaan taas lämmin hellekesä ja lämmin merivesi, jolloin laiskuus saa meidät tyytymään rantoihin ja useinmiten siihen lähimpään.

Meidän rantasuosikkejamme ovat:

Aurinkolahti, Blogijuttu kesältä 2013


Kalvik, Blogijuttu kesältä 2014, kuvat kesältä 2010

Onko tuo lenkkimakkarasääri todellakin meidän kuopus? 


Oikeasti seuraavaksi listalla olisi Seurasaari, mutta käytännön helppoudesta johtuen lähiranta.
Blogijuttu kesältä 2014. Oman perheen kesken tuon jutun loppu on jäänyt elämään :D5. Torikahvit
Kesä ja torikahvit kuuluvat erottamattomasti yhteen. Kahvit pitäisi juoda mielellään heti aamusta. Yleensä torikahvien paikaksi valikoituu Kauppatori, mutta joskus on kivaa vaihtelua tutustua uuteen toriin. Viime kesänä tein torimatkan lossilla Pellinkiin yhdessä ystävien kanssa.

Pojat tietävät, että torikahvit voivat olla erittäin herkulliset, syysloma 2013 Hakaniemessä

Keväällä 2011 kirjoitin pitkän listan kivoista kesäpuuhista lähinnä Helsingissä mutta myös muualla pääkaupunkiseudulla. Osa kesäpuuhista soveltuu parhaiten alle kouluikäisille. Listaan pääset bannerin alla olevasta Kesäpuuhaa-linkistä tai tästä. Listalla pärjää vaikka koko kesän, ikinä emme ole kaikkea ehtineet :D

14 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! Helsinki on jäänyt mulle jotenkin tosi etäiseksi, sinne mennään vain, jos on asiaa laivalle tai sitten työhommissa, mutta ei muuten... Mutta onhan Helsinki ihan huippu kesäkaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni suomalainen kaupunki on ihana kesällä, itse tykkään niistä joissa on merta tai järviä. Silti yhtään ei ole liioittelua, vaikka helsinkiläisenä totean Helsingin olevan aivan kärkikastia :D

   Meillä on ollut yleensä mahdollisuus käyttää suvun kesäpaikkaa vaikka koko loman ajan, mutta pakko jättää vähän stadilomaa myös.

   Poista
 2. Mä komppaan

  Rannoista Kallvik ja Aurinkolahti ovat tosi rentoja ja lapsiystävällisiä!
  Kaunissaarta suosittelen myös, niin kaunis paikka!
  Kumpula on kans tosi kiva- vähän rauhallisempi paikka kuin Stadion - Stadion on usein liian täynnä!

  Ihanaa, kun kesä on täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtenä kesänä otimme kesäsuunnitelmaksi käydä mahdollisimman monella eri rannalla. Ihan heti ei lopu vaihtoehdot :)

   Se on totta, että sekä Kumpula että Stadikka ovat usein liian täynnä. Lapsia on hankala valvoa, jos ihmisiä on tosi paljon. Siksi usein tulee mentyä tuohon lähirannalle. Siinä ei ole mitään palveluita, joten harvoin on tungosta ja ilta-auringon aikaan ranta on varjossa, joten saa olla aivan rauhassa :)

   Poista
 3. Amerikkalaiset asiakkaani pyörivät viime viikolla Helsingissä ja ensimmäinen kysymys emännälle oli - onko tämä jäätelötötterön ostaminen koleassa/sateisessa säässä jotenkin iso juttu ? Tietysti sain selostaa, kuinka hienoa on kun pääsee ostamaan tötteröjäätelöä ja ties mitä uusia makuja on saatavilla.....:)
  En ole ikinä ollut Helsinkiläinen, mutta kaupunki on tullut tutummaksi viime vuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen leveysasteilla ei voi jäädä odottelemaan hyvää säätä jäätelön syömiseen, jos aikoo syödä edes muutaman kesässä :D :D

   Poista
 4. Oivallisia kesävinkkejä! Oletteko kokeilleet Espoon saaria? Vasikkasaari on meidän perheen kesälistalla numero 1. Ja siellä on oikein laadukas ravintolakin...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Espoon yhteysveneliikenteen päässä olevat saaret ovat kaikki vielä kokeilematta. Täytyypäs tutkailla, että kuinka helpon automatkan päässä olisi yhteysveneen pysäkki.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Tuttuja paikkoja. Ja jo omasta lapsuudestani alkaen Suomenlinna joka kesä. Pihlajasaari, uimarannat Itä-Helsingissä.

  Harakka oli ainoa missä ei ole käyty. Onko siellä siis erikseen jotain lastenkierroksia, vai noi yleiset sunnuntaikierrokset?

  Jäätelöstä muuten uusi suosikki Teurastamon Jädelino ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakassa on seitsemänä sunnuntaina tänä kesänä lasten seikkailukierros. Kierros on ilmainen, venekuljetus on maksullinen. Aikuiset pääsevät mukaan lastenkierrokselle :) Sen lisäksi aikuisille on erikseen sunnuntaisia kierroksia.

   En ole kuullutkaan Teurastamon Jädelinosta, sitä pitää ehdottomasti maistaa tänä kesänä! Kiitos vinkistä :)

   Poista
 6. Suokki on meidän listalla nro 1 tänä kesänä. <3 Ehkä sitten myöhemmin muut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suokki on ykkönen :) Minä ajattelin, että vetäisemme kaikki viisi ja sitten vähän muun Suomen juttuja vielä päälle, olettaen että olen vielä voimissani/järjissäni kesäloman aikaan tämän remppaprojektin jäljiltä :)

   Poista
 7. Lenkkimakkarasääri, mikä kuvaus :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta aina unohtuu kuinka tuhdissa kunnossa kuopus onkaan ollut vauvana ;) Jalat on kuin HK:n siniset :) Nyt hän on varsinainen rimppakinttu.

   Poista