8. toukokuuta 2015

Postcards from Dubrovnik

Dubrovnikin matka oli ihana! Kaupunki todellakin valloitti minut kauneudellaan. Se on uskomattoman kaunis ja meri sen ympärillä hohtaa turkoosina ja sinisenä ja vanha kaupunki on erittäin hyvin säilynyt. Otimme rennosti, nautimme maisemista ja jätskistä sekä ajoittain paistaneesta auringosta. Pieni irto-otto arjesta ja töistä tuli niin tarpeeseen. Tällä viikolla meillä on ollut täysi hössäkkä päällä. Hössäkkä huipentuu tänään työpäivän päätteeksi pidettävillä keskimmäisen kaverisynttärelltä.

Palaan vielä Dubrovnikiin tarkemmin, mutta aloitan ensin muutamalla kuvalla hurmaavista maisemista ja vanhasta kaupungista.

Ihanaa viikonloppua!

Vanha kaupunki, kuvattu hotelliltamme 

Mikä väriloisto!

Sukellus vanhan kaupungin kapeiden kujien kuhinaanHerkkusuun jäätelöparatiisi

Nyt niitä sukellusveneitä näkyy aivan kaikkialla :D :D

12 kommenttia:

 1. Voi luoja miten kauniita kuvia ja sinä onnekas joka olet kaiken tuon nähnyt ja kokenut!

  Oliko muuten kallis matka/lennot? Mitä kautta otitte?

  Iloa viikonloppuun, enää 2 tuntia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dubrovnik on todella kaunis!
   Järjestettiin matka itse, lentovaraukset teimme jo viime joulukuussa, koska silloin lennot olivat todella edulliset. Suoralla lennolla pääsee Finnairilla sekä Norwegianilla, lentoja saa nytkin syys-lokakuulle alkaen 220€. Me maksoimme omistamme vielä vähemmän.

   Hotelliakin katselimme jo silloin joulukuussa, mutta emme saaneet aikaiseksi sen varaamista niin aikaisin. Kevättä kohden hinnat näyttivät nousevan tasaisesti. Hotelleja on moneen eri hintaluokkaan tarjolla. Ystävättärelläni on vähän vaativampi maku hotellien suhteen, joten satsasimme hotelliin sekä sen sijaintiin. Jos ottaa hotellin vähän kauempaa vanhasta kaupungista, niin säästää kivasti rahaa, vaikka Lapadin alueelta joka oli mukava ja kaunis paikka. Paikallisbussit kulkevat tosi kätevästi vanhaan kaupunkiin, niitä menee n. 10 min välein. Suora reitti ja lippu on 1,2€ ja helppo kulkea.

   Ihanaa, kun tulee viikonloppu! Vielä pitää selvitä yksistä synttäreistä. Sitten romahdan sänkyyn ja ehkä nousen vasta sunnuntaina :)

   Poista
 2. On kyllä aivan mielettömät maiset ja jäätelöt! Niissä silmä lepää myös ;)

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä silmä lepäsi maisemissa ja jäätelö lepää nyt tuossa vyötäröllä :D :D Italialaistyyppistä jäätelöä ei vaan pysty vastustamaan.

   Poista
 3. Kylläpä onkin ihanan näköistä! Innolla jään odottelemaan lisää matkakuulumisia.

  Ja mukavaa viikonloppua! Perjantai on (tämän) viikon paras päivä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dubrovnik oli tosi kaunis. Lisää matkajuttuja tulee varmasti - ehkäpä kyllästymiseen saakka :)
   Perjantait on aina ihania, etenkin kun nyt on synttärit suoritettu ja voi lösähtää telkan eteen.

   Poista
 4. Ihana aloitus kesälle tuollainen matka!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli :) Olisi ollut ihana jäädä pidemmäksikin aikaa, etenkin kun lämpöaalto saapui. Lohdutukseksi Helsingissä koivuissa on isot lehdenalut :)

   Poista
 5. Onko hotelli Villa Dubrovnik? Aikoinaan siellä asuimme ja samantyylisiä kuvia kaupunkiin päin olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Villa Dubrovnik, olimme Excelsiorissa. Piti googlata Villa Dubrovnik ja näkymät sieltä ovat melkein identtisen Excelsiorin kanssa :)

   Poista
 6. Voi kuinka kerta kaikkiaan upeita kuvia!!! Että siellä tosiaan on niin kaunista kuin mitä matkaoppaat kehuvat... Ah ja oh <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Dubrovnik on kyllä juurikin niin kaunis kuin matkaoppaat kehuvat. Matkailijat ovat löytäneet sen ja voin kuvitella, kuinka kaunis kaupunki muuttuu kiihkeimpänä sesonki epämiellyttäväksi ihmisiä kuhisevaksi kuumaksi pesäksi :( Mutta näin sesongin alussa Dubrovnik huumaa ja hurmaa.

   Poista